Arkadaşlar WD40 hakkında çok konuşuldu, ben bir yazı buldum paylaşmak istiyorum..
Soru şöyle:
“94 model bir GT’ye sahibim ve genelde bisikletimdeki tüm yağlama işlemlerini WD-40 ile yapıyorum. Arkadaşlarım bunun bisikletim için iyi birşey olmadığını söylüyorlar. Acaba söyledikleri doğru mu?.. Bu yüzden bisikletimin zarar görme riski var mı? Eminim benim gibi 1000’lerce kişi bisikletlerinde bu yağı kullanıyordur”
Mountain Bike dergisinin teknik konularla ilgili yazarı şu cevabı vermiş:
“Üzgünüm ki arkadaşlarınızın söyledikleri doğru. Bisikletinize zarar veriyorsunuz. WD-40’taki “WD” harfleri “water displacement” yani sudan koruyan, suyun zararlı etkilerini önleyici anlamında kullanılıyor. “40” ise bu yağda kullanılan kerosen maddesinin iyi bir yağ olduğunu düşünen kişilerin zeka seviyesi için!
Bizler WD-40’ı dağ bisikletimizde, sürüşler sonrası temizlik amacıyla ince bir yağ tabakası bırakıp kısa süreli de olsa koruma sağladığı için bol miktarda kullanıyoruz. Ancak WD-40’ı yağlama yeteneği çok az olan iyi bir kir ve yağ çözücü olarak görmekte fayda var.
Mümkünse WD-40’ı zincir yağlamak için kullanmayın zira çok kısa sürecek buharlaşma süresinden sonra zinciriniz yağsız kalacaktır. Bu durum vites sisteminizden rahatsız edici sesler çıkmasına neden olacak ve daha da önemlisi sisteminiz üzerinde yıpratıcı bir etki yaratacaktır.
Unutmayın ki bindiğiniz mevsim-yol koşullarına uygun bir zincir yağı kullanarak ve vites-fren telleriniz için de uygun yağlar seçerek, hem zinciriniz, dişlileriniz ve telleriniz daha uzun ömürlü olarak çok daha iyi çalışacak hem de cüzdanınız oluşacak gereksiz harcamalardan kendini koruyacaktır.
MTBTR
Tarih: 25.02.2005 - 13:21 Mesaj konusu:
bende de şu an markasını hatırlayamadığım güzel bir ürün var ,w40 ın aynısı ama dikkat etim yağlaması çok az ömürlü _________________ ilkerkarakus@msn.com
BMW 1200 CL
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 25.02.2005 - 13:26 Mesaj konusu:
Anladığım kadarıyla alet zaten yağ sökücüymüş.. Daha önceki topiclerde rastlamıştım zinciri bunla hem temizleyip hem yağlayın çok güzel filan demişti, ama nerde ne zaman hatırlamıyorum... wd-40 ı zincire uyguladıktan sonra ne önerirsiniz arkadaşlar? _________________
Tarih: 25.02.2005 - 13:31 Mesaj konusu:
JeTaimeX, Yazı zaten gerekli bütün açıklamaları yapmış. Bu güne kadar WD-40 ile zincir yağlayan da duymadım.
Kereson bilmeyen varsa söyleyeyim "GAZ YAĞI" nın bir çeşididir. Ben gaz yağını motorun zincirini temizlerken yağı çözmek için kullanıyorum.
Ancak yağlama yerine WD 40 'ı paslanma yapmış bölgelere (motorun sıcak bölgeleri, Zincir, Balatalar hariç) sıkabilirsiniz. (Yazıda da dediği gibi kısa süreli koruma için)
Diğer Ürünü ne gördüm ne de duydum.
WD-40! ı zincire sıktıktan sonra yağı üstüne sıkmanın bir anlamı olmaz.
Önce WD-40 temizlenmeli, sabunlu su ile temizle, durula ve kuruduktan sonra yağlama yap. _________________ Hakan
BMW F 650
Tarih: 25.02.2005 - 14:00 Mesaj konusu:
WD-40 Avustralyada nerdeyse 100 arabanin 75 de bulunur ve harka bir sey eyer buji veya karburotor icin muthis . Ayrica acilmiyan ve paslanmis vidalara falanda bire bir ben burada onsuz yapamam ve her motorcu arkadasada tavsiye ederim
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 25.02.2005 - 14:04 Mesaj konusu:
Açılmayan vidalara wd-40.. WD-40 ı motora komple uygularmışız sonra vibrasyondan dağılırmış
Şaka tabiki, ama bende kanuni 125 varken ciddi ciddi motordaki tüm civatalar gevşemişti 130'a çıkınca _________________
Tarih: 25.02.2005 - 14:15 Mesaj konusu:
Bu arada kilitler içinde ideal.
(Özellikle kış aylarında)
Denemeyen olduysa klit içine bir miktar sıkıp deneyin. Ne kadar fark ettiğine inanamayacaksınız. _________________ Hakan
BMW F 650
WD 40 elimizin altında devamlı bulundurduğumuz bir çözücü,teknede heran elimizin altında bulunması gerekiyor ciddi bir pas söküçüdür,deniz suyunun deydiği her cıvatanın sökümü için muhakkak şart gerekiyor
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız