Hizli ara
|
|||||||
| MotorDelisi-GENEL Motosiklet üzerine genel yazışmalar bu bölümde. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() |
Arkadaslar 2006 senesinde buradan bir motorcu arkadas TR de gezmek icin motoru ile gelmek istiyor bukonuda bilgileri olan arkadaslar bu bilgiyi paylasabilirmi. Yani gumrukte sorun cikarmi? ayrica hangi sehir daha uygun olur. Motor Avustralyadan gelecek. Bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkur ediyorum.Tabi bu arada buraya (Avustralyaya) gelmek istiyen MD uyeleri olursan lutfen bana bildirin elimizden geldigi kadar yardimci olmaya calisiriz. :md: :md:
|
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
Karacoban, Degerlı arkadasım Turkıyeye turıstık bır gezı yapacaksa hıc bır sorun yok bu sure 6 aydır, Turk vatandasları ıcın.Gelebılır,gırıs yaptıgı gumrukten gecerlı ızınlerı alıp ıstedıgı yere gıdebılır.Turkıyede tek bır sart var,Motorla geldıysen motorla cıkarsın.Eger motoru burda bırakacaksan ıslemlerı cok agır genelde kımse bunu yapmıyor.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() |
Pasifik tesekkur ederim arkadasa bu bilgiyi iletirim. Zaten motoru ile geriye donecek sade senelerce kurdugu hayalini yasamak istiyor ve ayrica MD ye uye oldu eminim sizler gibi dostlar ile de tanisir. Zaten MD ulusal oldu ben buyuk bir gururla tanitiyorum Avustralyada :o :o :md: :md:
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
karaçoban , türkiyeye kendi ayrı motor ayrı gelirse olmaz , yunanistana gelip oradan kara yolundan türkiyeye giriş yaparsa , aynı şekildede geri döner , ama bu ne kadar mantıklı bilmiyorum , türkiyede motor günlük kiraları 80 Euro gibi
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Karacoban,
Bunun yurtdışından Türkiye'ye ziyarete gelen Gurbetçi ailelerinden farklı bir tarafı yok. Nasıl Almanya'dan gelen bir aile arabaları ile gelip ülkeye giriyorsa senin arkadaşında rahatlıkla girer her hangi bir sorun yaşamaz. Türkiye sınırlarına girdiği anda Araç plakası pasaporta kaydedilir. Bunun yanında araç takip formu verilir. Bu form ile tekrar yurt dışına çıkarsınız. Çıkarken de pasaportunuzdan düşüm yapabilirsiniz. Motosikletle geldi ancak geri giderken bir sebepten dolayı uçakla gitmeniz ve motorunuzu bırakmak yada başka yolla götürmek isterseniz de bu mümkün. Bu durumda her hangi bir otomotiv ihtisas gümrüğüne müracat edip haklı bir nedeninizi yazılı bir dilekçe ile beyan edip motorunuzu pasaportunuzdan düşümünü yapabilirsiniz. Motorunuz gümrüğe emanet gibi kalır. Motorunuzu ne şekilde götürecekseniz o kuruluş yada bir kişiye vekalet vererek te aracınızı o yolla yurtdışı yaparsınız. Yani her türlü işlem için yasal haklarınızı kullanabilirsiniz. Bundan yıllar önce Almanya Emniyet Genel müdürü ile Duisburg Emniyet müdürü Motorları ile Türkiyeye bir seminere gelmiş İstanbul, Antalya ve bir kaç ilde daha eğitimlerden sonra ülkelerine dönerken Uçak ile gitmişlerdi. Motorlarını Yeşilköy Otomotiv İhtisas gümrüğüne bırakmış bana Vekalet vermişlerdi (bana vekalet verme sebepleri taşımalarını benim şirket yaptığı için) bende onları Tır'a yükleyerek gerekli gümrük işlemlerini tamamlayıp yurtdışı yaptırmıştım. Yani her türlü hakkınız var. Ancak oradan binlerce km yapıp motoru buraya getirmek ne kadar akıl karı o tartışılır. Kralbatros arkadaşımın dediği gibi Türkiyede motosiklet kiraları 80 ile 150 Euro arasında değişiyor. Riski yok uğraşması yok. Tabiki tercih sizin.
|
|
|
#6 (permalink) |
![]() |
Sag olun dostlar bir kac cevap ile cok aydinlik vurdunuz bu ise arkadasim sevinecek dusunduren sadece kendisi ucak ile motorda gemi ile gelecek ayri geliyorlar ya belki orada bir sorun cikar diye dusundu.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
![]() |
Dostlarim tesekkur ederim yardimlariniz icin verdiginiz bilgileri arkadasa ilettim , su an kendisi daha nete baglanamadi ev tasidi diye ama bu arada internet cafe den uye olmus niki "MARTIN" tekrar sag olun unutmayin Avustralyada bir dostunuz var her zaman kapim aciktir :o
:md:
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
![]() |
Selam arkadaslar karacoban benim icin yazmis saolsun oraya bir arkadas gelmisdi de 3-4 gun gel git yapmislar gumrukden motoru cukartana gadar canim cikti dedi,hani amacla soyledi kara coban bir tanidiklariniz olursa daha da kolay olur diye.
tekrar selam herkeze |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | ||
![]() ![]() Status: Süper Üye
|
arkadaşlar bu konu olduğu için yeni konu açmadım bişe sormak isityorum amerikadan yaz tatili içinin arabamı getirmek kaç paraya patlar ve hangi şirketler getirir nasıl bulucaz bi yol gösterirseniz sevinirim
bilen birisi yokmudur acaba bide 3 ay sonra gidicem gümürkte birşey olurmu öğrenci vizem var
KEŞKE HEP ÇOCUK KALSAYDIM DA HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK ACIYI DİZİMDEKİ YARA SANSAYDIM... Konu yunusxy tarafından (23 Aralık 2009 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood |
||
|
|
|
![]() |
| Paylaş |
| Etiketler |
| disindan, getirmek, motor, turkiye, ye, yurt |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|