Kayıt: Dec 05, 2006 Mesajlar: 453 Nereden: Beylikdüzü / istanbul
Tarih: 15.07.2007 - 03:33 Mesaj konusu:
Arkadaşlar herkes kendi havasında yorumlamış olayı bu yüzden bende kendi havamda yorumlayacağım
Çin malı mondial mct 250 kullanıyorum 1.5 yıl içinde 22.000 kilometre yol yaptım ve motorla ilgili sorun denebilecek bir olayla karşılaşmadım.Ama biz tarafında bir sürü sorun var servisler işinin ehli değil ithalatçı firma eleştiriyi dinlemeye bile tahammülsüz bol yedek parça diyo ama 1 yıldır vites kolu çıkışındaki keçem patlak ve hiç bir serviste yok sık sık yağ kontrolü yaparak sorunu çözmeye çalışıyorum .
Bütün bunlara rağmen japon yada avrupa bir chopper almaya kalksaydım enaz 8-10 bin ytl vermek zorundaydım oysa bunu 3,750 ye almıştım ve otobüs parasıyla yaptığım yolu orantılarsak çoktan parasını çıkardı.
Ayrıca bizim insanımız az çalışıp çok para kazanmayı sevdiği için 3 kuruşa aldığını 23 kuruşa satmaya çalıştığından çinden alabileceği en dandik malları alıyo ve satabileceği en yüksek fiata satıyolar. Ben kendi kullandığım motorun çinde kullanılanını gördüm benimkine 10 basar yani olay yine bizim insanımızda bitiyo ne kadar gerçektir bilmiyorum ama mct 250 nin türkiyeye geliş fiatıda 950 dolar mış burdan hesaplayın artıkın...Satış fiatıysa 3.000 dolar civarında... _________________ kelebek gibi uçucem ama ary gibi sokmeycem...
www.blogcu.com/shendi sendogan_oync@hotmail.com www.sendoganoksuz.com
bende kullanıyorum 9aydır bi sorun yasamadım cin malı böyle çin malı söyle böyle polemiklere negirilir nede yorum yapılır begenmiyosan binmiyceksin almıycaksın vee yorum yapmıycaksın her malın bi alıcı grubu vardır
bende vardi bir sene once bir çin mali ne cektim bir bilseniz allah korusun motor zevkimden olacaktım az kalsın alahtan sattım ve dort buyuk markadan birini aldim dunya varmış dedim kendi kemdime.
çin mallarının hepsi zaten adi değil uygun fiyata kaliteyi sundukları ürünleride mevcut çok ucuza kaçarsanız elbette elinizdeki mal kaliteli olmayacaktır. ancak gerekli miktarı ödediğinizde buna göre hizmet alacaksınız _________________ ____hard rock halelujah___09-08-1986
SERT KALIN TAVİZ VERMEYİN__yüxexes__
çatlak ç olabilirim belki hafiften s sallanıyorsam işte bu yüzden... (MALT_Deprem)
ASABİYİM AGRESİFİM
Çekik gözlüler bizim insanımızın '' doğan görünümlü şahin '' takıntısını öyle güzel analiz etmişler ki onlara ancak bravo diyebilirim. _________________ binbasi nayman
tb6cff x-max
m.teoman ulutas
herkes haklı tabi çin malı kalitesizdir demek yanlış ama şuda varki biz düşük fiyatlara sahip olmak istediğimiz için kalitesizine denk geliyos galiba bende de çin motoru var ben problem yaşıyorum ama biliyorum ki benim hatam ucuz diye aldanmamalıydım
ayrıca ben yeğenim için bi oyuncak ralli arabası aldım çin malı 300 milyon verdim orjinalinini tıpkısı bi impreza ben bööle sağlam bişi daha görmedim 2 sene oldu daha ilk günkü gibi çelışıyo alet helal olsun valla
Her açıdan ÇİN in Motosiklet sektöründe ülkemize girmesi bir fayda saglamıştır,herşeyi bir kenera bırakın uygun fiyatlarla herkezi Motosiklet kullanmaya yönlendirdi,insanlar bu Kültürü sevmeye başladılar.
HakanDincer, "Bu gün bir akvaryum magazasında Çin den gelen Japon balıklarını gördüm adamlar yeni bir tür yaratmışlar.. " hakan bey bu cümle etik açısından uygun değildir.yaratmak kelimesi basit bir kelime olmayıp yaratanı hatırlatmaktadır.O'ndan başka kimse yaratmaya müktedir değildir.insanoğlu bilimde ilerleyip değişik şeyler keşfedebilir.bunu yaratmak kelimesi ile lütfen ifade etmeyelim. saygılar. . . ... .. . . . .. . . . . çin motorları konusundaki düşüncelerim hakan beyle hemen hemen aynı .Çin motoru tamir eden biri olarak ve şuan kullanmakta olduğum 200 cc ramzey cros motoruda çin galiba yada o sınıfa giriyor gözlemlediğim kadarıyla motorlar bir harika fakat kullanıcıların acami olması motorları zamanından önce deforme uğratıyorbazılarında çok kalitesiz civata kullanıldığını gördüm.fakat genel itibari ile dayanıklı ve kullanışlı motorlardır.fiyatlarıda cazip şunu da söylemem gerekirse yakında honda ve yamahaya kalite bakımından rakip olabilecek motor üretebilirler .
başdan sona kadar konuyu okumamakla beraber. ....
çin sadece türkiye için değil dünya ülkelerinin yerli üreticileri için ciddi anlamda tehdittir. üreticiyi bu kadar tehdit eden Çinimiz tüketicinin de yararına çalışmaktadır. ortak paydamız olan motosiklet sektörüne baktığımızda bir arkadaşımın dediği gibi " üst model telefon parası ile motor aldım daha ne olsun"
beklentilerinizi düşük tuttuğunuzda gayet güzeldir çin malları. zaten bugün baktığımızda altında made in china olmayan mal görmek çölde vaha bulmak gibi.
çin daha da başını alıp gidecek bakalım o zaman nasıl olacak dünyadaki güç dengesi. at binenin kılıç kuşananın kardeşim biz yapsaydık biz çin olsadık kendi çapımızda . gönül ne enteresan şeyler ister ..... _________________ Atım Sen Güzelsin Nazardan Sakın
Sağına Soluna Hamaylı takın
Bozok Ellerinde Yozgata Yakın
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Tarih: 14.01.2008 - 20:44 Mesaj konusu:
şu an türkiyede olan motosikletlerin %80'i çin malı kalitelimi bazıları gerçekten kaliteli bazıları ise çamur gibi büyük firmalar ellerinden geldiğince mallarının arkasında duruyorlar ben bu işin içinde biri olarak teşekkür ediyorum çinlilere bugün motosiklet almış arkadaşlar çin malı olarak motosikletin ne olduğunu öğrendiler şimdi çoğu kademe yükseltiyor kimse basamakları 5'er 5'er çıkamaz çin malı motosiklet'te bir basamaktır arkadaşlar türkiye'de üretilen ne dandik mallar gördük fahiş fiyata satılan yalanmı bundan 4.5 sene önce bir moped 1000,1200 ytl idi şimdi kinse yüzüne bakmıyor bunları göz ardı etmeyelim çin furyası başladığında bildiğim kadarıyla 120 civarı motosiklet ithal eden firma vardı işi bilende bilmeyende getirdi motosiklet'i ama şimdi ne oldu hepsi çekti elini ayağını kaldı yine köklü firmalar bu firmalarda kendi montaj ve imalat tesislerini kurmaya başladılar gelecekleri güzel benden bu kadar kim bu ülkeye motosiklet için bir şey yapıyorsa saygı duymalıyız.
Tarih: 01.02.2008 - 12:42 Mesaj konusu:
Alıntı:
çin = taklit
ama yıne de kullanıyoruz değilmi ?
ya ekonomık durumdan kı en fazla bu nedenle secılıyor yada bılınçsız tuketıcı olduğumz için yada vs vs çogaltılabılır sanırım ama dünyaya pazarında hakım durumdalar ve bunu yapan bızzat bızız yanı BİLİNÇSİZ TÜKETİCİLERİZ. _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız