Hizli ara
|
|||||||
| MOTORUM ! Benim canım motorum...Motosikletinizi burda tanıtın. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#61 (permalink) | ||
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
bende ramzeyin sıfır mobiletinii aldımm onla basladımm motor hayatıma;-)
|
||
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
![]() Status: Üye
|
çok güzel bi konu olmuş okurken çok zevk aldım paylaşımlarınız için teşekkürler...kazasız sürüşler...
|
|
|
#63 (permalink) |
![]() |
İlk motor sevdam 14 yasinda aldim 1988 model puch marka mobİletle basladi
İkİncİ motorum 2003model hero fuch oldu ÜcÜncÜ motorum 251 mz avrupa oldu dÖrdÜncÜ motorum İse mondİal 2005 model110ft oldu en son kullandim motorumdu kaza yaptim ve sİmdlik bİraz ara verdİm allah izin verİrse artik sÜper sport motorlarini kullanmaya baŞlayacagim ama Öncelİkle honda 600f le basliyacam )
|
|
|
|
#64 (permalink) |
![]() Status: Üye
|
Benim motor tarihim sizinkiler kadar eski ve uzun değil malesef.... 2008 mayıs ayında sıcak bi günde birden bire başladı diyebilirim
Honda showroomuna CİVİC için test sürüşü yapmaya gitmiştim, ztn hayalimdeki arabaydı her şeyi kusursuzdu benim için almaya karar vermiştim. Ama showroomdan çıkıp eve giderken yol üzerinde başka bi honda showroomu daha gördüm ama arabalar değil motorlar vardı. Birden şeytan dürtttü git bi de şunlara bak dedi. İçeri girdim ve satış elemanına sordum bunların içinde en hızlı gideni hangisi dedim ?_? 1000 rr 'ı gösterdi bana, pek içime sinmedi görüntüsü eksozu yandan oluşu vs. yanında bana göre daha sexy ve asi görünümlü 600 rr 'ı gördüm bu ne kadar dedim ?_? Satış elemanı da az önce baktığınızın bi alt modeli bu da çok hızlıdır dedi. Birden 4 tekeri unuttum ve 2 tekere o an a$ık oldum diyebilrim Almaya o an karar verdim. Çünkü motor alacağımı evdekiler duyduğu anda olacakları biliyordum :P Ve ertesi günü motorum kapıma kadar teslim edildi. Bende ilk motor deneyimi mi 600RR ile başlatmış oldum ve hâlâ da sürdürmeye devam ediyorum....İşte benim hikayemde bu kadar arkadaşlar
|
|
|
|
#65 (permalink) |
|
18 yasındaım. 14 yasından beri deli gibi motor tutkum beni her gecen gün daha da yakıp kavuruo ama ailemin korkusundan dolayı motor almama hiç bi zaman izin verilmedi ve hic bi zaman kendi motorum olmadı bu tutkum nsl başladı bilemem hatırlayamıorm ama gün gectikçe ateşlendi gün gectikce ailem bu atese ne kadar su serpmeye calıştılarsada her gecen gün içimde yanan bu ates büyüdü büyüdü büyüdü bu gün öyle bir konuma geldim ki tek istediim iki teker tutkusu cok yakın arkadasımın kuba125cc motoru abim diebilceim insanlarda 600f, r6, repsol1000 ve daha bi cok motorcu arkadaslarım var ben batmanlıım ve inanın bu küçük memlekette bir cok race ve küçük motorlar var bi çok motora bindim bir çok motoru sürdüm tek istediim o rüzgarı tenimde o denli hissetmek ve geceleri agladıım zamanlar oluo bu ugurda... sürekli arkadasların motorlarındayım sürekli bi baskası benim bu tutkum için sürüo bunun ne kadar üzücü bi durum olduunu tahmın bile edemezsiniz bi tutkunuzun olduunu düşünün bunu uygulamak için yeterli miktarın fazlasında bi maddi gücünüzün olduunu düşünün ama prosedürlerden yada izinlerden dolayı bunu yapamıosunuz ve tek yapabildiiniz sadece için kan aglarken yüzünüz gülümsüor.. bi düşünsenize hiç bi zaman bu ugurda gozleriniz kan topliyana kadar agladınınz mı.. abilm diebilceim kişiler var dedim raceleri var dedim ama artık gercekten yüzüm kalmadı bu ugurda ne yapıcaımı şaşırdım zaman diorum bekliorum ama bu işe ne kadar erken başlarsam o kadar ii olcaını hepimiz bilioruz. bi düşünseniz race motorunuz var ve yanınızda 18 yaşın bi motor delisi bi pazar alıosunuz cocuu dolaştırıosunuz cocuk mutluluktan ucuo dier pazar yine alıosunuz öbür pazar baska bi arkadasınız alıo bu cocuu bi zamandan sonra yeter demez misiniz? sıkılmaz mısınız? ewet yeter dersiniz sıkılırsınız peki ya sonra ... sonrasını ben söliim sonra cuocuu kırmamak için biras soguk davranalım cocuk diger pazar gelmez dersiniz artık o sıcak motorcu abiler sogumuştur ama bu tutku ugrunda ne yapıcaını sasıran cocuk öbür pazar yine gider diger pazar tekrar gider peki bu cocugun içinde artık bi burukluk yok mudur söle artık ne yapacaımı şaşırdım arkadaslar ne yapacagımı bilmiorum artık o kadar sacma seyler yapmaya basladım ki kendime sasırıyorum her sabah saat dokuzda ewden cıkıyorum ve bisikletle dolaşıyorum altımda babamın vw passatı varken ben gündüzleri bisikletle ewden cıkıp işe gidiorum arabaa dokunmak bile istemiyorum her gordüğüm tümsekte kaldırımda bisikletle bişeyler yapmaya calışıyorum kac defa bisikletle arabanın altına girme ihtimali yasadıımı hatırlamıorum kaç kere bu yasımda 18 yasımda bisikletten düştüğümü hatırlamıyorum bunun ne kadar acı verebildigini tahmin edebiliyor musunuz? ben bu tutkuyu söndürmek istemiyorum bu şekilde bitsin istemiorum motor tarıhim mi dedin arkadasım işte benim başlamadan bitirilmeye çalışılan motor tarıhim ve bu şekilde bitsin istemiyorum.....
|
|
|
#66 (permalink) |
|
Şöyle kenara çekilin bir oturaklık yerde bize verin bakalım
![]() ilk motorum 1967 üç çeyreklik CZ idi arkasından Zündap geldi ona 6 ay kadar bindi ben biniyordum ama babam zor zaptettği için onu satıp 1967 model 250 bir jawa aldım arkasından 70 model 350 lik şimdi 1965 model bu güzelle haşir neşir oluyorum bir birimizi çok iyi anlıyoruz ![]() Login | Facebook
|
|
|
|
#67 (permalink) |
![]() |
Hakan bey sİzde mİ ben gİbİ zx7-r hastasi miydiniz :d
|
|
|
#68 (permalink) |
![]() |
Ufakken yazlık yerlerde kiraladığım büyük keyif aldığım honda kinetix scooterlerle başladım sonra istanbul içi yine kiraladığım mobilet biyonik ve mobilet enduro larla devam ettim sonra baya bi müddet motor kullanmadım en sonunda abim kendine bi motor aldı (pıaggıo x8)bende yakın mesafelere gidip geliyodum. daha sonra evim anadolu yakasında işimse avrupa yakasında olmasından dolayı gidiş gelişlerin rahat olacağını düşündüğümden kendi motorumu almaya karar verdim ve ufak bi scooter aldım o gün bu gündür bidaha inmedim motordan çin malı olan bu motor benim tempoma fazla dayanamadı bende sağlam arıza yapmayacak işe gidip gelebileceğim günlük işle alakalı gitmem gereken yerlere beni götürecek bir motor almak istedim araştırmalarım sonucu ybr 125 almaya karar verdim ve aldım hayatımda hiç vitesli motor kullanmamış olmama rağmen ilk aldığımda çamlıcadan şişliye geçtim birkaç kere teklemenin dışında bi problem olmadı (motoru satan kişinin daha önce vitesli kullandınmı diye sormasından sonra hayır ilkkez deyip gazlamamı arkadan bakışları tekleyerek gitmemi unutamıyorum) sonra tekrardan scooter almaya karar verip sym gts 250 aldım yağmurlu havalarda scooterlerin daha avantajlı olduğunu düşündüğümden ve yaz kış motor tepesinde olduğumdan böle bi karar verdim sonra onuda satıp çok beğendiğim honda cbr 600 f aldım ve şu anda 600 f e biniyorum
|
|
|
|
|
|
#69 (permalink) | |
![]() Status: Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2ay sonra 2 yıl olacak. 600rr de 2 yıllık tecrüben var sıfır motor geçmişinle. Hayretle ve büyük bir dikkatle kapına gelen motoru kullanmayı öğrenme sürecini uzun uzun dinlemeyi isterim ![]() ![]() ALLAH KAZASIZ SÜRÜŞLER NASİP ETSİN HER ZAMAN |
|
|
|
|
|
|
#70 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#71 (permalink) |
|
İlk pejo star 103 binmiştim 2002 yılında 12 yaşındaydım...2 yıl sonra pejoyu satmıştık babam gitmiş 2004 yılında bi ybr 125 siparişi vermiş...o da bir ay sonra gelmişti yaklaşık nisan aylarıydı iyi hatırlıyorum
bende çok heyecanlıydım sonra yaza doğru babam bana vitesli motor kullanmyı öğretmişti ilk deneyimim ybr 125ti...o günden beri hep ybrm ve bendik sonra acemiliği attım onun sayesinde koskoca 6 sene beraberdik şimdi ayrıldık geçen hafta sattım ![]() Şimdi ise yanlızım
|
|
|
|
|
|
#72 (permalink) |
![]() |
Daha 6.sınıftayken bi motor tutkum vardı ama hiç binmemiştim sadece sokaktan geçenlere bakardım bi gün kullancam diyordum...bi yaz tatilinde babamla antalyaya montaja gittik gittiğimizin yerin sahibinde bi harley vardı gerçekten mükkemmel bi makinaydı...o akşam ilk defa motora bindim artçı olarak bi gece gözlerimden yaşlar akıyor burnum akıyor baya hızlıydık ibreyi görmemin imkanı yok zaten deponun orada ilk motora binmem böyle oldu....
7.sınıfta yeni yeni scooterla türemeye başlarken babam bi mediuo 150 scooter aldı...ama hiç sürmeme izin vermedi bi gün abime verdi bende arkasına oturdum kısa bi tur atıp geri geldik babam al bide sen dene dedi hayatım boyunca hiç motora binmemişim bana ilerden dön gel dedi frenlerin yerini falan abimden öğrenmiştim.... motora gaz pedalini resmen sonuna kadar çektim bu kadar hassas olduğunu ne biliyim babam arkamdan'' yavaş len frene bas'' diye bağırır zaten korkmuşum freni falan nerde düşünecem hiç elimi gazdan çekmek falan aklıma gelmiyor sonra sonra abim gazdan çek elini dedi sonra çektim biraz sakinleşince frenlerin ikisinede bastım zaten çakıllı yoldu zınk diye durdum ama çok korkmuştum... iner inmez babamdan azarı işittim tabi o gün baya kızmıştı bana ilk defa motor için o gün ağlamıştım daha motor bile kullanamıom diye sonra resmen hırs yaptım ve internetten nasıl sürüleceğini falan okudum abiminde biraz yardımıyla öğrendim...hep boş yollarda dolaşırdım abimle... 2006 yazında babamdan aldım motoru 2010 oldu hala biniyorum ... şimdi ehliyet yaşım geldi inşallah yakın bi zamanda ehliyeti alıp gt250 r almayı düşünüom ama hayallerimde hala bi z750 duruyor... ALLAH KAZASIZ SÜRÜŞLER NASİP ETSİN HER ZAMAN
Ali Kemal Çetiner Şimdilik 150cclik bir scooter Yazın GT 250R Konu alikemal42 tarafından (23 Nisan 2010 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#73 (permalink) |
![]() |
kısaca bende yazayım :2007 yılında istanbulda aklıma girdi, almaya niyetlendim olmadı başka yerde çalışmaya başladık fırsatımda yoktu gittiğim yerde zaten binilmezdi her neyse.. ama aradan geçen bu üç sene zarfında aklımdan hiç çıkmadı birgün binecektim ( hala binemedim o başka ),sene 2010 oldu sonunda aldım sayılır ama daha gelmedi bekliyorum.2010 model honda cbr 125 r .ilk göz ağrım olacak inşallah.bekliyorum bekliyorum daha gelmedi .
|
|
|
|
#74 (permalink) |
![]() |
Yıl 2005 galiba ben 14 15 yaşları civarındayken galiba yılda 2006
neyse mahalleden bir arkadaşım yaz tatilinde motorcunun yanında çalışıyodu, bende ziyaretine gitmiştim. İlk motora ozaman binmiştim peugeotun ninja modeliydi boş alan vardı orda turlamıştık ozaman pek bişey ifade etmemişti. Aradan 2sene falan geçti yıl 2007civarları sucuda bi arkadaşım çalışıyodu dükkanda oturup can sıkıntısından sinek avlarken dedim bana kullanmayı öğret ilk ozaman activa kullanmıştım gene pek bişey ifade etmemişti sonra yer ıslakken ilk kazamı o motorla yapmıştım. Aradan 1sene geçti 2008 yazı ben alanyadayım orda ilk vitesli motorumu kullanmıştım ybr 125 ve yavaş yavaş motosikletten zevk almaya başlamıştım ama esas patlama aradan 2ay sonra oldu. İzmir kuşadasındayım bi arkadaşımda bws 100vardı o işteyken hep alıp turluyodum adada, sonra bi gün izmire gitmemiz gerekti bi baktık garaja abisinin movistar 600rrını gördük ve dedik yapalım bi çılgınlık ilk kaskımıda o zaman takmıştım ama bi yusuflukta var çıktık izmire doğru yavaş yavaş gidiyoruz çektik sağa dinlenirken karar aldık bakalım bu makina nekadar görüyo işte ondan sonrası benım hayatımın deiştiği nokta izmire vardığımızda başka bi insandım sanki böyle motosiklet görsem üstüne atlıcak gibiydim alıp sarılıp barıma basasım geliyodu orda işimizi hallettik döndük kuşadasına dedim bu makinayı kullanmalıyım çıktık otoyola yavaş yavaş giderken hafiftende hızlanıyodum öyle bi kitlenmiştimki yola km saatine baktığımda 170km yazdığını gördüm birden panik olup biraz sert bi frenlemeyle sağa çektim motoru dedim işte hayat bu gerçek adrenalin bu tabi o frenlemeden sonra arkadaşım bidaha bana kullandırmadı . Sonra ben arkadaşın ehliyetiyle kuş adasında cbr 125 kiralamıştım ve 2. kazama davet çıkardım arkadaşla yolda serserilik yaparen birden kontrolü kaybedip yoldan çıktım ve yeşillikte bi süre gidip önümdeki tabelaya çarptım ve kask olmadığı içim çenem kırılmıştı 2 3 ay pipetten çorba içip iyileştim ve istanbula döndüm. Döndüğümde aileme söylediğim ilk şey motosiklet istiyorum oldu sonra babamda bana çok güzel bişey söyledi ama onu burda söylersem ayıp olabılır . Ben iyicene hırs yaptım çalıştım kendı paramla arkadaşımın üstüne bi motor aldım mondial rs 151 onunla 1ay geçirdikten sonra satmam gerekti yoksa ailem yavaş yavaş durumu anlamaya başlamıştı. Yıl 2009 uzun süredir görüşmediğim bi arkadaşımla facebookta tekrar buluştuk ve onunda motor hastası olduğunu öğrendim çocukta yeni 600rr almıştı ama pek anlamıyodu bende gittim yokladım falan istanbul maltepe sahilde turlarken dedim bi bostancı yapıp döneyim tam küçükyalıdaki virajda yan yatmışken önümdeki araba ani fren yaptı ben arabadan kaçıyım derken ön teker yolun kenarındaki kaldırıma çarptı ve benı yaklaşık 10metre ileri kadar attı 3. kazam tam anlamıyla beni aklımı başıma getirten bi kaza olmuştu kırık kaburga çıkmış bilek ve yarı ölü bir şekildeydim aradan 2 3 ay geçti ben iyileştim arkadaşımın masraflarını karşıladım ve o arkadaşımla bidaha görüşemedim o günden beridir hiç motosiklet kullanmamıştım geçenlerde a2 ehliyeti için kullanmak zorunda kaldım ve bi anda dedimki herşeye rağmen motosiklet başka bişey şimdi 600f yada 600rr almayı planlıyorum bakalım sonumuz hayrola
|
|
|
#75 (permalink) | ||
![]() ![]() Status: Süper Üye
|
NE güzel bir topic bu böyle...BEn de bişeler ekleyeyim...
1996 yılı 2.sınıfa başlamışım...Okula gidiş yolumda muhteşem bir alet var.Yeşil mi yeşil bir ninja..Kawasaki'nin beni benden alan makinası...zx6 O zamanlardan kalma içime düşen bir ateş...Babamın iş güç evlilik derken kendine zaman ayıramamasıyla biten motosiklet hayatı aklımda zaten var.Hep arada arkadasından alsana motoru gezelim dediğim zamanlar.Hiç bir zaman da nasip olmayan.O yıllarda araba kullanmayı öğreniyorum yavaştan.Dur kalk dur kalk dur kalk debriyaj uğraşlarım vs.Ama babam hiç bir zaman arkadasından motoru alıp da beni gezdirmedi ![]() 2000yılının yazı 5.sınıfı bitirmişim yaz tatili için halamın yanına lüleburgaz'a gidiyorum.Kuzenim benden bir yaş büyük.Amcasının pejo ninjası var gıcır gıcır cilli gibi yemyeşil yine Amcası anahtarları vermediği zaman kafa grenajının oradan kabloları ayarlayıp düz kontak yapıyoruz soluğu edirne bayırında alıyoruz.Bir aşağı bir yukarı bi kuzenim kullanıyor bir ben.rampa aşağı 90 bzzzzzzzzzz gazla dur...KAfada ne kask var ne başka koruyucu ekipman...Ardından bursa'ya dönüyorum.KAfada hep bir motosiklet sürme arzusu.Okulun başladığı ilk gün soluğu bursa-pınarbaşında alıyorum Hemen bi ne kullandığımı hatırlamadığım bir motosiklet kullanıp başlıyorum turlamaya.O gün cebimdeki bütün parayı kiralamacıya verip ayrılıyorum.Ayrılmadan önce de dangalak bir kadının yüzünden bir güzel tosluyorum kaldırıma ilk kazamı da yapmış oluyorum haliyle...![]() Sonrasında yol güzergahımda bulunan bir arazide motosiklet kiralayan amcaları görüyorum.İniyorum minibüsten ve artık bir japonun üstündeyim.O zamanlar farkında bile deilim ama internetten falan bişekilde öğreniyorum ne olduğunu.yamaha vaaaoov diyorum.2vitesli 2zamanlı bir cross.Bir hayli sevişmişliğim var onunla da bir hayli paramıda o amcalara yatırıyorum.Ve o amcalarda ortadan kayboluyorlar zamanla... Ardından ikiteker aşkı ciddi anlamda kemirmeye başlıyor ruhumu.2004yılında babamı zorla tav edip rahmetli eniştemin motorunu aldırıyorum bws100.Kısa süren bws aşkından sonra motor ne yazık ki geri gidiyor.Ve evde bir daha motosikletin adı bile açılmamak üzere kapanıyor...Sağolsun babam zamanında jawasıyla şarampolden bir güzel aşağı uçuyor ve güzel bir kaza geçiriyor.Ve motosikletin tehlikeli olduğunu ve hiç bir zaman müsaade edilmeyeceğini anlatıp duruyor.Evde yasaklı kelime motosiklet.ARdından yeni merak alanım zorunlu olarak otomobil.tuning merakı ile çizimler gelsin dergiler alınsın uğraş dur. AMa lise serüveni ile motosiklet yeniden başlıyor kanımı kemirmeye.Ve bir arkadasım birgün okula geldiği suzuki srad'ı ile beni benden alarak heyecanımı tokat gibi suratıma vuruyor.... Ve yıl 2007 MotoShow fuarı KAskımı montumu alıyorum evin yolunu tutuyorum.Ve artık evde son çabalamalar başlıyor.Benim dırdırım ailemin dırdırı hayırlar vs.Ve bir gün babam reddedemeyeceğimi sandığı bir teklifle birlikte geliyor... 2800cc 170hp'lik 6silindirli tam bir nostalji ile...Al bakalım araba aldım beğenecek misin diyor.Aman allahım o nasıl bir gaz pedalıdır gürül gürül bütün silindirlerin hareketini hissediyorsun.Ve başlıyoruz gazlamaya Eve dönerken ağzından bir laf kaçırıyor babacığım.BU senin yeni oyuncağın artık motor bahsini kapamanı istiyorum.Bunu duyunca bir anda bir delilik gelip iki arabanın arasından öyle bir geçiyorum ki babam ağzını bile açamıyor korkudan.Garajın önüne geldiğimde anahtarları babama atıp git nereden aldıysan geri var yarın bu arabayı burada görmek istemiyorum.Ben motor alıcam ! diyorum.Babamın cevabı bu aşk artık içine işlemiş ben hiç bir şey yapamam bundan sonra...07-07-2007 yılında kendime ait ilk motorumu alıyorum ve başlıyorum kmleri çevirmeye...MAvi boncuğum CBR125R...25bin kmlik mini maceramız güzel bir kaza ve 22günlük yatak maceram ile son buluyor.Tarih 18Ağustos 2008.Beni bir güzel asfaltı okşatan motor azcık kendini bana soğutuyor.2-3ay sonra bir gece ustam çok sevdiğim abim yeter artık bu kadar yaya dolaştığın sen motora binmeyince yüzünde hep düşük oluyor uyuz oluyorum bu haline deip gelip garajdan motoru alıyor gece 2saatte motoru tamir edip yağını suyunu dieştirip garaja koyuyor ve git okula bir daha gelme bursaya gez dolaş eğlen diyor... 14Şubat 2009 tarihinde Motoru biyere park edip başlıyorum içmeye ve bir daha üstüne hiç binmiyorum.Bir arkadasım motoru oradan alıp satılması için bir güzel temizleyip yıkayıp parlatıp koyuyor garajına.VE artık zamanı geldi deyip okulumu bile hiçe sayarak istanbul'da başlıyorum yeni motorum için çalışmaya.4ay boyunca haftanın 6günü günde 15saat çalışıp bir miktar para koyuyorum kenara.Ailemin de desteği ile şu anda sahip olduğum motoru kaza bela alıyorum. 15MAyıs 2009 tarihinde seleye götümü koyuyorum ve motoru bursaya gönderiyorum 1ay sonra da maviboncuğum satılıyor borçlarımı ödeyebilmek için...2006model 600RR'ımla an itibarı ile 7500km yol yapmış bulunmaktayım.Ve bu km'nin yarısından fazlası eğitim süreci içerisinde gerçekleşiyor...VE hala daha üstün sürüş teknikleri üzerine eğitim alıyorum. UZunca bir yazı oldu.Okuyanlara teşekkür ediyorum.Ve motosiklet kültürünü yaşayabilmem için maddi ve manevi desteği hiç bir zaman benden esirgemeyen aileme sonsuz minnettarlığımı içimde taşıyorum... Ve bu kültürde hep daha az risk ile daha uzun yıllar motosiklet üzerinde olabilmem için bütün emeklerini tecrübelerini bana sunan,maddi manevi herşekilde yanımda olan Hüseyin Harputluoğlu'na teşekkür ediyorum... |
||
|
|
|
![]() |
| Paylaş |
| Etiketler |
| buraya, herkes, motosiklet, tarihini, yazsin |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|