Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim \'TatilSeti.com\'
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - WD-40 hakkında...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

WD-40 hakkında...

WD-40 hakkında...

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Motoristan Cumhuriyeti

MesajTarih: 25.02.2005 - 12:52    Mesaj konusu: WD-40 hakkında... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar WD40 hakkında çok konuşuldu, ben bir yazı buldum paylaşmak istiyorum..

Soru şöyle:
“94 model bir GT’ye sahibim ve genelde bisikletimdeki tüm yağlama işlemlerini WD-40 ile yapıyorum. Arkadaşlarım bunun bisikletim için iyi birşey olmadığını söylüyorlar. Acaba söyledikleri doğru mu?.. Bu yüzden bisikletimin zarar görme riski var mı? Eminim benim gibi 1000’lerce kişi bisikletlerinde bu yağı kullanıyordur”

Mountain Bike dergisinin teknik konularla ilgili yazarı şu cevabı vermiş:
“Üzgünüm ki arkadaşlarınızın söyledikleri doğru. Bisikletinize zarar veriyorsunuz. WD-40’taki “WD” harfleri “water displacement” yani sudan koruyan, suyun zararlı etkilerini önleyici anlamında kullanılıyor. “40” ise bu yağda kullanılan kerosen maddesinin iyi bir yağ olduğunu düşünen kişilerin zeka seviyesi için!
Bizler WD-40’ı dağ bisikletimizde, sürüşler sonrası temizlik amacıyla ince bir yağ tabakası bırakıp kısa süreli de olsa koruma sağladığı için bol miktarda kullanıyoruz. Ancak WD-40’ı yağlama yeteneği çok az olan iyi bir kir ve yağ çözücü olarak görmekte fayda var.
Mümkünse WD-40’ı zincir yağlamak için kullanmayın zira çok kısa sürecek buharlaşma süresinden sonra zinciriniz yağsız kalacaktır. Bu durum vites sisteminizden rahatsız edici sesler çıkmasına neden olacak ve daha da önemlisi sisteminiz üzerinde yıpratıcı bir etki yaratacaktır.
Unutmayın ki bindiğiniz mevsim-yol koşullarına uygun bir zincir yağı kullanarak ve vites-fren telleriniz için de uygun yağlar seçerek, hem zinciriniz, dişlileriniz ve telleriniz daha uzun ömürlü olarak çok daha iyi çalışacak hem de cüzdanınız oluşacak gereksiz harcamalardan kendini koruyacaktır.
MTBTR

Kaynak: http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=329

Son olarak şöyle bir ürün buldum, bilen kullanan varmı? WD-40'a alternatif olabilirmi?

http://www.estore.com.tr/product.asp?sku=DK5950001175&dept_id=17010070&bid=

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tuttifrutti
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 25.02.2005 - 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende de şu an markasını hatırlayamadığım güzel bir ürün var ,w40 ın aynısı ama dikkat etim yağlaması çok az ömürlü
tuttifrutti Çevrimdışı tuttifrutti Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 25.02.2005 - 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Anladığım kadarıyla alet zaten yağ sökücüymüş.. Daha önceki topiclerde rastlamıştım zinciri bunla hem temizleyip hem yağlayın çok güzel filan demişti, ama nerde ne zaman hatırlamıyorum... wd-40 ı zincire uyguladıktan sonra ne önerirsiniz arkadaşlar?
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Yzmir

MesajTarih: 25.02.2005 - 13:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

JeTaimeX, Yazı zaten gerekli bütün açıklamaları yapmış. Bu güne kadar WD-40 ile zincir yağlayan da duymadım.

Kereson bilmeyen varsa söyleyeyim "GAZ YAĞI" nın bir çeşididir. Ben gaz yağını motorun zincirini temizlerken yağı çözmek için kullanıyorum.

Ancak yağlama yerine WD 40 'ı paslanma yapmış bölgelere (motorun sıcak bölgeleri, Zincir, Balatalar hariç) sıkabilirsiniz. (Yazıda da dediği gibi kısa süreli koruma için)

Diğer Ürünü ne gördüm ne de duydum.

WD-40! ı zincire sıktıktan sonra yağı üstüne sıkmanın bir anlamı olmaz.
Önce WD-40 temizlenmeli, sabunlu su ile temizle, durula ve kuruduktan sonra yağlama yap.
Atom Karynca Çevrimdışı Atom Karynca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Karacoban
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Australia

MesajTarih: 25.02.2005 - 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

WD-40 Avustralyada nerdeyse 100 arabanin 75 de bulunur ve harka bir sey eyer buji veya karburotor icin muthis . Ayrica acilmiyan ve paslanmis vidalara falanda bire bir ben burada onsuz yapamam ve her motorcu arkadasada tavsiye ederim Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

www.wd40.com.au

En son Karacoban tarafından 25.02.2005 - 14:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Karacoban Çevrimdışı Karacoban Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
SinanATASOY
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 25.02.2005 - 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Açılmayan vidalara wd-40.. WD-40 ı motora komple uygularmışız sonra vibrasyondan dağılırmış Gülümsüyorum
Şaka tabiki, ama bende kanuni 125 varken ciddi ciddi motordaki tüm civatalar gevşemişti 130'a çıkınca Çok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Yzmir

MesajTarih: 25.02.2005 - 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu arada kilitler içinde ideal.
(Özellikle kış aylarında)
Denemeyen olduysa klit içine bir miktar sıkıp deneyin. Ne kadar fark ettiğine inanamayacaksınız.
Atom Karynca Çevrimdışı Atom Karynca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Rain_R1
Üye
Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 25.02.2005 - 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

WD 40 elimizin altında devamlı bulundurduğumuz bir çözücü,teknede heran elimizin altında bulunması gerekiyor ciddi bir pas söküçüdür,deniz suyunun deydiği her cıvatanın sökümü için muhakkak şart gerekiyor
Başa dön
Rain_R1 Çevrimdışı Rain_R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal