Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları

Kullanici Girisi

Hizli ara

Go Back   Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları > Motosiklet > Moto Servis

Moto Servis Mekanik ve teknik bilgiler Tamir Servis Yedek Parça yolda kalmamak için ?

Alt 27 Temmuz 2010, 14:39   #1 (permalink)

PERİ Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Tecrübeli Üye

PERİ - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Yağ lambası neden yanar ?

2001 r1 yağ lambası yanıyor arkadaşlar ilk çalıştığında yanmıyor motor ısındıktan sonra yanmaya başlıyor bende stop ediyorum. Motor yeni yapıldı. Yağ pompası yeni değişti. Yağı yeni ve tam castrol magnetik 10-40 ... Yağ müşürü çalışıyor çıkartıp ölçtük temizleyip taktık. Filtreden şüpeleniyorum. Motor yeni yapıldığında filtreyi yan sanayi takmışlar orjinal yamaha değil şişme yapmış olabilir diye düşünüyorum. Ünal Terzi den yeni filtre siparişi verdim yolda. Bir de formda yeni fikirleri olan arkadaşlar olabilir diye bu başlığı açtım. Yorumlarınızı bekliyorum...

1. yağ müşürü sağlam.
2. yağ pompası yeni değişti.
3. yağ ince değil sürekli kullandığım yağ yeni değişti 300 km ancak oldu.
4. filtre yeni fakat yan sanayi 300 km ancak yaptı.
5. Üst kapak tarafındaki yap tıpasını çıkardığımızda ve motoru çalıştırdığımızda yağ geliyor fakat basıncı ne kadar olacak onu bilemiyorum. Yani gazı açtığında 10 cm ancak fışkırtıyor. O da çok tazzikli değil.

Filitreyi değiştireceğim sizce sorun hallolur mu ?

Ayrıca yağ pompasının ve filtrenin etrafında sıvı conta vs varmı diye kontrol ettim. Temiz gözüküyor.

Acaba filtre şişmesi vs gibi bir sorundan dolayı mı yağ basıncı düşük ?

Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum acilen..

Şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar yamaha konusunda çok çok güvendiğim Ünal Terzi yağ eksiği vardır dedi. Pencereden bakıldığında yağ tam gibi gösteriyor birdaha yağ eklemesi yaptıracağım burada paylaşırım....
MotorDelisi

Konu PERİ tarafından (27 Temmuz 2010 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
PERİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Sponsored Links

Alt 29 Temmuz 2010, 00:30   #2 (permalink)

ayzak Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Üye

buna benzer bir sorun aracımda başıma gelmişti yukarıda yazdığın herşeyi bizde denemiştik 2 gün boyunca uğraştım geceleri uyku tutmadı kafayı sıyırmak üzereydim son çare usta motor yağı filan yokken alttan biyerden basınçlı hava tutmuştu biryerde motoryaşı pislik filan tıkanmıştı havayı tutunca 4-5 saniye sonra açıldı tabi hertaraf tavana kadar yağ oldu neyseki onla kurtarmıştım belki seninkide öyle birşey olabilir. umarım sorunun çözülür arkadaşım
ayzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Alt 29 Temmuz 2010, 01:06   #3 (permalink)

_RoMeO_ Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Süper Üye

sorun filtre olabilir.orjinalini takmazsanız bazı modellerde yağ lambası yanıyormus.dijital göstergelerdede hata kodu verıyormus dıye soylerler.nasıpse cumartesı gunu bende yag ve fıltreyı degıstırecegım.yag motul 5100 15w50 koyuyorum.fıltre hıflıfıltro hf303 taktırıyorum.motorum 2006 fz6 fazer.orj yağ fıltresı yerıne bunu takıyorlarmıs.oyle dedıler.bende aldım.yamah serviside oyle dedi.fıltre konusunda orjınalden sasma dıyor herkes.yagıda bayabı arastırdım.genelde motul 5100 15w50 onerdıler.300v de vardı ama o yagın daha performanslı kullanımlarda kullanıldıgını yarıs vs.ve omrunun daha kısa oldugunu soyledı bıkac kıs.bende 5100 serısınde karar kıldım.bı yag ısıgından nerelere geldık.kısa ve oz ıs bundan ıbaret.fılıtren orj. degılse lamban yanar
_RoMeO_ isimli Üye şuanda  online konumundadır  

Alt 30 Temmuz 2010, 23:15   #4 (permalink)

PERİ Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Tecrübeli Üye

PERİ - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
_RoMeO_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sorun filtre olabilir.orjinalini takmazsanız bazı modellerde yağ lambası yanıyormus.dijital göstergelerdede hata kodu verıyormus dıye soylerler.nasıpse cumartesı gunu bende yag ve fıltreyı degıstırecegım.yag motul 5100 15w50 koyuyorum.fıltre hıflıfıltro hf303 taktırıyorum.motorum 2006 fz6 fazer.orj yağ fıltresı yerıne bunu takıyorlarmıs.oyle dedıler.bende aldım.yamah serviside oyle dedi.fıltre konusunda orjınalden sasma dıyor herkes.yagıda bayabı arastırdım.genelde motul 5100 15w50 onerdıler.300v de vardı ama o yagın daha performanslı kullanımlarda kullanıldıgını yarıs vs.ve omrunun daha kısa oldugunu soyledı bıkac kıs.bende 5100 serısınde karar kıldım.bı yag ısıgından nerelere geldık.kısa ve oz ıs bundan ıbaret.fılıtren orj. degılse lamban yanar
kardeş yamahanın orjinal filitrelerini Ünal Terzi den alıyorum zaten. Bir sıkıntı yok... Bugün biz sorunu çözdük. Yağa ekleme yaptık.. Ama işaretlerden baya fazla olarak motorun yağ lambası yandı yine .... Patlarsa patlasın dedim şöyle Allah ne verdiyse bastım 2. vitesten 3. vitese attım lamba söndü birdaha da yanmadı. Ünal Terzi mükemmel bir ustadır yamaha konusunda Türkiye de tek geçerim... Haberin olsun özelden telefonunu da verebilirim.. Ondan al parçaları direk fabrikadan çalışıyor herşey orjinal. Kafanda soru işareti de kalmıyor. Bu arada Yeni öğrendiğim bir nokta var yamaha nın 2003 modeline kadar olan motorlarda iki çizgi arasında olmayacak yağ seviyesi. Yağ penceresinden baktığınızda alttaki çizgi minimum seviyesi üstteki çizgi normal seviyesi imiş. Üst çizginin de biraz üzerinde koyunca sorun halloldu.... Motor dik konumdayken neredeyse pencerrenin tamamı yağ... Yan ayakçalıkta iken ise iki çizginin arasına geliyor... (Isındıktan ve kartele yağ indikten sonra yapılan değerlendirme)... Bir de R1 de silindir sol üst kapağın (Sol granajın deliğinden görünen) bir civata var 10 lokma ile açılıyor. O civatayı çıkartıp motora marş bastığınızda tazziksiz olarak öksürürcesine granajın 3 - 5 cm dışına yağ atıyorsa gaz verdiğinde fışkırtıyorsa yağlamada bir problem yok demekmiş. Müşürden çok şüphelendi buradaki ustam fakat müşür de civalı imiş yani içinde yağ varsa lamba sönüyor yağ yok ise lamba yanıyor yani bozulması neredeyse imkansız bir parça dendi... Tabi erzurum daki ustam Ünal Terzi nin dediklerini uyguladı ve ünal terzi telefonda işimi gördü....
PERİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 05 Ağustos 2010, 14:11   #5 (permalink)

ultraukala Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Süper Üye

çok yüksek devirlerde yapıyor olsa yağlama problemi var die düşünürdüm ama çünkü daha dün muhabbeti geçti yağ ile ilgili sıkıntılı imiş r1ler.çözüldüğüne sevindim...

Paylaş

Etiketler
lambasi, neden, yag, yanar

Seçenekler
Stil