Tarih: 30.08.2007 - 16:27 Mesaj konusu:
MercuryRising demiş ki:
Knife-Party demiş ki:
MercuryRising, zaten 600 altida bir subaru aşırı beslemelidir..aşırı beslemenin anlamını öğrenip gelmeniz daha mantıklı olur..supersport zaten mühendislikte olan son noktalardadır şuan olarak motorsikletlerde 0-100'ü 3 saniye..o subaru standart olarak tam boost kullandığı zaman 5.5 saniye..bu yüzden modifiye edilmesi gerekiyorki bir supersport yanında gidebilsin siz supersportu modifiye ettiğiniz zaman karşısına dahada modifiyeli bir araç gerekir bu böyle uzar gider sonuçta adil bir yarış olması için 600 hp den yüksek olmalı o subarunun dimi kimsede yarıştırmıo yok o geçer bu geçer sadece benim tepkim 2 tekerin daima 4 tekerden üstün diye fanatizm yaratanlar için yazılarım..
El emeği göz nuru lafıma gelince arkadaş sanayide bile bu arabayı geçebilecek arabalar var dedi bende bu araba üstünde bir çok ustanın emeği olduğunu söyledim kimsenin malına tüü kaka demedim dikkat ederseniz öyle sanayiden çıkan arabalar geçebilecek kadar küçümsendi bende o yüzden yazdım..herkesin malı kendi emeğidir nurudur bunda birşey denmemiş..kimsenin kimsenin malınada çamur attığı yok MercuryRising, bende atmıyorum başka biriside biz tartışıyoruz bilgilerimizi paylaşıyoruz...Emeğe saygısızlık olayına gelincede o subaru ezilmiş ama bazı kişiler genel anlamda ezmeye çalışmış bende bunun diğer çok uğraşılan arabaların emeğine saygısızlık olduğunu düşündüğümü söyledim..ortamı germenize gerek yok burda boşu boşuna..
Dostum bana ukalalık yapma, ben makine mühendisiyim, aşırı beslemenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum merak etme, karşındakinin bilgi birikimi hakkında bir fikrin yokken bu şekilde konuşma.
Knife-Party demiş ki:
[aşırı beslemesiz bir supersportun [/b]600hp üstü bir subaru[b] yu geçemeyeceğinden bahsettim !!!
Burada ki yazından sanki subaru aşırı beslemeli değilmiş gibi anlaşılıyor, bunun uzerine o mesajı yazdım.
Ayrıca subaru 600 ustu beygir olucak sınırsız modifiye yapacak ama motosiklet yapamayacak sen bu eşit şartlar mı diyorsun?
Takrar söylüyorum, her mesajında fanatik falan yazıyorsun, ben o geçer bu geçer demiyorum sadece senin verdiğin "kuralların" eşit şartlar olmadığını sölüyorum.
yanma odasına atmosferik basıncın besleyebildiğinden daha fazla miktarda hava gönderme olayıdır bunuda (turbo,supercharger) yapar dimi ?Subaru'nun standartında zaten IHI VF34 var buda bir aşırı besleme yani sonuçta subaru standartıda aşırı besleme 10000hpside ukalalık yaptığım filanda yok biraz daha düzgün üslupla yazarsan sevinirim...bence sende makine mühendisiyim en bilgili benim diye konuşma elbet bizimde birikimimiz var..Peki madem eşit şartlar diyorsun zaten supersportun standartı 3 saniyede 100'e çıkarken 5.5sn'yede çıkan subaru ile kalksalar eşit oluyor mu ?Eşit olması için subarunun hpsi daha fazla olmalı..Neyse sonuçta bu modifiye işinin sonu gelmez ve asla kurallar eşit olamaz çünkü hp az iken motor geçer hp çok iken araba geçer...benim yazdıklarım sadece objektif bakmayanlar içindi
Tarih: 30.08.2007 - 19:19 Mesaj konusu:
Knife-Party, benim mesajımı iyi incele bak bakalım en iyi ben biliyorum falan gibi bişey yazmış mıyım? Sen aşırı beslemenin olduğunu öğrenip gel yazmıştın bana, bunun üzerine tepkisiz kalmamı bekleyemezdin elbette. Ayrıca uslubumda ne varmış anlayamadım? Durduk yere esintiden nem kapıp gerginlik yaratma, burda benim kullandığım usluba laf edilecekse birsürü kişinin bu forumda mesaj yazmaması gerekir.
Gelelim konumuza, iki aracın eşit şartlarda olması için aynı hızlanma verilerine sahip olması gerekmez. Sen madem bu iki aracı karşılaştırıyorsun ya ikisininde standartını karşılaştıracaksın yada ikiside istediği gibi modifiye yapacak. Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir.. _________________ Volkan Ustabay
Yamaha R6S
Suzuki DL650 V-Strom ABS
www.istanbulracingteam.org
Hahaha kardeşim siz ne yazarsınız, ne çizersiniz.
Geçenlerde 180-190 gidiyorum motorla yanımdan bi transporter takribi 240 la geçti beni. Arkasından sıktım sıktın 5-6 km. sonra zor zoruna yakaladım.
Yemin ederim çok riske attım kendimi ama gruruma yediremedim. Ne yalan söyliyim
MercuryRising'e katılıyorum.eğer eşit şartlar eşit performansla sağlansa zaten beraberlik söz konusudur.subaru impreza otomobiller arasında performanslı ve süratlidir.s.s.lerde motosikletler arasında en hızlı ve agresif olan türdür.bu iki performanslı aracı kıyaslamak mümkündür.ama subaru eziliyo diye turboyu büyütelim,basıncı arttıralım yok noslayalım sonu ne bu işin.
-benim babam seninkini döver
-o zaman bizim kasap halit amca senin babayı tokatlar
-yok yaa benim dayı mafya o da kasabı vurur......
eşit şartlar standart(modifiye edilmemiş,fabrikasyon)araçlar arasındadır.
ha dersek ki standart subaru 600 s s lere ezilir,sonuçta ismi var bu makinanın ezdirmeyelim,o başka.. _________________ hareketi durduramazsın!
A.Veysel
hayatımla oynayanın,hayatıyla oynarım!
Tarih: 30.08.2007 - 20:09 Mesaj konusu:
MercuryRising demiş ki:
Knife-Party, benim mesajımı iyi incele bak bakalım en iyi ben biliyorum falan gibi bişey yazmış mıyım? Sen aşırı beslemenin olduğunu öğrenip gel yazmıştın bana, bunun üzerine tepkisiz kalmamı bekleyemezdin elbette. Ayrıca uslubumda ne varmış anlayamadım? Durduk yere esintiden nem kapıp gerginlik yaratma, burda benim kullandığım usluba laf edilecekse birsürü kişinin bu forumda mesaj yazmaması gerekir.
Gelelim konumuza, iki aracın eşit şartlarda olması için aynı hızlanma verilerine sahip olması gerekmez. Sen madem bu iki aracı karşılaştırıyorsun ya ikisininde standartını karşılaştıracaksın yada ikiside istediği gibi modifiye yapacak. Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir..
MercuryRising, evet dostum gayet güzel anlattın düşüncelerini bende hak veriyorum öyle olması gerekir zaten ama demek istediğim bir tanesi zaten hızlı diğeri onun yanında kağnı gibi kalıyor standartı o yüzden böyle videolar koyarakta ezmeye çalışanlar var anlatabiliyor muyum bende derdimi ?Bazı kişilerin yazıları üzerine buraya bir sürü yazı yazdım sırf o basit 2 Teker 4 Tekeri döver lafı için yazdım yani...Yeryüzünde 2 tekerden daha hızlı 4 tekerlerin olduğunu anlatmaya çalıştım supersportları geçebilecek kapasitesede arabaların yeryüzünde var olduğunu hatta türkiye'de var olduğunu anlatmaya çalıştım ama ona rağmen bazı kişiler sırf mesaj yazmak için mesaj sayısını arttırmak için gereksiz basit cümleler yazdı ben ona sinirleniyorum yoksa sana deil umarım kırılmamışsındır bana..uslübünda evet aslında pek birşey yok ama o an alındım nedense
ustamıza tbrler henry kardeş o subaru full doluda sen 636 yı boşmu sanıyorsun oda gırlağına kadar dolu ama ustamızı tbrler _________________ metrosat_42
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız