Hizli ara
|
|||||||
| MOTORUM ! Benim canım motorum...Motosikletinizi burda tanıtın. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 (permalink) | ||
![]() Status: Tecrübeli Üye
|
herkese selamlar..
adım koray istanbulda yaşıyorum.daha önceden motor tecrübeme guvenerek bi motor almaya karar verdim.düşürebildigim en ucuz motor olan mondiali aldım sadece işe gidip gelecek ve aynı zamanda motora olan hevesimi yaşayacaktım.evim büyükçekmecede ve iş yerim bayrampaşa da yani gidiş geliş 70 km.. Her neyse motorumla e-5 te gidip gelmeye başladım ilk 1 ay hiç sorunsuz bindim.daha sonra motora nazar değdi ( yada motor gerçek yuzunu gösterdi).egzoz kelepçesi yerinden çıktı.hemen gittim motorcuya hemen taktırdım.fakat ertesi gun tekrar kendi kendine somunları cıkartıp tekrar cıktı egzoz. Tekrar yaptırdım bu seferde kelepçenin girdiği saplama tam ağzından kırıldı.yani motorun sökülmesi gerekti.hala yaptıramadım o ayrı mesele Daha sonra o egzozdan cıkan sese aldırmayıp binmeye devam ettim.gene yolda giderken korna bozuldu bi baktım kornayı tutan vida düşmüş.bu ufak arızayı hemen kapattım tabi yeni vida takarak. Bir gun gene yoldayım çat diye bi ses motorun yan kapağı fırladı gitti.Ve ilerleyen gunlerde ön çamurluk kendi kendine yavaş yavaş kırldı parçaladı. Ayrıca motorun manifoltu da çatladı benzin atıyor dışarı inşallah alev almaz bi gun motor. Gene yollara dayanamayarak butun ampulleri patladı kesinlikle kaza sonucu falan değil bi gun biri bi gun biri yani.. ve sıkı durun bugun iş yerime gelirken sağ ayna motordan attı kendini koptu diyemiyeğim attı ya resmen kendini yere attı.hem de durup dururken vurma falan yok yani. Elimde bi koli bandı geziyorum surekli bi yerini yapıştırıp duruyorum yani anlayacağınız. ama yiğidi öldür hakkını yeme motorun cigeri sağlam hala arızası yok bastığım zaman iyi kaçıyor. Şimdilik bu kadar mondial 150 kn alacaksanız bu söylediklerim başınıza gelebilir.ona gore bu arada motorum satılık
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
güldürdün beni ya saolasın. şaka gibi
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
aynen öyle ama bu akşam motorcuya teslim edeceğim motoru yarına bişiyi kalmaz bakalım yarın neresi kopacak direksiyonun kopmasından korkuyorum
|
|
|
#4 (permalink) |
![]() |
Motorum satılık demişsinya derdi olmayana alın size dert misalı gibi
benim elime geçseydi o ben onun motorunu indiririm sonra pedal takar bisiklet diye binerdim kesin Allah başka dert vermesin ne diyeyim
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
![]() ![]() Status: Süper Üye
|
Geçmiş olsun düzelir inşl
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
![]() Status: Üye
|
gecmiş olsun arkadasım. bendede mondial 110 ft vardı 3 sene bindim ama ilk 1 sen hersey cok güzeldi daha sonra senin gibi parcaları havada ucarken yakalamaya calıştım
bir gün karbüratörün vidaları düşmüş yarım saat önce doldurdugum depoya bi baktım bomboş olmıcak arızaları cok ama ucuz olunca bizimde bütcemiz ona yetince ypacak bişey yok ama en azından acemiligimi aldı üzerimden şimdi cbf kullanıyorum Allah bozmasın daha 1 ay oldu ama daglar kadar fark var çinlilere göre
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
Bu kısmı anlamadım manifolt çatlamasıyla benzin akıtmanın bağlantısı nedir? Manifolt denilen şey silidirden çıkıp egzosa bağlantı yapan kısım, yani egzosdan önceki kısım ve bu kısımdan yakıt geçmez sadece egzos gazı geçer diye biliyorum. Eksik ya da yanlış biliyor olabilirim, yanlışım varsa düzeltin.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
![]() Status: MotorDelisi
|
nede olsa mondial her sey beklenirr
|
|
|
#10 (permalink) |
|
hergün 70 kilometre yapıp herpazar bakımını yaparsan bütün somunlarını sıkarsan hec bişey olmaz:9
|
|
|
#11 (permalink) |
![]() |
kardeş sıfır kn 150 alıcağına 2.el ybr 125 veya honda titan alsaydın hem keyif alırdın mıotordan hemde masrafın olmazdı
|
|
|
#12 (permalink) |
![]() Status: Süper Üye
|
2. el ybr alsaydın cok ı olurmus senın ıcın
|
|
|
#13 (permalink) |
|
manifoltan benzin geciyor dostum ya sanırım karburatörden motora giden bi lastik gibi bişi var ordan atıyor benzini ama allahım beni koruyor benzin alev almadan hiç bişi olmadan uçup gidiyor.neyse aslında bu gece motoru motorcuya bıraktım.her yerini yap dedim ne de olsa aybaşı geldi sayılır demi
![]() bu arada bazı arkadaslar demiş ki honda titan ybr al falan demiş ah dostlarım bu motoru ben öyle ucuz aldım ki öyle bi denk geldi ki anlatamam adam askere gidiyordu o yuzden cok komik bi fiyata bıraktı bana sahibinden.com da 1200 yazmış ama ben 960 liraya aldım üstelik marushin kaskını hediye verdi.bu paraya honda titan falan varsa bulabilirseniz beni mutlaka arayın 5062970045 ))
|
|
|
#14 (permalink) |
|
ya arkadşlar ybr felan al demişsiniz ybr nin nerde ve hangi ülkede yapıldığını biliyomusunuz çinde ben çok sandık motor topladım ybr nin mondial dan tekfarkı ismi motor daha sıfırken grank ve piston bilyalarında malesef boşlukvar hepsi sorunluu kendim 5 sene yamahada çalıştım 3 senelik gold sertifikam var bakımını yapmadığın en pahalı motor bile seni yolda bırakır
|
|
|
#15 (permalink) | |||
![]() ![]() |
Alıntı:
Özellikle km'sine. 2009 ve sonrası hakkında bir bilgim yok ama 50.000 den sonra yağ yakıyor. Km si ile oynanıp oynanmamış olması da ayrı bir mevzu... |
|||
|
|
|
![]() |
| Paylaş |
| Etiketler |
| 150, almak, alsin, isteyen, kn, mondial, okusun, oyle, varsa |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|