Kayıt: Mar 27, 2007 Mesajlar: 710 Nereden: Bostancı- Istanbul
Tarih: 18.10.2007 - 12:58 Mesaj konusu: vitesler zor geçiyor
Son 2 gündür motorumda şöyle bir sorun ortaya çıktı. Motorum Kawasaki er-5
Vitesler zor geçiyor. Debriyajı sonuna kadar sıkıyorum. Bazan geçirmekte zorlanıyorum.. Bu bazan yolda vites atmak veya düşürmek gerekirken tedirginlik yaratıyor..
Patriot99, şanzuman yağını bi kontrol ettirt.
Muhtemelen yağ aşırı incelmiştir ve devrini buldurmadan attırdığın vites zor geçmeye başlamıştır.
Malum havalar soğudu. Kış bakımını acele yaptırmanı tavsiye ederim...
er-5 ler nazik makineler...
Benimde nacizane tavsiyem telini ve balata ayarını kontrol et veya ettir. Soğuk hava ile birlikte teller çatallaşıp muhafaza içinde debriyajı tam olarak ayırmıyor. Bunun içinde WD - 40 (pas giderci - metal yüzeyler için ve birçok şey) tavsiye ederim.
Tarih: 18.10.2007 - 18:40 Mesaj konusu:
geçişlerde cartlıyomu yoksa sadece vites mi sertleşti?eğer cartlıyo sa debriyajla ilgili bi problem olabilir,ayırmıyordur.ya da senkromeçlerin bitmiştir.sadece vites sertleştiyse de vites rotillerin eskimiş (zamanla rotillerin içine toz pislik giriyo ve mafsalın hareket etmesini zorlaştırıyo) olabilir.bu sölediklerimi tamamen genel bilgilerle (er-5'in nasıl bi debriyaj-şanzuman sistemi olduunu bilmiyorum ama büyük bi farklılık olcağını sanmam) söylüyorum farklı bi sistemi varsa sölediklerimi bi kenara koy.
Kayıt: Jan 30, 2006 Mesajlar: 269 Nereden: Eski?ehir/Ynegöl
Tarih: 18.10.2007 - 19:03 Mesaj konusu:
arkadaşım motorun yağını yeni değiştirdin galiba.benim ve bir çok arkadaşımında başına geldi.eğer castrol magnetec koyduysan ondan olabilir.elf markada aynı sorunu yaratıyor.castrolün yeni çıkan ürünlerini denersen düzelicektir.
(marka kötüleme yada yüceltme gibi bir amacım yoktur.tamamen denemelerin sonucunu yazdım.yanlış anlaşılmasın) _________________ Valla fotoyu Uppsala 68 de cekebilmeyi isterdim ama kaçyrdym:s
Tarih: 18.10.2007 - 20:08 Mesaj konusu:
umut_utu, +1 kawasakı ER 5 ı 13 ay 12000 km kadar kullandım 0 olarak almıstım.Cok mutlu mesut ve bahtıyardım takı ılk bakıma kadar ılk bakımda repsol tam sentetık konuldu motor ısınınca vıteslerım oldu beton bıl hassa dusururken gaz vermeden dusmuyordu.Sonra shell 15-50 yarı sentetık koydum o bırazdaha ıı geldı ama yıne vardı.Castrol normal power 1 koydum vıteslerım cok guzel oldu aradıgımı bulmustum dedım kı bıde bunun castrol power 1 racıng ı nı deneyeyım onuda denedım ve oda cok memnun ettı.ER 5 ıcın castrol power 1 racıng tavsıye ederım Ama unutma ısınan her motorda azda olsa vıteslerınde sertlesme olur. _________________ Yeni sezon ve R6:)
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 18.10.2007 - 20:27 Mesaj konusu:
yağ ısındıkça incelir ve metaller arasında korucu yuzeyde azalır buda dişlilerin birbirine daha sert teması demektir.cat cat cut! genel olarak hoby makinalarda vitesler zaten kemiklidir özellikle ilk 2 vites. yağda incelirse bu olay artar.rahatsız eder. oyuzden kullanılan yağ önemli. iklim sartlarına göre yazın kışa göre bir miktar daha kalın yağ kullanmakta fayda var. ve tam sentetik yağlar yuksek isıda bile yarı sentetik yağa göre daha az incelir ve daha fazla koruyucu olur. buda sanzumandan gelen sert sesleri azaltır. mesela kendim sürekli tam sentetik koyarım
ve yazın 15-50 mobil 1 racing!! kışın 10-50 repsol full sentetik. hersey yolunda. _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
aynı sorun bende de (suzuki gs500) bir haftadır olmaya başladı. zaten yeni yeni sürmeyi öğreniyoruz bir de bu sorun dikkatimi dağıtıyor. yolda özellikle birinci vitese düşerken cartlıyor. tamamen durduğumda bile ses yaptığı oluyor. kışiçin motoru takoza alacağım. önerdiğiniz bakımları yapıp mı kaldıralım, yoksa baharı beklyelim mi bakım için. teşekkür.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız