Hizli ara
|
|||||||
| Moto Vitrin Marka ve Model incelemeleri,teknik özellikler,kıyaslamalar |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) | |||
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
1990 yılında piyasaya çıkan ilk ZZ-R1100 modeli çıktığı yıl 147PS gücü ve 300Km' aşan son süratiyle 90' lı yıllara damgasını vurmuştu. Rakiplarine fark atmasının en büyük sebebi Kawasaki tarafından geliştirilen ve ilk defa bu modelde kullanılan RAM-AIR sistemiydi.
Çok iyi hatırlıyorum, 1992 yılında İstanbul' a okumaya geldiğimde her yanda ZZ-R1100 vardı. Barbaros Bulvarındaki evden her akşam onların sesini dinlerdim. O yıllarda Yamaha' nın FZR1000, Honda'nın CBR900 Fireblade ve Suzuki' nin GSXR1100 modelleri vardı. Tabi en üzücü nokta yukarıdaki motosikletlerin hiç biri bugüne kadar gelemedi. ZZ-R1100 nispeten daha iyi durumda, en azından 5-10 tane iyi bakılmış halde hala var ancak diğerlerinden eser yok. Gerçekten de hiç kıymet bilmeyen bir toplumuz. Yurt dışında sadece bu motosikletlere özel siteler var. İnsanlar bırakın 5-10 yıllık motosikletleri, 30-40 yaşında motosikletleri büyük bir itinayla saklıyorlar. Neyse gelelim günümüze, ZZ-R1100' den sonra Kawasaki çok büyük bir başarı elde etti. Ancak daha sonra çıkarılan ZZR1200 modeli bu başarıyı sürdüremedi. Özellikle Suzuki' nin RAM-AIR kullanarak (Suzuki, Kawasaki' den patent aldıktan sonra buna SRAD demiştir) Hayabusa modelini çıkarması, Hayabusa' yı zirveye çıkardı. ZX-12R teknik olarak Hayabusa' yla rakip olabiliyordu ama Hayabusa ticari açıdan daha çok tutuldu. Zaten ZX-12R bana göre Sport Tourer bir motosiklet değildi. En sonunda uykudan uyanan Kawasaki yeni bir modelle yarışa tekrar katıldı. Bence Hayabusa şu anda ZZR1400' e rakip olamaz. Asıl yarış gelecek yıl olacak, yeni Hayabusa gelince. Bir de Honda yıllardır dedikodusu yapılan 1200' lük makinasını üretirse(1200 diye küçümsemeyin V5 makina olacak), al sana yarış. Bekleyip göreceğiz. Aşağıda ZZR1400 ile ilgili ayrıntılı resimler var. Bazı resimleri özellikle büyük ebatlarda koydum. Ancak teknik özellikler Kawasaki tarafından henüz tam olarak açıklanmadı. Ortada dolaşan söylenti; 190 beygir üzeri olduğu. RAM-AIR ile 200' beygiri geçeceği. Tork verisi açıklanmadı ama bilgi dökümanında 2000rpm' den itibaren 100 N.m. tork üretebildiği yazıyor. Bu tork değerine bakarsak çok güçlü bir makina olduğu belli. NOT: Başka bir topicde ZX-14 ve ZZR1400 tartışması geçmişti. İlk kez okuyacak arkadaşlar için bir hatırlatma yapmak istiyorum. Konusu geçen motosikletin ABD pazarındaki adı ZX-14' dür. Avrupa pazarında ise ZZR1400 olarak adlandırılmıştır. Buna bir örnekle nokta koyalım, ilk resim serisinde biri kırmızı diğeri gri renkli kesik iki model var. Resimleri incelerseniz kırmızı olan da ZX-14, gri olanda ZZR1400 yazdığını göreceksiniz. Motor ve Şasi ![]() Bu resimlerden ikicisinde temiz hava ve kirli hava giriş-çıkış bilgisi var. Motosikletin ön bölümünden giren havanın hava filtresine kadar gidişi görülebilir. Bu aynı zamanda RAM-AIR sistemini de göstermektedir. ![]() Bu noktada başka bir topic de, ZZR1400' ü fuarda görüp inceleyen ve yorum yazan EskiMemur arkadaşımızın yazısını koyuyorum. Şase ve motorla ilgili güzel bir yorum yapmış. Ayrıca şunu eklemekte fayda var, kendisi bir yarış pilotu olduğundan bence yorumları önemli. EskiMemur Alıntı:
Ayrıntılar ZZ-R1100' de olduğu gibi hidrolik debriyaj var. Motosiklete ek ağırlık getirmesine rağmen konforunu artıran bir sistem. Sık vites değiştirenler debriyajın acısını iyi bilir. ![]() ZZR1400' ün en sevdiğim yanı göstergeleri. Ben büyük ve analog göstergeleri daha çok seviyorum. ![]() Farlar biraz radikal olmuş. Beğenen de var. Beğenmeyen de. Buna da alışırız. Frenler ve ABS ![]() Resimler ![]() ![]() ![]() ![]() Teknik Özellikler ![]() Fiyat ZZR1400 24.900 YTL ZZR1400 (ABS) 26.240 YTL |
|||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
resmen arşivlik iş yapıosun abi bravo.aslında bu başlıklarının sabitlenip ayrı bir forum başlığı altında toplanması gerekir.bi nevi kütüphane olur
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi: ha bir de beygir tork verileri geldikten sonra bu konuyu güncellemeyi unutma sakın! :alkış
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() ![]() Status: Moderatör
|
Erhan ellerine sağlık arkadaşım...Teşekkürler....
|
|
|
#4 (permalink) |
![]() |
erhan,güzel çalışma yapmışsın,tebrikler... :alkış :alkış ama insan biraz laf sokar,şöyle geçer,böyle uçar
yoksa kimse topiği okumaz kardeşim,ben uyarayım da
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
![]() |
bence bu motor diil motordan ote bısey
bu arastırmayı yapıp yayınlayan arkadasa tesekkurler
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
Doğru söylüyorsun valla.. Biz de sanatçılar gibi numaradan kavga mı çıkarsak acaba. Bak sheriff senin o avatarındaki kartal gagası varya ben onun üzerinde ZZR ile tek teker yapar bir de motorun üzerinde parande atarım. Kimse de yetişemez.
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
![]() |
ben numaradan anlamam erhan kardeşim...sen daha kısa pantolonunla bisiklete biner iken
,biz motorla manita tavlardık ...hem zzr1400,zx-14 anlamam,en kralı makina benimki srad 999RR :o :o bu arada şu analog göstergeleri ben de çok seviyorum,makina biraz büyük ama eğer modifiye falan edilirse,dehşet olur,o zaman bende rahat rahat ortalığa çıkar 418 yaptım falan derim şimdi utanıyorum,zavallı bir zx636 kunlanıcısıyım
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Motor çok güzelll ama tek sorunu imalat yeri japonyaaa çin malı olmasın sakına buuuu hani çin malına hayır diyen biz şimdi bu motor için övgüler yağdırıyozz bu motoru mondial veya asya motor yapsaydı yerden yere vurmak için can atardıkkk ama kawasaki markasını gördükmü nerede ve nasıl imal edildiği önemli değilll bencede bizlerdede bir çinlik varrr sanırımmm
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
![]() Status: MotorDelisi
|
erhan, çok güzel bir tanıtım olmuş teşekkürler :o
|
|
|
#10 (permalink) |
|
öfff beee. abi bu nasıl bir icat. teknoloji harikası bence. dostum ellerine sağlık. :alkış :alkış :alkış
|
|
|
#11 (permalink) |
|
ZZR1400' ün resmi ağırlık ve güç bilgileri aşağıda.
SİLİNDİR HACMİ : 1352 cc MAKSİMUM GÜÇ : 200 PS 9500 rpm MAKSİMUM TORK : 154 N.m 7500rpm KURU AĞIRLIK : 215 Kg 200PS ve 154N.m torkun düşük devirlerde verildiğine dikkat. Başlangıç motoru olamaz sanıyorum
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
![]() |
ellerine sağlık dostum harika olmuş :o
|
|
|