Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları

Kullanici Girisi

Hizli ara

Go Back   Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları > Motordelisi Medya > Moto Haber

Moto Haber Motosiklet haberleri

Alt 17 Temmuz 2010, 00:24   #1 (permalink)

KIZGINJAPON Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Haber Editörü

Standart 2010 Modifiyeli 600cc Supersport Karşılaştırması Part I

Her zaman duyarız: R6’nın modlu bi ECU’su olsa güç bandını acayip değiştirirdi; GSX-R’nin yeni bir egsozu olsa ağırlık harbi baya azalırdı; Kawa’da süspansiyon için spacer olsa daha iyi yol tutar; Honda’da nitro olsa kazanırdı... bla bla bla. Herkesin merak ettiği “modifiye edildiklerinde hangi 600’lük Japon en iyisi olurdu” sorusuna objektif bir yanıt vermek için Motorcycle USA iki modifiye aşamasından oluşan bir 600’lük super sport karşılaştırması yapmış. Her iki aşamada da bütün motosikletlere aynı modifikasyonlar yapılacak.
İlk bölümün modifikasyon özeti, ve karşılaştırmanın galibi şu şekilde (tamamı 6 sayfa, merak eden burada bulabilir: 2010 Modified Supersport Shootout - Sportbike Motorcycle Comparison Review - Motorcycle USA)
Bu birinci aşamada her motora üreticinin seçimi olan ful egsoz sistemi, ECU veya fuel management system (tabi uyacak bir dyno mapping ile), zincir ve dişli- motorun bu yeni gücünü pistte yere en iyi aktaracak şekilde. Washer ve spacerlar pistte dönüş geometrisine en uygun şekilde süspansiyonları modifiye etmek için de kullanıldı. Her motosiklete Diablo Super Corsa II Rubber takıldı. Bunların haricinde geri kalan herşey aynı.

Suzuki GSX-R 600

Modlar: Yoshimura R-77 carbon tüplü komple titanyum egsoz, EM-Pro ECU ve engine management programı, yükseklik ayarı için Spacer kit. AFAM 520-boyutlu zincir dişlilsi, RK altın zincir, 15/44 dişli ayarı.
Dyno: Fabrika çıkışı 105hp olan gixxer modifiyelerden sonra 112.32hp’lik bir performansa ulaştı. Torksa 43.91lb-ft’den 45.97lb-ft'ye çıktı.
Islak ağırlık: 422 pound’dan 404 pound’a düştü.
Willow Springs’deki en iyi tur zamanı: 1:27.89

Yamaha YZF R-6

Modlar: Graves carbon tüplü, komple titanyum egsoz, Auto Tune’lu Power Commander 5, dişliler 16/45’ten 15/45’e çevrildi, zincir ve dişlisi (sprocket) ise aynı kaldı.
Dyno: Fabrika çıkışı 100hp çeviren nam-ı diğer peygamber devemiz modifiyelerin ardından 110.63 hp’ye çıktı. Torku 40.77lb-ft’den 45.24lb-ft’ye çıktı.
Islak ağırlık: 409 pounddan 397 pound’a geriledi.
Willow Springs en iyi tur zamanı: 1:28.08

Honda CBR 600RR

Modlar: Titanyum tüplü komple titanyum Erion racing marka Arata modeli egsoz, Jett Tuning Dyno’da mapping’i ayarlanan Power Commander 5, Vortex 520 zincir dişlisi, D.I.D altın zincir.
Dyno: Fabrika verisi 98 hp olan motor bu dörtlünün içinde 13hp ileen çok artışı gösterip 111 hp’ye çıktı. Torku ise 42.35lb-ft’den 45.38ft’ye çıktı.
Islak ağırlık: 403 pounddan 379 pounda indirildi.
Willow Springs en iyi tur zamanı: 1:27.75

Kawasaki ZX-6R

Modlar: Leo Vince SBK Corsa karbon tüplü komple titanyum egsoz. Kawasaki kit ayarlanabilir ECU, 520 zincir dişlisi, zincirse orjinal tutuldu. Arka süspansiyona spacer eklendi.
Dyno: Fabrika çıkışı 105.87hp’den 117.94hp’ye fırladı. Tork ise 45.97lb-ft’den 46.30lb-ft’ye çıktı.
Islak ağırlık: 422 pounddan 405 pounda geriledi.
Willow Springs en iyi tur zamanı: 1:27.36

Ve kazanan...

Kawasaki ZX-6R(arrrrrrr)

Aradığınız parça en ucuza burada !

Konu KIZGINJAPON tarafından (17 Temmuz 2010 Saat 19:50 ) değiştirilmiştir.
KIZGINJAPON isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Sponsored Links

Alt 17 Temmuz 2010, 00:29   #2 (permalink)

murasmasa Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Süper Üye

tesekkurler.uzun zamandr yapmak istedgm karsilastrma burda yapilmis.. ben suzuki ile yamaha arasinda kaldim..gsxr750 en iyi secim saniyorum.. oda burd ayok..

kawa yenmis..sonra honda sonra..suzuki bu nasil is modifyelerde mi bir sorun var?
paylasim icn tesekkurler...uzun zamandr sormak istedgim en genis sorunun cevabini aldim..
bedankt vor alles.

Alt 17 Temmuz 2010, 00:30   #3 (permalink)

bitte

Alt 17 Temmuz 2010, 01:42   #4 (permalink)

FcPro Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Developer

Alper 2011 yılı Kawasaki'nin olacak.. Benimde gözüme kestirdiğim 2 motor var.. Birisi Zx-6R ve KX450F iki yeşili koymayı planlıyorum kapıya.. Haber için teşekkürler..
FcPro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Alt 17 Temmuz 2010, 02:08   #5 (permalink)

2011 dersen kesinlikle zx-10'u bekle derim, dehşet bişey gelmek üzere...

Alt 17 Temmuz 2010, 02:20   #6 (permalink)

FcPro Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Developer

Yurtdışında 2008 modeli uzun süre denedim, kaldıki 2011 modeli çok daha iyi olacak.. Bana litrelik motor fazla.. Çok nadir kişi kullanabilir Zx-10u.. Ama nasip, herkes için hayırlısı.
FcPro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 17 Temmuz 2010, 02:25   #7 (permalink)

cundi Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Tecrübeli Üye

Mallesef bende oluşan motosiklet tutkusu dogru zamanda başlamamış bunu başlıkta ne kadar çok anlamadıgım şey oldugunu görünce fark ettim.Yıllar önce burada olmayı aynı zamanda bu tutkuyu yaşamayı dilerdim ama nafile.İnsanlar günlük yaşamda denk geldikçe hiçbir şey için geç değildir lafını düzenli kullanırlar ama bana göre motosiklet tutkusu ne kadar genç yaşta başlarsa ve araştırmacı ruh ile kaplanırsa o kadar verim elde ediliyor seçimlerde yanlış yapma riski azalıyor.Teknik anlatımlardan anlamadıgım için pek haz etmiyorum fakat usta pilotların başarıları olarak kabul ettiğim en iyi tur zamanları birbirine yakın sayılır,elbette bu motosikletlerden her hangi birini alarak dogruca piste koşmayı planlamıyorsanız.Şimdi bu dört model hakkında düşündüklerimi yazayım

SUZUKI.........Agır ve oturaklı görünüyor,egzosunu begenmedim ama rengi güzel.
YAMAHA.....Çok kısa bence bu yüzden güvensiz oldugunu düşünüyorum,tasarımı klasik ve bununda egzosu kötü.
HONDA........Rengi çok hoş tasarımı etkileyici ayrıca marka olarak ayrıcalıgı tartışılmaz ve egzosu süper.
KAWASAKİ..Neden bu yeşil renkte ısrarcılar anlamış değilim,ön tasarımı alışılmaz gibi geliyor bunun egzosu beni rahatsız etmedi ve kazanan oldugunu düşünürsek oturup üzerinde iyice düşünmek lazım tebrikler.
Uzun zamandır böyle bir Türkçe kıyaslama arıyordum gündeme getirdiğiniz ve sundugunuz için teşekkür ederim,keyifli forumlar.

Alt 17 Temmuz 2010, 02:40   #8 (permalink)

2 fast 4 u Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Herne kadar Suzuki fanatıgı olsamda Suanda RR kullanıyorum.

Ama ZX6 fena hosuma gıtmeye basladı

Harıka bır paylasım olmus cok tesekkurler

Alt 17 Temmuz 2010, 03:10   #9 (permalink)

kawahakan Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

vay vay vay kawa gene delip gecmis

Alt 17 Temmuz 2010, 03:27   #10 (permalink)

Alıntı:
cundi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mallesef bende oluşan motosiklet tutkusu dogru zamanda başlamamış bunu başlıkta ne kadar çok anlamadıgım şey oldugunu görünce fark ettim.Yıllar önce burada olmayı aynı zamanda bu tutkuyu yaşamayı dilerdim ama nafile.İnsanlar günlük yaşamda denk geldikçe hiçbir şey için geç değildir lafını düzenli kullanırlar ama bana göre motosiklet tutkusu ne kadar genç yaşta başlarsa ve araştırmacı ruh ile kaplanırsa o kadar verim elde ediliyor seçimlerde yanlış yapma riski azalıyor.Teknik anlatımlardan anlamadıgım için pek haz etmiyorum fakat usta pilotların başarıları olarak kabul ettiğim en iyi tur zamanları birbirine yakın sayılır,elbette bu motosikletlerden her hangi birini alarak dogruca piste koşmayı planlamıyorsanız.Şimdi bu dört model hakkında düşündüklerimi yazayım
SUZUKI.........Agır ve oturaklı görünüyor,egzosunu begenmedim ama rengi güzel.
YAMAHA.....Çok kısa bence bu yüzden güvensiz oldugunu düşünüyorum,tasarımı klasik ve bununda egzosu kötü.
HONDA........Rengi çok hoş tasarımı etkileyici ayrıca marka olarak ayrıcalıgı tartışılmaz ve egzosu süper.
KAWASAKİ..Neden bu yeşil renkte ısrarcılar anlamış değilim,ön tasarımı alışılmaz gibi geliyor bunun egzosu beni rahatsız etmedi ve kazanan oldugunu düşünürsek oturup üzerinde iyice düşünmek lazım tebrikler.
Uzun zamandır böyle bir Türkçe kıyaslama arıyordum gündeme getirdiğiniz ve sundugunuz için teşekkür ederim,keyifli forumlar.
Hay Allah iyiliğini versin, demek egsozları beğendiremedik sana
Bir de Honda markasının ayrıcalığı mı evet evet geç başlamışsın motora, baya da kulaktan doğma bilgiler edinmişsin ama öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir.

SUZUKI- Ayrıcalığı olan marka budur. Egsozu istediğin başka bir egsozla değiştirebiliyorsun, sabit değil
YAMAHA- Super modelle birlikte olmaya benzer, muhteşem bir fiziği, ve çığlık çığlığa bir performansı ile ünlüdür(yüksek devirli motoru sayesinde). Egsozu değiştirebilirsin
HONDA- Bildiğin ayağa düşmüş, dizaynı sıradan, dayanıklılığıyla bilinen, tr'de ise halk tabakasının motorudur. Ucuz egsoz takarlar genelde ikinci el yoshi, ya da direk yan sanayi en ünlüleridir
KAWASAKI- Bir savaşçının ruhuna sahiptir, bu sebeple yarış motorları serilerine kötü samuray'ların lakabı olan NİNJA adı verilmiştir. Kendi iyiliği için bile çok fazla güce sahip olmasıyla bilinir. Yarışlarda diğer motorlar önüne geçtiğinde utancından onurunu temizlemek için motoru sonuna kadar zorlayıp kol çıkarma, piston kırma, blok delme vs. yöntemleriyle seppuku yaptığı bilinir. Kendi karnını bu dediğim yöntemlerin biriyle deler, sürücüsü akabinde sinirinden kafasını koparır (egsoz yarabilir)

bkz. seppuku:

youtube açamayanlar için:
http://www.ktunnel.com/index.php/101...bd456404018920

umarım bilgiler biraz aydınlatıcı olmuştur

Alt 17 Temmuz 2010, 10:10   #11 (permalink)

_RoMeO_ Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

paylasım ıcın teşekkurler.bugun motor alsam yıne gsxr600 alırdım.bence dha yakısıklı ve tok duruyor.varsın pıstte 0.53 sn yavas donsun
_RoMeO_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 17 Temmuz 2010, 11:42   #12 (permalink)

matrax_83 Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suzuki :1:27.89
Yamaha:1:28.08
Honda: 1:27.75
Kawasaki:1:27.36 Arkadaşın biri delip geçmiş demiş bumu delip geçmek hepsinin tur zamanı burda.Zevkler ve renkler tatrtışılmaz ama Kawasaki de bu tipsiz tip oldugu sürece kimse bu salise farkına bakmaz gider r6-rr yada suzi alır basar gaza.

Alt 17 Temmuz 2010, 12:45   #13 (permalink)

Alıntı:
matrax_83 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Suzuki :1:27.89
Yamaha:1:28.08
Honda: 1:27.75
Kawasaki:1:27.36 Arkadaşın biri delip geçmiş demiş bumu delip geçmek hepsinin tur zamanı burda.Zevkler ve renkler tatrtışılmaz ama Kawasaki de bu tipsiz tip oldugu sürece kimse bu salise farkına bakmaz gider r6-rr yada suzi alır basar gaza.
Bu dediğine katılmıyorum... neden? Bahsi geçen zamanlar 4 km'lik Willow Springs yarış pistinde dönülen 1 tur içinde elde edilen zamanlar. Bunları 30 turluk bir yarışa vur? Ben sana yukarıdaki zamanları o şekilde modifiye edip yazayım bak.

Willow Springs 30 turluk yarışta en iyi zamanlar:
Suzuki : 43:56.70 (2.636,70 sn)
Yamaha: 44:02.40 (2.642,40 sn)
Honda: 43:52.50 (2.632,50 sn)
Kawasaki: 43:40.80 (2.620,80 sn)

En yakın rakibi Honda'ya tam 12 küsür saniye fark atıyor Yamaha'ya 21 küsür saniye fark atıyor Bu bir yarışta ne demek biliyor musun? Yarışı bitirirsin, motrundan iner, kupanı alırsın, diğer motorlar sonra yanına gelmeye başlar onları sıraya dizersin, Brave Heart'taki gibi kaldırır eteğini poponla dalga geçersin. Yamaha gelmeden bi de tuvalete gider gelirsin

Dizayna gelince, sana Honda güzel gelir, bana çok sıradan detaysız, kolaya kaçılmış, basit gelir. Suzuki ve Yamaha'ya sözüm yok, ama gerçek hayatta siyah bir zx-6r'nin tok ve vahşi duruşu hiçbir motorda yok, bunu gören herkes de söylüyor.

Konu KIZGINJAPON tarafından (17 Temmuz 2010 Saat 12:51 ) değiştirilmiştir.
KIZGINJAPON isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 17 Temmuz 2010, 13:23   #14 (permalink)

dorukefe Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben bu işlerden pek anlamam amma yinede son yıllarda motorsporlarında kawanın başarısına
pek rastlamadım sanki ... tuvalete gidip gelediğin yamaha daha çok kupa aldı gibi....
dorukefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 17 Temmuz 2010, 14:24   #15 (permalink)

ozeltolga Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozeltolga - MSN üzeri Mesaj gönder

şu olayı anlamış değilim arkadaş nedir bu Honda düşmanlığı..Yamahanın Honda'dan 12 sn hızlı olduğunu söylemişsiniz.Bildiğim kadarıyla Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motorda 600RR'dı.Ve Dünya şampiyonu oldu.Kesinlikle kendim 600RR kullanıyorum diye motorumu savunmuyorum ben hepsini araştırdım kimini kullandım kimini kullanmadım ama arasında hiçbirinin uçurum yok.Ve R6 kullanan arkadaşımada seninki kötü gibi bişeyde düşünmedim.Kimse yanlış anlamasın tamamen zevk meselesi bu olay diye düşünüyorum.Ve kimseninde kimsenin bindiği motor için ayağa düşmüş gibi kelimeler kullanmasını normal görmüyorum.Halk tabakası diye yazmışsınız.Siz haltan biri değilmisiniz

Aradığınız parça en ucuza burada !

Paylaş

Etiketler
2010, 600cc, karsilastirmasi, modifiyeli, part, pist, supersport

Seçenekler
Stil