Kayıt: Dec 01, 2005 Mesajlar: 583 Nereden: Karşıyaka ve Antalya
Tarih: 27.08.2007 - 11:59 Mesaj konusu:
ben antalyada oldugum için sağdan geçmek pek yemiyor. zaten yollar iki şeritli. sağdan gecerken hem araba parka yanaşabilir hemde parktan araba çıkabilir. Ama istanbula geldiğimde köprüden falan geçtim, o zaman akışa göre iki taraftanda rahat geçtim, güzeldi
Tarih: 22.03.2008 - 02:09 Mesaj konusu:
Sağdan geçmek soldan geçmeye göre her zaman daha riskli ve kural dışıdır arkadaşlar...En son vefat eden arkadaşımız Burak'da sağdan geçmek isterken kaza yapmıştı hatırlarsanız...!!!
Siz siz olun soldan ama farlarınız açık ve egzostunuzun sesi hissedilir olarak kontrollü bir şekilde sallamanızı yapın,her zaman 150 m.ileri bakıp birkaç aracı birden kontrol ederek olası yanlış araç hareketlerini öngörerek sürüşünüze devam edin arkadaşlar... _________________ MAVİ BEYAZ 600 RR (2008)
cenkgulen@windowslive.com
benim için hem sağ hem sol farketmiyor.En güvenli yer o an neresiyse ordan geçiyorum.Kendimi bi şekilde farkettiriyorum. gerek kornayla yada motorun sesiyle.Öncelikli olarak soldan geçmek daha güvenli tabiki.
Kayıt: May 03, 2007 Mesajlar: 1812 Nereden: İstanbul / Avrupa Yakası
Tarih: 23.03.2008 - 00:28 Mesaj konusu:
sağ gösterip soldan geçicen beyaz tofaşlardan da uzak duracaksın _________________ http://www.bikepics.com/members/kdrygz/
Biz AsLinda Kar$imizda Ki İnsani Sevmiyoruz, Onun Bizde Yarattigi Duyguyu, Heyecani, Hissi seviyoruz..Sevgiyi DegiL SeviLmeyi Seviyoruz. Çok Bencilce
Tarih: 23.03.2008 - 00:56 Mesaj konusu:
sağdan mı soldan mı diye polemiğe girmem. iki arabanın arasına girerim kimseye hak geçirmem. birini sağdan diğerini soldan geçmiş olurum şaka bi yana yolun durumuna göre değişkenlik gösterir bu durum iki şeritli bir yolda da sağdan geçicem diye uğraşılmaz dimi _________________ Bazıları Asla Evcilleşmez!!! CBR 600RR red...
Kayıt: Oct 20, 2007 Mesajlar: 1637 Nereden: Hüner Motor.com - İstanbul
Tarih: 23.03.2008 - 01:04 Mesaj konusu:
Bende racing sürücüsü değilim ama bir aracı geçerken önce onu süzerim yol durumuna bi bakarım ne gibi tehlikeler var. sonra öndeki araca bi selektör bi kornaa sağ ya da soldan kaçarım...
ben kornayı kullanmaktan çekinmem. hatalı sürücü varsa 10 metre öteden başlarım korna çalmaya yanından geçerkende suratına bakarım.. 5 m. geçtikten sonra kornadan elimi çekerim )
sağ sol nere güvenliyse o an ona göre ! _________________ Emre Dağüstün B rh (+) // İstanbul - Başakşehir
TVS Apache 150 ==> 5.350 Km
Kawasaki Zx-6r ==> 19.650 Km Sonra İnşallah
Tarih: 23.03.2008 - 01:09 Mesaj konusu:
volkankurul demiş ki:
NiGhTeXpReSs, nerden geçtiğin önemli değil yeterki geçmeden önce adamın seni gördüğünden emin ol.Nasılmı adamın sağ veye sol aynasından adamın sana baktığını görüyorsan problem yok, bakmıyorsa korna çal ve kendini göster.Yoksa salak bi haraketle tepene çıkması içten bile değil.
Tabi adamın aylanarı kapalı değil ise
Kapalıysa; kırmızı ışıkta yanına git, camını tıklat ve şöyle de "o aynaları araba sürerken kullanmıycaksan daha müsait bi yerine taktır"
Aynadan seni görmesine rağmen yanından geçerken kıllık olsun diye üzerine kıranlara ne demeli...
Tarih: 23.03.2008 - 01:34 Mesaj konusu:
Şoför beni görmeden hiçbiyerden geçmem sağ sol onemli değil bana... Tipini beğenmediysem yada minibüs ise ondan uzak kaçarım. _________________ Hayatımın % 90ı motor üstünde geçiyor;çünkü motor olmayan zamanları yaşamadım sayıyorum
Tarih: 13.05.2008 - 11:10 Mesaj konusu:
ZXRosman demiş ki:
Normal sartlarda sagdan sollama yapilmadigi icin hic bir surucu seni veya baska bir araci saginda sollama yapacagini hesaplamaz.. Buda tehlike yaratir.. Her zaman sagdan veya soldan gecerken seni görmesini sagla.. ön farin devamli acik bulunsun..
Türkiyede nasil bilmiyorum ama Hollanda da sagdan sollamanin yüksek cezasi var €130v ..
Peki orada otoyolda sol şeridi tıkayıp tın tın giden araçlar olduğu zaman ve inatla yol vermiyorlarsa nasıl geçebiliyorsunuz? İlla ki birileri çıkıyordur yolu tıkayan.
Türkiye'de bırak otobüsleri, damperli kum kamyonları bile sol şeritte gezip arka tarafı felç edebiliyor. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız