Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Highsiding ve ......

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Highsiding ve ......

Highsiding ve ......
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nosscu demiş ki:
speedycrew, sana bir soru 2 sene evvel tekerdeyim yol ıslak gibi yani nemli ne olduğunu anlamadan.
motor beni bıraktı yan taklalar atmaya başladı .yaşadığım olay kuyrukta dönme değildi sol omzum kırıldı Üzgünüm bacak bağlarım koptu vs vs Çok gülüyorum

nedir nu olay hihg siding mi yoksa.....

Highsiding değil. çünkü higsiding motorun üzerinden düşmek oluyor.
yani siz önde motor arkanızda kalıyor.

motor altından fırlayarak gitmiştir muhtemelen.
Yerlerin nemli olduğunu düşünürsek lastik grip kaybettikten sonra anlık olarak tracktion olmuş ve baaammmm olmuşsun Gülümsüyorum
aramızda olman sevindirici.

Ekamba konuyu diğer tarafta yazıyorum buraya taşımayalım Göz kırpıyorum

Son Mesajdan 6 dakika sonra eklendi:

valeo demiş ki:
sino çok tecrübeli umarım bizi aydınlatır bu konuda

Sino tabiki aydınlatır bizi ama burada sizin ne bildiğiniz önemli?
konuyu açmamın nedeni zaten halen bazı şeyler tam olarak anlaşılamamış görünüyor.

Sino'nun bu olaya yakalanması aslında çok doğal Gülümsüyorum çünkü motoru olabildiğince zorlayıp limitlerini kırmaya uğraşıyor, doğal olarakta bu durumlara düşüyor.bildiğim kadarıyla sino 3-4 kez yakalanmış ama sadece 1inde kurtulmuştu.

Ben bu güne kadar sadece birkez sidewaying oldum ama tamamen şans eseri highsidingden kurtuldum.

Hiçbirimiz Gary McCoy değiliz Göz kırpıyorum

Son Mesajdan 27 dakika sonra eklendi:

sedat03 demiş ki:
şimdi bu çırpma olayımı oluyor bu eğer öyleyse bildiğim kadarıyla balıksırtı yollar ve lastiğin yapısı sonucunda oluyormuş

yok senin o bahsettiğin tankslap'da denilen tank tokatlaması olayı?
bu fotodakiler highsiding. çok farklı konular yani

motorcu-arda
kafa karıştırma. Öfkeliyim

yunusxy
zaten konunun amacı buydu ama yine teknik konu olunca herkes kaçtı.
olmazsa ben bişeyler yazarım o zaman benim muhaliflerim hemen konuya atlayıp beni sıkıştırmaya uğraşınca bişeyler çıkar ortaya nasıl olsa Göz kırpıyorum Dil çıkarıyorum
şimdi kim olduğunu söylemeyeyim ama baş harfi GSXR-PRO Şok oldum Çok gülüyorum

En son speedycrew tarafından 14.11.2007 - 18:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
deliemin
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 18:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

virajdayken makinanın aşırı gaz açılmadı sonucu kontrolden çıkması diye biliyorum

Highsiding'e örnek bir video

Link

bu gsxr ama bana göre Highsiding en çok kawada oluyo Gülümsüyorum

lowsiding'e örnek bir video

1:08. dakikada

Link

Gary Mccoy gibi tecrübeli değilseniz düşersinis gerçi gary drift yapıyo ama

Link

2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Başa dön
deliemin Çevrimdışı deliemin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 18:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

deliemin demiş ki:

Gary Mccoy gibi tecrübeli değilseniz düşersinis gerçi gary drift yapıyo ama

videoları makinamdaki sorun nedeni ile izleyemedim İstemiyorum

akşam izledikten sonra yorum yaparım ama Gary MCcoy'un yaptığı aslında drift değil Sidewaying'dir.
bu hareketi yapmak prof luğunda üzerinde bir olay.
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
vampir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 14.11.2007 - 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew çok önemli bir konuya değinmişsin tebrikler. Alkışlıyorum Ama yazılanların en sonunda doğru olarak bu terimlerin açıklamasını yapmayı unutma İyi fikir malum kafalar karışmasın.Örn:çırpmayla highsiding karıştırıldı galiba.
Başa dön
vampir Çevrimdışı vampir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 14.11.2007 - 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

high side viraj çıkışlarında gazı açıp powerslide yaparken arka teker daha yol çizgisini bulmadan gazı bırakıp arka lastiğin aniden yol çizgisine girmeye çalışmasıyla birlikte kuyruğun silkeleme yapıp sürücüyü üzerinden atması olayıdır. low side ise viraja yattıktan sonra ön tekerleğin kendini virajda bırakmasına ve motorun kafadan kayıp devrilmesine denir benim bildiğim. high side olmamak için elimizden geldiği kadar viraj çıkışlarında dengeli gaz açmalıyız eğer motor power slide a başlamışsa debreyajı sıkmak veya birden gaz kesmek high side olmanıza sebep olabilir. low side olmamak için de virajlara yüksek hızlarda değilde makul güvenli bir hızla girmek gerekir çünkü yollarımızın hepsi istanbul park kadar pürüzsüz değil ağaçtan düşen yapraklar kum birikintileri low side habercileridir.
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
600f
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 14.11.2007 - 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayabusa2785 demiş ki:
high side viraj çıkışlarında gazı açıp powerslide yaparken arka teker daha yol çizgisini bulmadan gazı bırakıp arka lastiğin aniden yol çizgisine girmeye çalışmasıyla birlikte kuyruğun silkeleme yapıp sürücüyü üzerinden atması olayıdır. low side ise viraja yattıktan sonra ön tekerleğin kendini virajda bırakmasına ve motorun kafadan kayıp devrilmesine denir benim bildiğim. high side olmamak için elimizden geldiği kadar viraj çıkışlarında dengeli gaz açmalıyız eğer motor power slide a başlamışsa debreyajı sıkmak veya birden gaz kesmek high side olmanıza sebep olabilir. low side olmamak için de virajlara yüksek hızlarda değilde makul güvenli bir hızla girmek gerekir çünkü yollarımızın hepsi istanbul park kadar pürüzsüz değil ağaçtan düşen yapraklar kum birikintileri low side habercileridir.

Tüh yetişemedim cevap veren olmuş bile Alkışlıyorum ayrıca mesela arka fren yaparak arka tekeri kitlediniz,lastik yol çizgisini kaybedip yanınıza kadar geldi.birden heyecan yapıp arka freni bırakırsanız aynı şekil lastik tekrar asfaltı tutcak ama siz üstünde aynı dogrultuda gitmeye devam etceksiniz ve motor sizi üstenden atacak.Bu da highsiding olayına örnek olabilir.Buarada böyle güzel konuları takip etmesi okuması ne kadar güzel oluyor ya özlemişim,böyle bir konu actığınız için teşekkür ederim.
Powerslight lowsiding'e götürürmü:?
bu sorunun cevabını bildiğim kadarıyla arka teker yol tutuşunu kaybettiğinde daha da gazı acarsak arka teker asla tutuş sağlayamacak ve lowsiding olayıyla karsı karsıya kalırız.Arka teker kopar gider,motor önde biz arkada kalırız.highsiding olayını benim gibi motorun üstündeki orjinal dandik michelin lastiklerle devam ederseniz çok yaşarsınızÜzgünüm İki üç kez yasadım ama arka teker çizgiyi kaybettiği anda yeniden tutuş sağlamak kaydıyla şans eseri kurtardım.Ama motor şöyle sizi bi kere sele vurduruyor,devamında üstünden atamıyor ama:)GülümsüyorumGülümsüyorum
Başa dön
600f Çevrimdışı 600f Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 14.11.2007 - 20:57    Mesaj konusu: Re: Highsiding ve ...... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew demiş ki:
Highsiding e nasıl düşülür? hangi hata sonrası olur?
Powerslight ve Sidewaying aynı şey midir? yada farkı nedir?

Powerslight lowsiding'e Sidewaying ise Highsiding'e götürürmü?
lastiğin tracktion kazanması grip kaybetmesi ne demek?

Evet bunlar ne demek, önce bunları bi öğrensek Çok gülüyorum
Bu ne yahu, ingilizce bilmeyen yakında motora binemeyecek Sinirlendim

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li şimdi Çevrimiçi On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bira uzun bir yazı olacak. ama okurken gözünüzde flu bir resim oluşturursanız daha güzel anlaşılabilir.
Ama bu söylediklerim kesinlikle yol tekniği değildir. sadece pistlerde çok çok tecrübeli kişilerin bilinçli olarak yapabileceği bir iştir.
İyi sürücü bu durumlara düşmeyen sürücüdür.
Öngörünüz yüksek olursa bu durumlarla karşılaşmazsınız umarım.

Highsiding nedir:
motosikletin arka tekerinin kayma(fren yada gaz) sonrası tekrar yola tutunarak motosikletin verdiği tepki sonucu sürücünün motorun üzerinden ön tarafa doğru düşmesidir. motosiklet arkada siz önde olursunuz, en tehlikeli düşüştür.

lowsiding nedir:
Motosikletinizin arka tekerinin kaymaya(fren yada gaz) başladıktan sonra bunu durduramayıp tamamen kayarak yere düşüştür. motosiklet önde sürücü arkadadır. highsiding olmaktan daha iyidir.

Peki bu iki düşüş şekline nasıl oluyor:

1- Viraja hızlı gelirsiniz, zorunlu olarak motorunuzu viraja yatırmak için ön freni bırakırsınız ama hızınız çok olduğundan dolayı yeteri kadar yavaşlayamaz ve arka frene dokunmak zorunda kalırsınız. bu sırada arka fren kilitlenirse;
ön tekeriniz çizgide devam etmek isteyecektir. freni bırakırsanız arka teker tutuş kazanacak ve highsiding denilen olay başınıza gelecektir. freni bırakmazsanız arka teker kaymaya devam edecek ve lowsiding olacaktır.

2-viraj çıkışında gazı fazla verdiğiniz zamanda arka teker ön tekerin dönüş hızından daha fazla dönmek istecek ve kayma başlayacaktır. gazı kapatmazsanız arka lastik kaymaya devam edecek ve sonunda lowsiding olacaksınız. şayet gazı keserseniz arka lastik yere tutunacak ve bu seferde highsiding olacaksınız.

sizlerin drift dediği olay ne peki
drift arabalarda 4 tekerin birden kayması ile alınan bir virajdır.
motosiklette zor yani.

motosiklette drift gibi görünen olayın adı sidewaying'dir.
peki nasıl olur bu;
motosikletin arka tekeri ön tekerin dönüş hızından daha fazla bir hızla döner. burn-out daki gibi dumanlar çıkarak lastik kaymaya başlıyor. motosikletinizin torku o kadar çokki arka lastik kayarak dönmeye devam ediyor. normalde bu olay sonucu %99 düşeceksiniz ama Gary McCoy sanız düşmezsiniz ve adıda sidewaying olur.

powerslide ile sidewaying aslında aynı şey gibidir sadece powersilide'da lastiklerin sürtünme kaybı azdır.

Sonuş olarak arka tekeriniz fren yada gazla kaymaya başlarsa kurtarma şansımız varmı derseniz.
bence yok. çünkü bu olaydan kurtulacak kadar iyi bir sürücü olsaydınız bu duruma düşmezdiniz.
her zaman %1 lik mucize payı vardır.

Yanlış olduğum noktalar olduğunu düşünüyorsanız yazınız ki doğrusunu hep birlikte öğrenelim dimi Gülümsüyorum

On7_li
Evet bunlar ne demek, önce bunları bi öğrensek
Bu ne yahu, ingilizce bilmeyen yakında motora binemeyecek

demişsin ve doğruda demişsin. ama ben bunları bilerek yazdım.
yani bazı arkadaşlar bu kelimeleri sanki çok şey biliyormuş gibi olur olmadık yerlerde kullanmaya başladıkları için yazdım.
yani bu kelimelerin anlamları bilmek bir şey ifade etmez demek istiyorum.
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: mykonos :)

MesajTarih: 14.11.2007 - 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, gerçekten mükemmel anlatım ekambada sayende öğrenerek rütbeyi yükseltecek :D

hadiii yaffrum yiii paramı eğlendir beniii Gülümsüyorum
PERT TEAM ,PERT TEAM ,PERT TEAM ,PERT TEAM
Başa dön
nosscu Çevrimdışı nosscu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 21:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

deliemin demiş ki:
virajdayken makinanın aşırı gaz açılmadı sonucu kontrolden çıkması diye biliyorum

hayır yanlış, bu olay sonrası lows da olabilirsin high da.

Alıntı:
Highsiding'e örnek bir video

yanlış. haighsiding düşmenin adıdır. burada olan sadece bir savrulmadır hepsi bu. bu savrulmayı düz yolda ani gaz açmalarda bile yaşayabilirsiniz.
Alıntı:
lowsiding'e örnek bir video

doğrudur. güzel video.
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 14.11.2007 - 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, Neden 3.sayfayı beklemedin Öfkeliyim
Neyse ellerine sağlık Alkışlıyorum Alkışlıyorum Kısa kısa anlatmışsın Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
Alıntı:

speedycrew, gerçekten mükemmel anlatım ekambada sayende öğrenerek rütbeyi yükseltecek Çok gülüyorum

Okumazki abi bu adam okumaz.Derler ya bu çocuk okumaz diye ondan işte:D Çok gülüyorum
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı GSXR-PRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.11.2007 - 21:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GSXR-PRO demiş ki:
speedycrew, Neden 3.sayfayı beklemedin Öfkeliyim
Neyse ellerine sağlık Alkışlıyorum Alkışlıyorum Kısa kısa anlatmışsın Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

3. sayfa için 1 kaç yıl beklemek gerekebilirdi Dil çıkarıyorum Göz kırpıyorum

kısa kısa anlattım çünkü uzayınca karışmaya başlıyor işler.
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 14.11.2007 - 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

3. sayfa için 1 kaç yıl beklemek gerekebilirdi

Öyle diyorsun yani Göz kırpıyorum
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı GSXR-PRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tetox
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 14.11.2007 - 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kötü kaza
Başa dön
tetox Çevrimdışı tetox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
VALEO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 14.11.2007 - 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sidewaying olayını bence birde melandriden seyredin buda süper bir örnek
http://www.youtube.com/watch?v=huKVVNU4V3s
Başa dön
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
2. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal