Tarih: 01.10.2007 - 15:25 Mesaj konusu: Transalp 2008 piyasaya giriyor.
Sürekli hurafeler döndü. 2 senedir, tartıştık durduk. Milyon tane fake çıktı. Herkes birine inandı. VSTrom, Versys Enduro anlayışını değiştirdi. Transalp karbüratörlü sağlam görüntüsüyle piyasada dayanmaya çalıştı. Dünyayı dolaşacak bir makina olan TA, yeni normlara 20.yılının da dolmasından mütebellit yenilenecek sesleri yükseldi.
Bunun işaretini Honda Deauville'le verdi esasında. Geçmişine baktığında Deuaville ile TA hep motor kardeşi gibiydi. Transalpte denendi Deavuille verildi. Deaville de denendi TA'ye verildi. Neyse sizleri önce eski photosoplarla başbaşa bırakıp. Sonra esasını izlemeye davet ediyorum.
Mesela bir dergiden alıntı olan şu habere bakalım:
Yanı dergide bir sayfa daha renklere bakın...
Mavisi de bu:
Peki bunlar size bir şey hatırlatıyor mu?
KTM DukeIII
Honda FMX 650
Çok benzerler değil mi?
Diğer Fotoşoplara bakalım...
Diğer renk :
Mavisi de buymuş:
Hatta şöyle photshoplar bile döndü, Vahh vaah:
Ve BOMBA ABS ve CBS'li Enjeksiyonlu 700cc. Deavulle motorunu almış( 8 sübap). Jant ve ebatlar, depo değişmiş. ön- 100/90-19, arka-130/80-17, Depo 17,5 litre.
İnceleme yazısına bakalım:
Evet değerli arkadaşlar sonunda 1987 de başlayan bir çağ kapanıyor ve yepyeni bir dönem başlıyor,efsanevi ve yıllanmış XL 650 Transalp emekliye ayrılıyor.
Yeni Transalp Paristen başlayarak Avrupada tanıtılmaya başlandı.Ufak tefek adaptasyonlar yerine eski kasadan izler taşımakla beraber yepyeni bir motosiklet tasarlanmış.Peki yenilikler neler ? Tek tek anlatıyorum sabredin !
(Mesut Cüneyt ÖVÜÇ)
Alıntı:
1- Honda yeni dizayn rüzgarlığın sınıfındaki modellerden daha yüksek göğüs koruması sağladığını belirtiyor.
2- Yakıt deposu 19 litreden 17.5 litreye düşürülmüş ! Tuhafmı ? Mühendisler yeni motorun yakıt ekonomisinden bu kadar eminler.Hatta menzilin aynı olduğunu söylüyorlar.
3- Yeni kadran çok daha modern.Bu bölümde 6 basamaklı yakıt göstergesi,takometre,lcd de büyük ve okunaklı hız,odometre,çift katedilen mesafe göstergesi ve saat bulunuyor. Gidon artık sürücüsüne daha rahat cevap veriyor.
4- Düz ve menteşeli yakıt kapağı ile yakıt dolumu artık daha kolay,üstelik görüntü daha modern.
5- Altlı üstlü yerleştirilen ön farlarda artık çift ampul kullanılıyor.Çoklu reflektörlü çift ampulün kısa ve uzun olarak birbirinden ayrılması hem gece görüş kalitesini arttırıyor hemde tek filamentli ampuller yüksek ısıdan kaynaklı problemleri engelleyerek ampul ömrünü uzatıyor.
6- Konforu daha da arttırılan alçak ve ince sele ayakları yerle buluşturmakla kalmıyor,yeni arka tutacaklar ve açılı koltuk,artçıyı da rahat ettiriyor.
7- Alt motor koruma demiri hem agrasif ve modern bir görünüm sağlarken,hemde alçaltılmış motor bloğu için eşsiz koruma sağlıyor.
8- Motorun gövdesindeki şekillerde GPS sisteminden esinlenilmiş ve motoru üzerindeki koordinatlar,Fransız Alplerinde Avrupanın en yüksek yolu olan “Cal de la Bonette” I işaret ediyor !
9- Yeni Transalp hepsi metalik ve koyu (büyük motosiklet havası korunmuş) olmak üzere 4 renkte üretilicek.(Yeşil,kırmızı,mavi,sarı)Grenajlar dışındaki gövde kısımları ise standart olarak siyah.
10- Gelelim en çok merak edilen kısma;yeni motor.Motosikletimizin enerji santrali 2006 model Deauville içinn tasarlanan 680cc lik,PGM-FI yakıt enjeksiyon sistemli,V-TWIN motor.Hacim artışı silindir hacmindeki 2mm lik agenişleme ile sağlanmış.(79mm den 81mm ye) Büyüyen motorun parçaları eskisine göre hafifletilmiş ve bu sayede ivmelenme arttırılmış.Silindir başına valf sayısı 4’e çıkarılmış.Sıkıştırma oranı 9.2 den 10.0 : 1 e yükselmiş.Su soğutmanın yanısıra,uzun yolculuklara destek olarak yağ soğutma sistemi mevcut.Tüm bu değişikliklerin ardından yeni Transalp bir yandan EURO-3 emisyon standartlarını karşılarken diğer yandan daha yüksek gücü %7 yakıt ekonomisiyle sağlamayı başarıyor ! (Müjdeler olsun)
11- Kulaklarımız bayram edicek ! Yeni Transalpin kısaltılmış yeni egzos sistemi,düşük devirlerde bile V-TWIN motorun sesine keyif katmış.
12- Üçüncü jenerasyon transalp,2000 yılındaki ikinci jenerasyonla aynı iskelete sahip,dingil açıklığı 10mm arttırılmış ve yüksek hızlarda manevra kabiliyeti desteklenmiş.(Özellikle artçılı yada yüklü seyahatlerde)
13- Ön süspansiyon korunurken arkada Pro-Link süspansiyon sistemi mevcut.
14- Öndeki bisiklet tekerleğinden kurtulduk ! Ön lastik 21” lik lastiğin aksine 19” lik yeni ön lastik artık daha kalın.(19” 100/90)
Arka lastikte unutulmamış ve 130/80 ölçülerine çıkarılmış.Virajlar artık daha keyifli olacak.
15- Standart versiyonda ön fren çift piston ,çift kaliper 256mm disk,
arka fren tek piston kaliperli 240 mm diskten oluşuyor.
16- Ülkemize gelirmi bilinmez ama fren sistemi Combined-ABS li bir versiyonuda mevcut.
17- En önemlilerinden birini sona sakladım ! H.I.S.S (Honda ateşleme güvenlik sistemi) pek çok yeni hondada sunulan immobilizer artık Transalpte de var ve anahtar olmadan motosikleti çalıştırmak mümkün değil.Düz kontak mümkün olmadığı gibi ateşleme beyninin değiştirilmeside sonuç vermiyor.
Çıkaracak çıkaracak dendi. Honda hatta şunu koydu siteye:
Tarih: 01.10.2007 - 15:36 Mesaj konusu:
kivanckaplan, Dostum emeğine sağlık ,bu aralar bende TA'nın bir ön araştırmasını yapayım diye düşünürken ,senin bu çalışman ilaç gibi geldi,yine hızır gibi yetiştin,Honda uzun yol,gezi ve arazi şartlarının bütününü düşünerek artık kendini yenilemeliydi diyordum kendi kendime,evet gördüğüm kadarıyla bayağı bir gelişme kaydedilmiş,yeni sezonda almayı planladığım bir makina olucak,bilgiler için teşekkür ederim. _________________ Mesuliyet yükü herşeyden,ölümdende ağırdır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
gercekten çok şık bence eskisi zaten demode olmaya başlamıştı desenize efsane yenilenmiş yüzü ile tekrardan doğuyor...
Paylaşım için teşekkürler kivanckaplan _________________ Kawasaki ER-5 Siyah...
Eğer en alttaki resimler gerçekse ve son haliyse iğrenç bir motor olmuş bence! O farın hali ne ya???
Photoshopla yapılanlar bile gerçeğinden bin kat güzel olmuş bence. Farın dizaynı motorun bütün herşeyini almış götürmüş. Ayrıca telli jantta da neden hala ısrar ediyorlar anlamadım? Ben olsam Honda dizayn ekibini komple işten kovarım! _________________ ------Suzuki Burgman 650 executive------
Evet arkadaşlar alttaki resimler gerçek.
Sizlere Honda İtalya' nın sitesindeki bilgilerin linkini veriyorum. İlgilenenlere iyi seyirler http://www.hondaitalia.com/moto/default.html _________________ Siyah NX4
Hayat onunla daha guzel
kivanckaplan, Sana söylicek laf bulamıyorum insan 1 gün daha bekler tam buldum resimleri yüklüyordum ki M.D yi açtım ohoooo bizim Trasnalp çi kivanckaplan, Fotoları koymuş bile.
Bunlardan da benden...
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 01.10.2007 - 17:09 Mesaj konusu:
Tarzım olmasa da beğeniyorum ben bu makinayı....
Yeni kasa daha tipli hiç değilse !!!
_________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
Tarih: 02.10.2007 - 15:10 Mesaj konusu:
hondagokhan, Emeğinize sağlık çok hoş resimler ve harika videolar ,içim kıpır kıpır oldu ,dünya turuna çıkmak istedim birden _________________ Mesuliyet yükü herşeyden,ölümdende ağırdır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız