Hizli ara
|
|||||||
| MotorDelisi-GENEL Motosiklet üzerine genel yazışmalar bu bölümde. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() ![]() |
Mynette gezinirkene gördüm. Paylayışıyım dedim. Çalınma v.s olaylarına karşı iyi bir uygulama gibime geliyor. Fakat bizim keskin zekâlı hırsızlarımız buna da yol yordam bulurlar.
Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında "tek plaka" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. TC kimlik numarasına göre verilecek plaka ölene kadar aynı şahsın üzerinde kalacak ve devredilemeyecek. Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı. Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak. İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor. Mynet'ten alıntıdır. "Tek plaka" dönemi geliyor! - Mynet Haber
![]() ![]() ![]() Konu AR6 tarafından (04 Şubat 2010 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() ![]() Status: Kulüp Üyesi
|
paylaşım için teşekkürler bende sdabah haberlerinde izledim bu olayı
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() ![]() |
Fena olmaz belki.Hem bazı insanlar 35 CBR 600 diye plaka aradığı oluyo.34 PLT 123 plaka arayan oluyo.Hem böylelikle bu olayda kalkar.İnsan istediği plakayı ayarlayabilirse ayarla ve ömür boyu kullanmış olur.Paylaşım için Teşekkürler
|
|
|
|
#4 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
güzel haber__
|
|
|
|
#5 (permalink) |
![]() |
Artık taşıtları memleket memleket sınıflandıramıyacakmıyıs
|
|
|
#6 (permalink) |
![]() Status: Banlı Üye
|
Bence biz halk için iyi bi uygulama değil çünkü; istediğimiz plakayı alamayız ve plaka vergisi diye bir vergide çıkarabilirler
http://www.lideroto.com.tr/img/oncekask.jpgBen Atatürkçüyüm,Ben Cumhuriyetçiyim,Ben Laikim,Ben Anti-Emperyalistim,Ben Tam Bağımsız Türkiye'den Yanayım,Ben Özgürlükçüyüm,Ben İnsan Hakları Savunucusuyum,Ben Terörün Karşısındayım,Ben Yobazların,Hırsızların,Vurguncuların,Çıkarcıların Karşısındayım.Öyleyse Vurun Parçalayın!Her Bir Parçamdan Benim Gibiler ve Beni Aşacaklar Doğacaktır |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
![]() |
gene boş iiiiiiiiiiş gene boş iş.
çok mu gerekliydi yani asgari ücretin 577tl olduğu dinine yandığımın memleketinde herşey tamam bi plaka mı eksik. benim memlketimde aracı olmayan adamada dayıcaklar vergiyi. memleket ne halde millet veryansın adamlar boş boş işlerle boş adamlarla vakit geçiriyor... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yollar, akaryakıt fiyatları, motorlu taşıtlar vergisi, hız limitleri sanki çok düzgün ayarlanmış herşey yoluna girmişte aracın plakasının tesciline sıra gelmiş. Düzeltilmesi gereken o kadar çok şey varken plakayla uğraşıyorlar.
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
![]() |
Bence güzel bir uygulama...Hem böylece birsürü devir işlemleri ve prosedürde kalkar...
|
|
|
#12 (permalink) |
![]() Status: Banlı Üye
|
Kanka Hasan'ı ciddiye alma
Ayrıca o prosedürler yine olucak ki hangi prosedür kalkıcak? Örneğin 2. el araba aldığında plakanı takıp yine trafiğe gidip aracını tekrardan tescil ettireceksin sadece plaka aynı senin plakan olacak... Ayrıca ben 2. arabamı alınca plakası ne olucak peki?
http://www.lideroto.com.tr/img/oncekask.jpgBen Atatürkçüyüm,Ben Cumhuriyetçiyim,Ben Laikim,Ben Anti-Emperyalistim,Ben Tam Bağımsız Türkiye'den Yanayım,Ben Özgürlükçüyüm,Ben İnsan Hakları Savunucusuyum,Ben Terörün Karşısındayım,Ben Yobazların,Hırsızların,Vurguncuların,Çıkarcıların Karşısındayım.Öyleyse Vurun Parçalayın!Her Bir Parçamdan Benim Gibiler ve Beni Aşacaklar Doğacaktır |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Valla ben türkiyede getirilen yeniliklere bayılıyorum.. Sineğin yağını nasıl çıkacağımızı iyi biliyoruz.
! Life is Rich ! ... FcPro Farkı ile Kawasaki Zx-6R , FcPro Farkı ile Honda 1000RR , FcPro Farkı ile Suzuki Hayabusa FcPro Farkı ile Disko Kralı , FcPro Farkı ile Md Racing Team Ukraynada bir Motordelisi , Arnavutlukta bir Motordelisi |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
o da bilmiyordur..
|
|
|
|
#15 (permalink) | ||
![]() |
Haberi okumadım, Topic'in başında yazılan yazıyı da okumadım.. Okumama gerek yok, sahnelenen Tiyatrolarla değil artık işim.. Ama bildiğim bişey varsa, 3 kuruş daha fazla para çıkarıcaklar cebimizden.. Memlekette başka bir halta yaramıyor başımızdakiler..
|
|
![]() |
| Paylaş |
| Etiketler |
| donemi, geliyor, imis, plaka, tek |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|