Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları

Kullanici Girisi

Hizli ara

Go Back   Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları > Motosiklet > MotorDelisi-GENEL

MotorDelisi-GENEL Motosiklet üzerine genel yazışmalar bu bölümde.

Alt 04 Şubat 2010, 19:34   #1 (permalink)
AR6

AR6 Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Kulüp Üyesi

AR6 - MSN üzeri Mesaj gönder
Duyuru Tek plaka dönemi geliyor imiş.

Mynette gezinirkene gördüm. Paylayışıyım dedim. Çalınma v.s olaylarına karşı iyi bir uygulama gibime geliyor. Fakat bizim keskin zekâlı hırsızlarımız buna da yol yordam bulurlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında "tek plaka" uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

TC kimlik numarasına göre verilecek plaka ölene kadar aynı şahsın üzerinde kalacak ve devredilemeyecek.

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME

İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı. Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA

Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

Mynet'ten alıntıdır.
"Tek plaka" dönemi geliyor! - Mynet Haber

Konu AR6 tarafından (04 Şubat 2010 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir.
AR6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Sponsored Links

Alt 04 Şubat 2010, 19:35   #2 (permalink)

kimischumi Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Kulüp Üyesi

paylaşım için teşekkürler bende sdabah haberlerinde izledim bu olayı

peugeot 103(1992)
asya 150at-19a(2009)
kimischumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook

Alt 04 Şubat 2010, 19:44   #3 (permalink)

cezaydin Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Süper Üye

cezaydin - MSN üzeri Mesaj gönder cezaydin - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Fena olmaz belki.Hem bazı insanlar 35 CBR 600 diye plaka aradığı oluyo.34 PLT 123 plaka arayan oluyo.Hem böylelikle bu olayda kalkar.İnsan istediği plakayı ayarlayabilirse ayarla ve ömür boyu kullanmış olur.Paylaşım için Teşekkürler

Aydın Çam
cezaydin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 19:57   #4 (permalink)

chamur898 Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

güzel haber__

Alt 04 Şubat 2010, 19:58   #5 (permalink)

deliemin Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Moderatör

deliemin - MSN üzeri Mesaj gönder

Artık taşıtları memleket memleket sınıflandıramıyacakmıyıs

Alt 04 Şubat 2010, 20:06   #6 (permalink)

motoHAN Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Banlı Üye

Bence biz halk için iyi bi uygulama değil çünkü; istediğimiz plakayı alamayız ve plaka vergisi diye bir vergide çıkarabilirler
http://www.lideroto.com.tr/img/oncekask.jpgBen Atatürkçüyüm,Ben Cumhuriyetçiyim,Ben Laikim,Ben Anti-Emperyalistim,Ben Tam Bağımsız Türkiye'den Yanayım,Ben Özgürlükçüyüm,Ben İnsan Hakları Savunucusuyum,Ben Terörün Karşısındayım,Ben Yobazların,Hırsızların,Vurguncuların,Çıkarcıların Karşısındayım.Öyleyse Vurun Parçalayın!Her Bir Parçamdan Benim Gibiler ve Beni Aşacaklar Doğacaktır
motoHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 20:19   #7 (permalink)

nzmhkmt Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

nzmhkmt - MSN üzeri Mesaj gönder

gene boş iiiiiiiiiiş gene boş iş.
çok mu gerekliydi yani
asgari ücretin 577tl olduğu dinine yandığımın memleketinde herşey tamam bi plaka mı eksik.
benim memlketimde aracı olmayan adamada dayıcaklar vergiyi.
memleket ne halde millet veryansın adamlar boş boş işlerle boş adamlarla vakit geçiriyor...
nzmhkmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 20:30   #8 (permalink)

fatih.islek Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yollar, akaryakıt fiyatları, motorlu taşıtlar vergisi, hız limitleri sanki çok düzgün ayarlanmış herşey yoluna girmişte aracın plakasının tesciline sıra gelmiş. Düzeltilmesi gereken o kadar çok şey varken plakayla uğraşıyorlar.
fatih.islek isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 20:33   #9 (permalink)

hayabusa_hasan Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

hayabusa_hasan - İCQ üzeri Mesaj gönder hayabusa_hasan - AİM üzeri Mesaj gönder hayabusa_hasan - MSN üzeri Mesaj gönder hayabusa_hasan - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ewt bence çok iiii
hayabusa_hasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 20:38   #10 (permalink)

nzmhkmt Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

nzmhkmt - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
hayabusa_hasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ewt bence çok iiii

açıklarmısın ne anladın
neresi çok iyi
nzmhkmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 20:52   #11 (permalink)

cecotto Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Üye

cecotto - MSN üzeri Mesaj gönder

Bence güzel bir uygulama...Hem böylece birsürü devir işlemleri ve prosedürde kalkar...

Alt 04 Şubat 2010, 21:22   #12 (permalink)

motoHAN Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Banlı Üye

Alıntı:
nzmhkmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

açıklarmısın ne anladın
neresi çok iyi
Kanka Hasan'ı ciddiye alma

Ayrıca o prosedürler yine olucak ki hangi prosedür kalkıcak? Örneğin 2. el araba aldığında plakanı takıp yine trafiğe gidip aracını tekrardan tescil ettireceksin sadece plaka aynı senin plakan olacak...

Ayrıca ben 2. arabamı alınca plakası ne olucak peki?
http://www.lideroto.com.tr/img/oncekask.jpgBen Atatürkçüyüm,Ben Cumhuriyetçiyim,Ben Laikim,Ben Anti-Emperyalistim,Ben Tam Bağımsız Türkiye'den Yanayım,Ben Özgürlükçüyüm,Ben İnsan Hakları Savunucusuyum,Ben Terörün Karşısındayım,Ben Yobazların,Hırsızların,Vurguncuların,Çıkarcıların Karşısındayım.Öyleyse Vurun Parçalayın!Her Bir Parçamdan Benim Gibiler ve Beni Aşacaklar Doğacaktır
motoHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 21:54   #13 (permalink)

FcPro Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Valla ben türkiyede getirilen yeniliklere bayılıyorum.. Sineğin yağını nasıl çıkacağımızı iyi biliyoruz.
FcPro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 22:10   #14 (permalink)

serkan thundercat Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
hayabusa_hasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ewt bence çok iiii
Alıntı:
nzmhkmt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

açıklarmısın ne anladın
neresi çok iyi
o da bilmiyordur..

GAZI AÇMADAN 2 KEZ DÜŞÜN..
serkan thundercat isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Alt 04 Şubat 2010, 22:22   #15 (permalink)

MyMooN Nickli Üyenin Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: Moderatör

MyMooN - MSN üzeri Mesaj gönder MyMooN isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Haberi okumadım, Topic'in başında yazılan yazıyı da okumadım.. Okumama gerek yok, sahnelenen Tiyatrolarla değil artık işim.. Ama bildiğim bişey varsa, 3 kuruş daha fazla para çıkarıcaklar cebimizden.. Memlekette başka bir halta yaramıyor başımızdakiler..
MyMooN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Paylaş

Etiketler
donemi, geliyor, imis, plaka, tek

Seçenekler
Stil