Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - vitesler zor geçiyor

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

vitesler zor geçiyor

vitesler zor geçiyor
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Patriot99
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bostancı- Istanbul

MesajTarih: 18.10.2007 - 12:58    Mesaj konusu: vitesler zor geçiyor Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Son 2 gündür motorumda şöyle bir sorun ortaya çıktı. Motorum Kawasaki er-5

Vitesler zor geçiyor. Debriyajı sonuna kadar sıkıyorum. Bazan geçirmekte zorlanıyorum.. Bu bazan yolda vites atmak veya düşürmek gerekirken tedirginlik yaratıyor..

Ne yapmam lazım acaba ?
Başa dön
Patriot99 Çevrimdışı Patriot99 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 18.10.2007 - 13:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Patriot99, şanzuman yağını bi kontrol ettirt.
Muhtemelen yağ aşırı incelmiştir ve devrini buldurmadan attırdığın vites zor geçmeye başlamıştır.
Malum havalar soğudu. Kış bakımını acele yaptırmanı tavsiye ederim...
er-5 ler nazik makineler...
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Uzmanx
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 18.10.2007 - 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benimde nacizane tavsiyem telini ve balata ayarını kontrol et veya ettir. Soğuk hava ile birlikte teller çatallaşıp muhafaza içinde debriyajı tam olarak ayırmıyor. Bunun içinde WD - 40 (pas giderci - metal yüzeyler için ve birçok şey) tavsiye ederim. Bravo
Başa dön
Uzmanx Çevrimdışı Uzmanx Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 18.10.2007 - 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynı sorun benm ybr de war bende yagına we teline baktırıcam öneriler için teşekkürler Bravo
Başa dön
emrerr Çevrimdışı emrerr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 18.10.2007 - 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geçişlerde cartlıyomu yoksa sadece vites mi sertleşti?eğer cartlıyo sa debriyajla ilgili bi problem olabilir,ayırmıyordur.ya da senkromeçlerin bitmiştir.sadece vites sertleştiyse de vites rotillerin eskimiş (zamanla rotillerin içine toz pislik giriyo ve mafsalın hareket etmesini zorlaştırıyo) olabilir.bu sölediklerimi tamamen genel bilgilerle (er-5'in nasıl bi debriyaj-şanzuman sistemi olduunu bilmiyorum ama büyük bi farklılık olcağını sanmam) söylüyorum farklı bi sistemi varsa sölediklerimi bi kenara koy.
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 18.10.2007 - 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Moto Servise taşındı.
0 554 824 44 17
Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
umut_utu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Eski?ehir/Ynegöl

MesajTarih: 18.10.2007 - 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım motorun yağını yeni değiştirdin galiba.benim ve bir çok arkadaşımında başına geldi.eğer castrol magnetec koyduysan ondan olabilir.elf markada aynı sorunu yaratıyor.castrolün yeni çıkan ürünlerini denersen düzelicektir.

(marka kötüleme yada yüceltme gibi bir amacım yoktur.tamamen denemelerin sonucunu yazdım.yanlış anlaşılmasın)
tugay_R1
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 18.10.2007 - 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş sen telı sıkmakla yanlıs yapıon tam tersıne gevşeltcen bak 1 dene ok Göz kırpıyorum
Başa dön
tugay_R1 Çevrimdışı tugay_R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 18.10.2007 - 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

umut_utu, +1 kawasakı ER 5 ı 13 ay 12000 km kadar kullandım 0 olarak almıstım.Cok mutlu mesut ve bahtıyardım takı ılk bakıma kadar ılk bakımda repsol tam sentetık konuldu motor ısınınca vıteslerım oldu beton bıl hassa dusururken gaz vermeden dusmuyordu.Sonra shell 15-50 yarı sentetık koydum o bırazdaha ıı geldı ama yıne vardı.Castrol normal power 1 koydum vıteslerım cok guzel oldu aradıgımı bulmustum dedım kı bıde bunun castrol power 1 racıng ı nı deneyeyım onuda denedım ve oda cok memnun ettı.ER 5 ıcın castrol power 1 racıng tavsıye ederım Ama unutma ısınan her motorda azda olsa vıteslerınde sertlesme olur. Bravo
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SRAD-HAN
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 18.10.2007 - 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yağ ısındıkça incelir ve metaller arasında korucu yuzeyde azalır buda dişlilerin birbirine daha sert teması demektir.cat cat cut! genel olarak hoby makinalarda vitesler zaten kemiklidir özellikle ilk 2 vites. yağda incelirse bu olay artar.rahatsız eder. oyuzden kullanılan yağ önemli. iklim sartlarına göre yazın kışa göre bir miktar daha kalın yağ kullanmakta fayda var. ve tam sentetik yağlar yuksek isıda bile yarı sentetik yağa göre daha az incelir ve daha fazla koruyucu olur. buda sanzumandan gelen sert sesleri azaltır. mesela kendim sürekli tam sentetik koyarım
ve yazın 15-50 mobil 1 racing!! kışın 10-50 repsol full sentetik. hersey yolunda.
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı SRAD-HAN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Patriot99
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bostancı- Istanbul

MesajTarih: 20.10.2007 - 01:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yorumlar için çok teşekkürler..

+ 1 sorun daha var..

Birinci viteste fren ve debriyaj sıkılı iken, diyelim ki kırmızı ışıkta motor hafif hafif öne doğru gitmeye çalışıyor.. Böyle gıdım gıdım...

Bu durum da ne ola ki ?

Makina kafayı mı yiyor acaba ?
Başa dön
Patriot99 Çevrimdışı Patriot99 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
umut_utu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Eski?ehir/Ynegöl

MesajTarih: 20.10.2007 - 02:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Patriot99,
o zmn debriyaj kaçırıyordur.bi baktır Bravo
Uzmanx
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 20.10.2007 - 02:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

O zaman büyük ihtimalle balata bitmiş veya debriyaj levyen tam olarak krankı ayırmıyordur. Servise gösterme zamanı... Dil çıkarıyorum
Başa dön
Uzmanx Çevrimdışı Uzmanx Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
smallrider
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: tekirdağ

MesajTarih: 20.10.2007 - 02:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

debriyaj balatası tel şanzuman yag bunları degiştirirsen sorun kalmaz gibime geliyo haberleri bekliyoruz
Başa dön
smallrider Çevrimdışı smallrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
quaros
Üye
Üye

MesajTarih: 20.10.2007 - 02:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynı sorun bende de (suzuki gs500) bir haftadır olmaya başladı. zaten yeni yeni sürmeyi öğreniyoruz bir de bu sorun dikkatimi dağıtıyor. yolda özellikle birinci vitese düşerken cartlıyor. tamamen durduğumda bile ses yaptığı oluyor. kışiçin motoru takoza alacağım. önerdiğiniz bakımları yapıp mı kaldıralım, yoksa baharı beklyelim mi bakım için. teşekkür.
Başa dön
quaros Çevrimdışı quaros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal