Hizli ara
|
|||||||
| Moto Haber Motosiklet haberleri |
![]() |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() Status: Süper Üye
|
![]() FZ 6 modelleri artık görevlerini tamamladılar ve emekliliklerini istediler. Her zaman eylenceli motosikletler oldular ve şu anda ucuz ve keyifli görevini XJ6 ve Diversion modelleri üstlendi. Eski modellerin yerini ise FZ8 ve yarım grenajlı Fazer modelleri aldı. 779 cc motoru ile FZ8 marketlerdeki yerini aldı. Genel: ***** Naked sınıfını Kawasaki z750 domine etse de bu motosiklet de kendi doğruları üzerine yol alıyor. FZ1 kadar ürkütücü değil yani hemen herkes üzerine geçip kullanmaya başlayabilir ancak fiyat etiketi ile kendisinden daha ucuz olan z750 ve Triumph speed triple' a göre handikap sahibi. ![]() Motor: ***** FZ1 ile aynı karteri kullanıyor ancak daha tepkili gaz için daha hafif krank kullanılmış. Silindir yuvaları daha düşük hacim elde edebilmek için daraltılmış. Stroke aynı kaldığı için motorun tork bandı sabit kalmasını sağlamış. Bu güzel özelliğin yanısıra yakıtta da azalma söz konusu. 106 hp ve 60 lbft günümüz koşullarında kulağa fazla heyecan verici gelmese de daha fazlasını isteyenlere 150 hplik FZ 1 orada duruyor. ![]() Kalite: ***** Kompakt tasarımı ve dayanıklılık. Her zaman bişeylerin bozulma ihtimali vardır ancak bu herhangi satın aldığınız yeni bir bisiklette otomobilde diş fırçasında ne kadarsa bunda da o kadar.![]() Değer: ***** Ederinden biraz fazla. Segmentindeki rakip olabilecek morosikletler çok daha ucuz. Sürüş ve denge: ***** Yarış kökenli şasi ve çatal olmasına rağmen ayarlanmayan süspansiyonlar ve sadece arka süspansiyonda ön yükleme ayarı olması ciddi çelişki. Yamaha' nın savunması daha da enteresan; müşterilerinin çoğunluğu bu ayarlamaları yapmamaları gibi bir sebep sunuyorlar ki bu kabul edilemeyecek bir cevap. Ön lastikler BT021 lastiklerle yeterli geribildirim sunmuyor. Arka taraf fena sayılmaz. ![]() Ekipman: ***** Alüminyum şasi diğer rakiplerindeki çelik tüp şasiden daha iyi tercih. Geri kalan yerleri ehh standart bir motor. Zaten yeni teknolojileri fazla barındırdığı da söyşenemez. R1, FZ ve XJ lerden harmanlanmış. Yeni teknoloji sadece pistonlarda. 2 ve 3. silindirler kısa 1 ve 4. silindirler uzun. Ancak şok olacaksınız bu motorda exup bile yok. Bunun yerine downpipe daha dar ve uzun olarak tasarlanmış. ![]() ![]() Kaynak: Yamaha FZ8 (2010-current) - Yamaha Motorcycle Reviews Aradığınız parça en ucuza burada !Konu leventse tarafından (28 Haziran 2010 Saat 00:49 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
| Sponsored Links | |
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
paylaşım için teşekkürler.saygılar.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() |
sonuc tatmın edıcı degıl sanırım yamahacı bırısı olarak kawasaki z750 modelınde 2005 yılında 750 cc de 110 hp uretırken 2010 yılında yamahanın cıkarmıs olduug 800 cc lık bı makınede 106 hp olması ılgınc .Sanırım yenı cıkan motorlarda fırmalar motor guclerını daha asagıya cekıyorlar.paylasımın ıcın tsk ederım
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yamaha güzel makineler yapıyor ancak, tümüyle değerlendirilince hep birşeyler eksik. Ya fiyatı yüksek, ya teknolojiler rakiplerine göre eksik. Ancak ben bu motorun dizaynını beğendim. Alüminyum şaside bence artısı.
Eski Fazer daha zayıf görünüyordu. Ancak dizayn işi tüm Yamahaların bence ortak artıları. Fiyat konusuda ortak eksileri. Kawasaki hariç diğer üreticiler daha geleneksel tarzda makineler üretiyorlar. Ben bu tarzda motor gücünün biraz aşağıya çekilmesini daha olumlu buluyorum. Bu segment yeterli güçte ve uzun kullanım ömrüne sahip olmalı. Güç isteyen SS tarzına yönelsin. Bence Hondanında artık şu tangır tungur CBF leri biraz elden geçirmesinde yarar var. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
güzelle benziyor artık yollarda gördügümüzde karar vericez
gibi
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
motor ömrü uzun olur bunun 280 285 vursa yeter
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
280 mi hem de yarım grenajla ve 106 hp ile
oldukça zor bir rakam.250 max desek daha makul olur gibi
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
250 üstü sürati 600 cc 98 hp zaten yapıyo 250 geçmeze 800cc alanın bi espiris yok
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
yani 110 max hızı olan bir araca 130 yaptırabillmek için diyelim ki 10 hp extra yeterli olsun 220 max hızı olan bir araca 240 yaptırabilmek için yeterli güç 10 hp olmayacaktır tahminen 40 hp olacaktır. 600 f neden benzer güçle daha yüksek sürate çıkar konusu ise grenaj işte çünkü grenajlar sayesinde fazer kadar rüzgar basıncı yemeyecektir önden. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
![]() Status: Haber Editörü
|
Z'ler her iki cc kategorisinde de FZ'leri yer
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
hadi şu fz 8 e lafım yok pek, sade çıplak bir motosiklet imajı varda, yamahanın fazer serilerinden oldukça nefret ediyorum adamlar yıllardır usanmadan aynı tipte motosiklet üretip duruyorlar fazer sahipleri alınmasın benim kişisel görüşümdür ama, tipsiz motosiklet ler listesi yayınlansa fazer kesinlikle en üst sıralarda olur, yarım yamalak bir kafa grenajı, ne tarz oldugu belli degil makina çıplak, en kötü yanı ise kafa grenajını yüksek olması motosiklet uzaktan bakıldıgında kafasını kaldırmıs at gibi duruyor ne kadar tiksinç bir görüntü.
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
![]() |
98 hp fazer ıle 252 gordum ben hattta onumdekı 600rr6 da 265 gormuş. 78 hp fazer ıle 225 gordum 1 ay once yanı 98 hp bır fazer ın 250 yapmaz dıyenler bence yanılıyorlar yada bındıklerı motorlar cok tursu..
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
makınenın beyazı guzel gorunuyor fakat her zaman bırseyler eksık yapıyorlar....paylaşım için tesekkurler...
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | ||
![]() Status: Üye
|
Gsr 600 ile 258 gördüm ekstra olarak devil artı puig ön cam var. Yolun çok bayırlı olduğuda söylenemez sadece çok boş ve rahat bir yoldu. 6.viteste devir kesiciye girdim yani daha fazla gitme ihtimali yok!! Fz 6 250 yapmaz diyenler bir daha düşünsün bence yapabilir. Ha tabi bunlar takometre süratleri gps ile ölçümde sonuç farklı olur orası kesin
Aradığınız parça en ucuza burada ! |
||
|
|
|
![]() |
| Paylaş |
| Etiketler |
| fz8, test, yamaha |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|