Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kafa Salınması(Tank Slapper)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kafa Salınması(Tank Slapper)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Toprak___RR
Üye
Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 27.09.2007 - 01:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok teşekkürler. 2006 600RR larda gidon amortisörü yok maalesef, ben kendim aldım. amortisörü takmadan önce 2 defa başıma geldi bahsettiğiniz olay ve içgüdüsel bir davranış bahsettiğiniz şeyleri aynen uyguladım, ilk öce tutmaya çalıştım direksiyonu ama olmayınca serbest bıraktım ve gazladım ön lastikteki baskıyı azaltmak için. bu durumda yapmam gerekenleri ilk defa sizden dinliyorum ve çok teşekkür ediyorum bu faydalı bilgiler için.

Hayallerimiz olmadan yaşayacaksak bitkiden ne farkımız kalır.
Başa dön
Toprak___RR Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.09.2007 - 09:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kudretest,
sen artçı olunca az olacağını sanıyorsun ama yanılıyorsun.
benim artçım olsada anlatsa arkada nasıl sallandığını ve tutunacak yer bulamayıp nerdeyse kendini motordan atmaya çalıştığını.

Fakat işin garip tarafı benim başıma tekerden inerken ve dahada fazlalıkla redline girdiğim zamanlarda artık teker yere sadece değmekte ama ağırlığın olmadığı zamanlarda oluyor. bu durumda dahada gaz açacak halim yok motor zaten redline da Şok oldum Nasıl mı kurtuluyorum Çok gülüyorum
bende bilmiyorum ama kurtarıyorum. sanırım biraz hafif oluyor.

Racer50,
Geçmiş olsun, Bahattin Abinin adını duymak güzel ama adamın içi biraz burkuluyor Üzgünüm
speedycrew Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
eczaci101
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Otoban Samurai

MesajTarih: 01.10.2007 - 00:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu amortisorleri getiren herkes acayip kar koyuyor...

Ebayda 250-350 usd (kargo dahil) olan şey memlekette kıymete biniyor

1 milyar'a satılıyor...(1.000 YTL !!! )

Bu nasıl iştir ??!!

Bizler enayi miyiz böyle saçma sapan birşey olur mu ?
theplayrabbit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR

MesajTarih: 01.10.2007 - 00:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok iyi 1 bilgi brawo Bravo Alkışlıyorum Bravo
YuZuF
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: =34=

MesajTarih: 01.10.2007 - 00:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgi icin teşekkurler.. Alkışlıyorum
Başa dön
YuZuF Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
black
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul

MesajTarih: 20.10.2007 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bu amortisorleri getiren herkes acayip kar koyuyor...

Ebayda 250-350 usd (kargo dahil) olan şey memlekette kıymete biniyor

1 milyar'a satılıyor...(1.000 YTL !!! )

Bu nasıl iştir ??!!

Bizler enayi miyiz böyle saçma sapan birşey olur mu ?

Evet biz enayi, keriz ve malesef bu adamlara mahkumuz Öfkeliyim Öfkeliyim Üzgünüm Üzgünüm
black Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
GOLYAT34
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 20.10.2007 - 00:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motora bınıyosan paran ganıdır
perfectt
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 10.11.2007 - 23:08    Mesaj konusu: 180 km hızda Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim başıma 180 km hızda geldi ve tesadüf kamera çekimi yapıyordum görüntüleri burada nasıl yayınlarım bütün motorculara iyi bir ders olur
Başa dön
perfectt Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 10.11.2007 - 23:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 12.11.2007 - 19:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim öğrenmek istediğim birşey var, direksiyon amortisörü olup da bu duruma düşen arkadaşlar var mı? Eğer varsa amortisör ayarları sert miydi yumuşak mıydı? Motor konusunda burda çok tecrübeli arkadaşlar var, fakat ben yine de kendi yaşadıklarımı aktarayım, bu kafa salınmasını eski motorum cbf500'le bozuk asfaltta ani gaz açmalarda çok hafif bir şekilde yaşıyordum. Bazen de kendim bir miktar gidonun dengesini bozup, az da olsa salınıma sokuyordum (tek amacım kendi kontrolüm altında, motosikletin bu tepkisini tecrübe edip, olmadık bir yerde karşıma çıkacak olduğunda paniklememek). Burda yazıldığı gibi salınıma girmeye başladığını hissettiğiniz anda gidona verdiğiniz ağırlığı minimuma indirip, gidona sadece yönlendirme yapmaya yetecek kadar dokunulduğunda gidon kendiliğinden denge konumuna geri dönüyor. Şimdiki Gsx-r600'de fabrika çıkışı gidon amortisörü var. Yine ani hızlanmalarda nadiren gidon titrer gibi yapsa da (Ki bu olurken genelde gidonu ivmelenmeden dolayı kendime doğru çekiyor oluyorum) fazladan bir müdahalede bulunmadan motor kendisi toparlıyor. Yine de bunun da bi limiti olduğunu düşünüyorum. O yüzden, gidon amortisörüm var, demek ki istesem de "tank slapping" başıma gelemez diye düşünmek mi doğrudur, yoksa amortisör sadece hatayı daha affedilebilir kılar fakat problemi ortadan kaldırmaz diye düşünmek mi doğrudur?
Başa dön
sx2 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 12.11.2007 - 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alfa, bilgiler için teşekkürler Bravo
Başa dön
ekamba Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 12.11.2007 - 19:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alfa, alpaslan abı paylasım ıcın tesekkurler yıne dokturmussun Alkışlıyorum Alkışlıyorum

onurkaraca1313@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.11.2007 - 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sx2,
Bu ayarları her zaman en sert ayara getiremiyorsun devamlı olarak bir emniyet payı bırakman gerekiyor.
bu durumdada bu olaya yakananlar var. yani kesin çözüm değil ama eğerki salınım küçükse bunu yok ediyor. büyük bir salınımsa hafifletmeye çalışıyor ama tam anlamı ile benim damperim var bana bişey olmaz diyemezsin.
zaten etki damperide aşmış ise yapacağın pek bir şey kalmamıştır. damperin durduramadığını gaz açarak falan kurtarmak neredeyse imkansız.
bildiğin tüm duaları okumaya başlasan iyi olur.

ayrıca bu tip amortisörler ne kadar güvenli tartışmak lazım.
benim bildiğim bir kaç gsxr1000 kullanıcısı damperin içerisindeki yağı biraz daha kalın numaralı yağ ile değiştirerek daha sert olması sağlamışlardı.
speedycrew Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
depresif_motorcu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 12.11.2007 - 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alfa, abi ne işe yarar bilgi varsa md'ile paylaşıyosun Alkışlıyorum

ellerine sağlık ellerin dert görmesin Alkışlıyorum
sx2
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 12.11.2007 - 20:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sağol speedycrew. Farklı bir yağ ile standart amortisörü sertleştirmek mümkün tabi. Sanırım, pist ortamlarında kullanılan yarış motorlarındaki damperlerin sönümlemesi, yol motorlarından daha yüksektir. Yanlışsam düzeltin lütfen.
Başa dön
sx2 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye