Hizli ara
| Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler Buluşma Organizasyonları...Öncesi ve sonrasını buraya yazıyoruz |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
İzmir'de kişiler musluğu açtığında akan suyun nereden geldiğini genelde fazlaca düşünmez. İşte kullandığımız suyun bir kısmının kaynağını merak ettik ve bunu yerinde görmek istedik.
İzmir’in güneyine düzenlenen motosiklet gezilerinin geleneksel buluşma yerlerinden biri olan Gaziemir-Migros söküldüğü için onun yerine karşısında bulunan Gaziemir-Kipa’yı mesken tuttuk. Burasının da cafesi var. İşte sabah gelenler, 5 tane BMW olunca isyan ettim: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yola çıktık ancak o kadar sakin gittik, bula bula Jandarmanın beklediği yerde yüksek hız ve düz şeritte hatalı sollama yaptık Kenan ve ben, bu yüzden arkadaşlar önden gitti, ileride çevirme durumununa bakacaklardı, biz de bekliyoruz: ![]() ![]() 1. yol ayırımında mola verirken: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Caner’in çayında yağ çıktı: ![]() Sonra elektronik ve organik GPS kullanarak gideceğimiz yeri bulduk: ![]() ![]() ![]() Trekking bile yaptık: ![]() Bu noktadan ileri gidemedik, meğer yasakmış, ama bizim organik GPS’ler oraya gelince söyledi, biz de duyar duymaz geri döndük: ![]() İşte gezimizin AMACI; “Tahtalı Barajı Su Alma Yapısı”: ![]() Baraj gölündeki su, bu “su alma yapısı” denen sistem içinde dağın tepesine pompalanıyor ve sonra o yükseklikte bulunan sudan dolayı borularda basınç oluşuyor ve evlerimize ulaşan su meydana çıkıyor: ![]() ![]() Pencerelerden içeri baktık ama kimseyi göremedik: ![]() ![]() Yaklaşanlara bununla geliyorlarmış: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bizim ORGANİK GPS’ler. İki tane motorun arkasına attık, bize yolu gösterdiler (kendilerine teşekkür ediyoruz, bu fotoğrafları başka bir kanaldan görecekler): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biber tarlası: ![]() ![]() ![]() ![]() Yol böyle bir şeydi: ![]() ![]() ![]() Bakkalın binasındaki kuş yuvası: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu suyu 1 ay önce İZSU kesmiş, çok şikayetçiydiler: ![]() ![]() Bu marka gazozu hiç görmemiştim, köy bakkallarında değişik markalar olabiliyor: ![]() ![]() Değirmendere şelaleye toprak bir yoldan ulaşılabiliniyor. Gitmek isteyenler için koordinatları (K38.105740° / D27.101910°): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgür suya girdi: ![]() ![]() Çayımız da var: ![]() ![]() Fakir de Özgür gibi suya daldı: ![]() ![]() ![]() Özgür suya atlarken: ![]() Yine Özgür atlarken: ![]() ![]() ![]() Bu sefer de Fakir suya atlıyor: ![]() Ancaaakkk Özgür bu kez ters parende atıyor: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamucak/Selçuk/Kuşadası 4-yol ayırımında gözleme yerken ayı fotoğrafladım: ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() Status: Moderatör
|
MrCool SELİM abim gene güzel yerlere gitmişiniz
![]() olmuyo böle bensiz gezmeler takılacam sana haberin olsun
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
Çok güzel bir gezi olmuş.
Paylaşım için Teşekkürler.
|
|
|
#4 (permalink) |
![]() Status: MotorDelisi
|
tesekkürlerr
|
|
|
#5 (permalink) |
![]() |
çok güzel bir gezi olmuş nekadar güzel yerler
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Paylaşım için teşekkürler. Gezi kadar fotoğraf çekimleri de harika
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
![]() ![]() Status: MotorDelisi
|
Çok güzel bir gezi olmuş ellerinize sağlık
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
![]() |
güzel bi gezi olmuş.. paylaşım için teşekkürler..
|
|
|
#9 (permalink) |
|
"organik GPS" iyiymiş
keyifli anlatım, keyifli fotolar paylaştığınız için teşekkürler
|
|
|
#10 (permalink) |
![]() Status: Moderatör
|
Çok hoş yerlermiş,merak insanı nerelere götürebiliyor
Suyu içerken artık daha bi manidar olur herşey.Yağlı çaylar,kuşlar,gözleme,şelale,süperdi hepsi Ellerinize sağlık,yine gidin yine paylaşın
"Cenneti ve cehennemi illa ki gelecekte arama. İkisi de şu an da burada mevcut. Ne zaman birini çıkarsız, hesapsız ve pazarlıksız sevmeyi başarsak, cennetteyiz aslında. Ne vakit birileriyle kavgaya tutuşsak; nefrete, hasede ve kine bulaşsak, tepetaklak cehenneme düşüveririz." http://www.dogaicincal.com/ |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
![]() |
Bu hayratı çeşmeyi izsu kesmiştir
Güzel bir gezi olmuş tebrikler.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Herkes tuzlu suya giderken siz tatlı suyu tercih etmişsiniz,
bende olsam tatlı suyu tercih ederdim teşekkürler güzel bir paylaşım, ayı fotoğrafladım derken bende dağ başı diye ayı ardım fotolarda:o meğer uydumuzmuş ne kadar safım yaa.
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Herkese yorumları için teşekkür ederim.
![]() Alıntı:
Bölgeyle ilgili olarak çalışan bir gazeteci arkadaşım var, köylüler bana bunu söyleyin dediler. Ben de bu sabah hemen ilettim, ekiplerini hemen oraya göndereceklerini söylediler. Bakalım neden kesmişler. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
gezi çok güzel hayrat hangi ''mantıkla'' kesilir merak ettim
|
|