Tarih: 10.09.2007 - 01:24 Mesaj konusu: neden daha çok racing kullanıcısı ölüyor
yoksa en hızlısımıyız, en güzelimiyiz, tüm gözler bizde de nazaramı geliyoruz, yoksa dikkatsiz sürücülerin kurbanımı oluyoruz, neden motor sürücüsünü özellikle racing motorları sıkıştırma yada yolda kapışmaya kalkarlar az önce hava alanından geliyorum yolda sakin sakin gidiyorum bitane 206 gtı başladı aynı hizada gitmeye sonra önüme kırmaya açtım gazı aynadan baktım gelemıyor tam bahçelievler sapağına gırdım bu sefer bitane beyaz sahin abart egzos arkamdan yetişmek için katliam yapacak artık sağa çektim telefonda konusur gibi yapmama rağmen baba bi gaz ver falan salakca tacizler bunlar yüzünden motordan soğuyorum geçen hafta tüm gazeteler veda turu adı altında adanada zx6 kullanıcısını katliam yapmakla suçladı münübüse ortadan çarpmış kendisi ve 2 kişiyi öldurmüs o serefşiz münübüs şöförunun hiçmi suçu yok ondan kimse bahsetmıyor bi motor göz göre göre münübüse ortadan çarpamaz kesin kırmızıda geçmiştir o söför, kardeşimin mekanı cennet olsun, aslında devlet motosiklet kullandırmayı özendirse hem trafik sorunu kalkar hem çevre daha az kirlenir ve en önemlısı ise kazalar hakkında bişeyler yapılması lazım insanları bilinçlendirmek için artık gazetelerde motor kullanıcısının haberini okumak istemıyorum. _________________ gs-500....gsx-r 600....gsx-r1000...zx-6....xt660r...fazer-600....cbr-600f.......//www.youtube.com/watch?v=ynx2RCEA-U4
Tarih: 10.09.2007 - 01:33 Mesaj konusu:
sonuna kadar haklısın kardeşim bu kendini bilmez araba kullanıcıları nın zoruna gidiyo trafikte içlerinden gitmemiz bu memleket adam olmaz bizde daha cok rahmetli veririz. zihniyetimiz kötü kötüüüüüüü hiç 1 zaman avrupalı gibi olamayız nederlerse desinler.
neden surekli araba kullananlara suc atiyorsunuz ki, once aynaya bakip sonra baskalarini elestirelim. Ha kamuoyunda motora karsi cok onyargi var bu dogru ama bizde sucu surekli arabalara atarsak hakli oldugumuz zaman kabul etmezler. Bu yuzden hakli oldugumuzda hakliligimizi savunalim ama haksiz oldugumuzda da kabul edelim. Adana da ki olayi tam olarak bilemedigim icin ustune fikir yurutmem dogru olmaz.
Bence tek sorun EGITIM
motor, araba ve ya yaya bunlarin hepsinin egitilmesi lazim. Allah askina ehliyet alirken nasil aldiniz bir yazin, bir de avrupa da nasil ehliyet verildigini anlatiyim size.
Fransa da ki ehliyet sinavi
50cc alti motor ehliyetsiz 16 yasindan itibaren kullanilabiliyor. 18 yasina girdiginizde araba ehliyeti alicaksiniz diyelim. Bu sinavda 0 hata yapmaniz lazim. Turkiye gibi 5 hataya izin yok. 2 senelik b sinifi ehliyetiniz olunca 125cc ye kadar motor kullanabiliyorsunuz(A1 dedikleri bu oluyor ne yazik ki tr de kullanilmiyor bu sistem). Sonra A2 almak istediniz diyelim. 3 adet sinavdan geciyorsunuz. Once teorik bilgiler sonra plato dedikleri slalom ve benzeri ani frenaj turu seylerden sinava tabi tutuluyorsunuz. En son sehir icinde kullaniyorsunuz. Bunlarin hepsini sifir hatayla gecmeniz lazim ustelik ehliyeti aldiniz hemen altiniza bir hayabusa cekemezsiniz cunku kasko yaptirmak zorunlu ve hicbir sigortaci yeni ehliyet almis birine degil hayabusa 600cc racing i bile kasko yapmaz. KAskosuz motor kullanmak kesin 2 yil hapis demek. O yuzden sizi ilk kucuk ccyle pisirip motor kullanmayi ogretiyorlar.Ayni zamanda buradaki racingler hybrid edilmisler 120BG i gecemiyor bir racing. ancak dehybride yapmaniz lazim burda basiniza hapise varan buyuk sorunlar aciyor.
Turkiye de ki ehliyet sinavi
Simdi tr de nasil A2 aldigimiza bakalim. Kendi adima konusuyorum kursa hic gitmedim sadece sinava girerken ugradim. Sinava kendi scooterimla girdim(motor ehliyeti veren kursun motoru bile yoktu). Sinav soyleydi: onde bir b ehliyet almak icin sinava giren arkadas araba kullaniyor ben de arkadan onlari takip ettim sadece 1 kere donup arkasini bakti sinav sorumlusu. Sinav sonunda bana birde fren yap bakalim dedi. Fren yaptim 100le ehliyet aldim. Ve ertesi gun Hayabusa alma hakkina sahip oldum sonra gelde neden racingciler oluyor de. Aynisi araba kullananlar icinde gecerli.
Teorik kismini zaten geciyorum 6 tane yanlis yapma hakkiniz var. zaten sorduklari sorularda hep ayni ezberle gir sinava.
hocam benimde geçenlerde aynı şekilde bi olay başıma geldi..
ankarada BMW K1200R'ı test ediyorum.. trafik sakin kimsede yoktur diye ODTUye gidiim orda süriim biraz dedim.. ankaradakiler bilir çetin emeçten 100.yıla doğru gidiyorum orda 2 tane alt geçit var ortada demir bariyerler.. bi arabayı sollıyacam bitane honda civic arkadan bi geldi benle solladığım arabanın arasına girio 2 şeritli yolda şerefsiz.. beni bariyerlere çıkaracak adiii, iiki motor seri bi makina bastım ben tabi motor tavşan gibi sıçrıyo, buda arkamdan nası gelio.. bi firen atsam altına alcak beni.. sonra baktım arkamda gözden kayboldu
yok abi bu millet adam olmaz hep bir olup bi kaç tanesini dövmek lazım bunların.. ibret olsun diye.. _________________ %90 rüzgar, %10 sinek ve kaçma şansın yok. Ne güzel !!
Turkiye de ki ehliyet sinavi
Simdi tr de nasil A2 aldigimiza bakalim. Kendi adima konusuyorum kursa hic gitmedim sadece sinava girerken ugradim. Sinava kendi scooterimla girdim(motor ehliyeti veren kursun motoru bile yoktu). Sinav soyleydi: onde bir b ehliyet almak icin sinava giren arkadas araba kullaniyor ben de arkadan onlari takip ettim sadece 1 kere donup arkasini bakti sinav sorumlusu. Sinav sonunda bana birde fren yap bakalim dedi. Fren yaptim 100le ehliyet aldim. Ve ertesi gun Hayabusa alma hakkina sahip oldum sonra gelde neden racingciler oluyor de. Aynisi araba kullananlar icinde gecerli.
Teorik kismini zaten geciyorum 6 tane yanlis yapma hakkiniz var. zaten sorduklari sorularda hep ayni ezberle gir sinava.
abi şuna bak ya resmen komedi...olmaz böyle bir saçmalık..adam ehliyetini alıyor,cebinde parası varsa istediği motoru kullanabiliyor,2.günde kaza yapıp ölüyor ve sonra motosiklet tehlikeli diye haberler çıkıyor.sen türkiyede ehliyeti bu şartlar altında verirsen daha çooook kişi gider bu dünyadan......... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
racing motorcular daha çok ölmüyor.. daha çok kuryeciler ve eğitimsiz bakkal motosikletlerine binen genç arkadaşlarımız ölüyor.. racingin belirli bi çevresi olduğu içinde bu ölümler daha çabuk yayılıyor.. diğerlerinde ise ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef.. ama motosiklet konusundaki fikrine katılıyorum hala serseri gözüyle bakılıyor motosikletlilere.. oysaki avukatlar hakimler doktorlar kendi gruplarını bile oluşturuyor.. _________________
Racingci kuryeci ya da araba surucusu ya da yaya ne farkeder sonucta hergun bir suru insan oluyor. Ve bunun tek sorumlu devlet. cunku insanlarini egitemiyor. Koydugu cezalar seni hatadan kurtarmak icin degil senden para koparmak icin ne yazik ki.
Tekrar fransa ve turkiyeyi karsilastiricam
Fransa da ki radarlar
Fransada radarlar, yollarin etudu yapilip en cok nerede hizdan kaza oluyorsa oraya konuyor. Ve birkac kilometre oncesinden sana bildiriyor burada radarla hiz kontrolu yapilmaktadir azami hiz sudur diye; Radari gecerken acik secik gorursun. Ya polis arabasidir ya jandarma ya da otomatik radar makinasidir. Ayni zamanda radar bulucu aletler bir suc teskil etmez.
Turkiye de ki radarlar
Agac altina mi saklanmis ararsin kopru altina mi, yok sivil aracmi dersin heryer sen hata yapta o da sana ceza yazsin diyedir. Ben dumduz yollarda ne saklanmis radarlar gordum. Neden oraya koyuyor bir suru yer var kaza olan. Sehirler arasi yolculuk yaparken mutlaka duz ve yokus asagi yerlerde yavaslayin kesin radar vardir. Ayni zamanda radar bulucular yasak iki sene hapis cezasi var. ozetle devlet benim canimi degil cebimi dusunuyor
sonuc: Fransa da trafik kazasi yuzunden bir kisi olunce kiyamet kopuyor turkiye de bir ayda trafik kazasindan olen insan sayisi fransada bir senede trafik kazasindan hayatini kaybeden insan sayisi esittir.
Birde trafik canavari diye hayali birsey uretmisiz surekli sucu ona atiyoruz kimmis bu trafik canavari ????Van golu canavari gibi birsey mi bu.
Son olarak trafik kazasinda terorden cok insan oluyor ama gazeteler sadece gene trafik canavari vurdu basliklari atmaktan baska birsey yapamiyor zaten gazete tirajlarinin toplami da 2milyonu gecmez
Tarih: 10.09.2007 - 02:33 Mesaj konusu:
bırakın bu ayakları serseri herifler nolcak!derdi bizim bi komşu amca.allah rahmet eylesin.belkide onlar haklıdır hadi bırakalım motorları hazır bende yokken.hem beni özendirmemiş olursunuz eskişehirli arkadaşlara sölüyorum lütfen yanımda gazlayıpdurmayın alcam altınızdan bi gün kalcanız motorsuz ona göre!
racingciler çabuk ölmüyo sadece adı çıkmıs race makinalar hızlı oldugu için kimi insan diyo onların sonu ölüm baska yolu yok bırakamzlar raceye binenlerin sonu ölümmüş kim nerden bilebilirki bunu ençok kazaya karışan motorlar kuryeciler ve bakkal motorlarıdır
bmwf800s, sanki ben başka bi konuyla alakalı konuşmuşum gibi cevap verdin... konunun başlığı neden daha çok racingçiler ölüyor.. bende buna cevap olarak racingçilerin daha çok ölmediğini yazdım.. bahsettiğin konu sadece motosikletler için de değil ayrıyeten.. _________________
Tarih: 10.09.2007 - 13:18 Mesaj konusu:
bide şu var adam ilk motorunu alıyor 125cc.sonra tamam dıyor ben buyuk makınaya bınebılırım alıyor altına 1000 veya 600 lük bir tane race daha hiç bir tecrübesi yokken asılıyor gaza ve sonu malum. _________________ SAMSUNLU
Tarih: 10.09.2007 - 13:20 Mesaj konusu:
msutcu, alt yapıyı oluşturmadan direk güçlü makinaya biniliyor türkiyede ondan sonra kaçınılmaz son
Allah beterinden saklasın herkesi Allah kimseye kaza bela vermersin
küçük cc ile başlayıp yavaş yavaş ilerlemek en iyisi
apalamadan koşulmaz arkadaşlar _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
racing motorcular daha çok ölmüyor.. daha çok kuryeciler ve eğitimsiz bakkal motosikletlerine binen genç arkadaşlarımız ölüyor.. racingin belirli bi çevresi olduğu içinde bu ölümler daha çabuk yayılıyor.. diğerlerinde ise ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef.. ama motosiklet konusundaki fikrine katılıyorum hala serseri gözüyle bakılıyor motosikletlilere.. oysaki avukatlar hakimler doktorlar kendi gruplarını bile oluşturuyor..
Tarih: 10.09.2007 - 22:03 Mesaj konusu:
arkadaslar kuryeler öluyor demişsiniz size katılmıyorum çunku 12 saat motor üstündeler bence herkesten daha tecrübeli onlar ama scoter yani bilincsız kullanıcılar coğunlukta ama bizden yani racingten de ne kadar full giyinsekte dikkatsız surücüler ve tacizciler tarafından öldürülüyoruz _________________ gs-500....gsx-r 600....gsx-r1000...zx-6....xt660r...fazer-600....cbr-600f.......//www.youtube.com/watch?v=ynx2RCEA-U4
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız