Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Highsiding ve ......

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Highsiding ve ......
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2007 - 00:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

buda bu işin yaratıcısı Gary McCoy dan.
1. videoda mükemmel şekilde ön tekeride taşıyabilmiş Bravo ama dikkat edin 2. videodakide gary McCoy Şok oldum

Link

Link

speedycrew Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
deliemin
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2007 - 17:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew ""Yiğidi öldür ama hakkını yeme "" Gülümsüyorum walla nediyim baba bana dürüst değilsin bile dedin ama Üzgünüm ben sana gene yeşil zeytin dalı uzatıyorum Gülümsüyorum ve bu anlatım ayakta alkışlanır Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

eminatar@hotmail.com
Başa dön
deliemin Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bayramoğlu -Soma-DARICA

MesajTarih: 15.11.2007 - 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

deliemin, senin adını uzlaşmacı topik yazarı dili olarak değiştirelim Çok gülüyorum

sende değişmeler var modum ya hayrola dergahamı gittin Gülümsüyorum Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum

küsler barışsın dargınlıklar unutulsun İyi fikir Delirdim Dil çıkarıyorum Çok gülüyorum

yiii paramı eğlendir beniii Gülümsüyorum
PERT TEAM
Başa dön
nosscu Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2007 - 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

deliemin demiş ki:
speedycrew ""Yiğidi öldür ama hakkını yeme "" Gülümsüyorum walla nediyim baba bana dürüst değilsin bile dedin ama Üzgünüm ben sana gene yeşil zeytin dalı uzatıyorum Gülümsüyorum ve bu anlatım ayakta alkışlanır Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Evet o sözleri söyledim ama bi sor neden diye, hele bir sor Göz kırpıyorum
çünkü bu davranışı sana hiçmi hiç yakıştıramadım. Neyse olur böyle durumlar diyelim Göz kırpıyorum

Bu zeytin dalı ile yaptığın büyük davranış karşısında söylecek söz bulamıyorum. Alkışlıyorum

nosscu demiş ki:
küsler barışsın dargınlıklar unutulsun

kimseyle küslüğüm yoktur, sadece bazen küçük kırgınlıklar olmakta ama onlarda atlatıldı gitti. Bravo

Sonuçta konumuza dönecek olursak bu konuda daha çok kişiden yorum ve tartışma beklerdim ama İstemiyorum
çok daha tecrübeli arkadaşlarımız olmasına rağmen neden yorum yapmıyorlar anlamadım.
speedycrew Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
yucelanalp
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 15.11.2007 - 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

elınıze salık super bılgıler vermıssınız cok kısının bunlardan fayda salıcanı umuyorum
Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
yucelanalp Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 15.11.2007 - 18:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, süper anlatım dostum Bravo Bravo Bravo
sahi,buarada zeytinciliğe mi başladınız?dallar havalarda uçuşuyor?
sana çok sevdiğim bir sözüm var;
herkese güven fakat içlerindeki şeytana asla güvenme. İstemiyorum (bilmem anlatabildimmi?)

nosscu demiş ki:
speedycrew, gerçekten mükemmel anlatım ekambada sayende öğrenerek rütbeyi yükseltecek :D
öğrenecek değil,unuttuklarımı hatırlatıyor saolsun gökhancım bana Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
momoR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: karşıyaka/çigli/egedagxd

MesajTarih: 15.11.2007 - 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel bilgilendirdiniz Alkışlıyorum saolun Delirdim
Başa dön
momoR Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.11.2007 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekamba,
anladım dostum Göz kırpıyorum yorumların için tşk.

Diğer yorum yapan arkadaşlarada teşekkürler, umarım işinize yarar bu bilgiler ve başınıza gelmemesini diliyorum.
FrhtSNMZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanpool

MesajTarih: 16.11.2007 - 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew Abicim süpersin aydınlattın bizi youtubede müthiş videolar var mesela bu bi tanede benden olsun dimi Gülümsüyorum Gülümsüyorum

Link

Tek Hayalim "Honda CBR 600 rr" :::: Güneş batıdan doğsada "Honda CBR 600rr"

Link
Başa dön
FrhtSNMZ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 16.11.2007 - 14:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew,
FrhtSNMZ, Malum topicteci MTO1'i bilenlerden biriydi.Arkadaş kendi kendini alkışlamıştı.Bildiği için bişey söylermisin arkadaşa. Gülümsüyorum
Gerçi banada söylemedin.Unuttum sanma Gülümsüyorum
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SRAD-HAN
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 16.11.2007 - 14:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

bildiğim kadarıyla highsiding yukarıdaki olay ve arka frenin kilitlenip kuyruk yanınıza geldiğinde freni bırakmanız suretiyle oluyor

frenle bi alakası yok dostum yukardaki olay aşırı istek dışı yanlama!! makina virajdan çıkarken bi tarafa yatıkken fazla gaz acarsa arka teker patinaj yaparak virajın dışına doğru yanlamaya baslar direksiyonu kontra olarak arka tekere uydururuz ama bununda bi sınırı var eğer arka teker gidiş istikametine göre artık dik gelecek kadar yanladıysa işte yukardaki gibi motor sizi üzerinden atar.ve çok sert düşüş olur.
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 17.11.2007 - 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Highsider ve lowsider'i size nacizhane sözlerimle anlatmaya calisacagim... Göz kırpıyorum

Highsider:
Highsider olarak tanimlanan olusum motorun virajda disa dogru yikilmasini belirler.
Motorun virajda arka lastigin grip kaybetmesi ve hemen ardindan yine arka lastigin grip bulmasi sonucu makinenin geri tepmesi olarak düsünülebilir..
Highsider kelimesi motorun üst tarafina düsmesinden gelmektedir..
Ayrica highsider kelimesi motoru virajda kaybederken ve ayni anda yine düsmeden kurtulanada söylenir..
Yani higsider oldu kurtuldu gibi denir...
Highsiderden kurtulmak cok zordur...
Kendime 3 kere oldu ..2 keresinde 240km/h ile yukarida virajin ortasinda gazi acarken arkayi ani bir sekilde kaybettim ve düstüm..
Epeyi masraf acilmisti..
Ama Allaha sükür full koruma oldugum icin bana fazla bir sey olmamisti.. Bravo

Bir keresinde uzun mesafe otobanda düz gittikten sonra lastigin soguyan yanaklari yüzünden olan bir olay ,ama düsmeden atlattim..Gelen cikista epeyi saga yattim dizleri sürtüp dönerken gazi actim o anda birden arkayi kaybettim ayni anda sag dirsegim yere deydi deger deymez lastik grip buldu beni yukari firlatti, seleden havaya uctum ama gidonu birakmadim.
Son anda sol taraftaki demir bariyerlere 20-30cm kala kontra teknigini cok sert bir sekilde uygulayarak kurtuldum..
Aklima gelince hala tüylerim ürperiyor.. İstemiyorum

Lowsider:
Lowsider olarak anlatilan düsüs motorun lastiginin kaymasi ama bu kaymanin fazla gaz vermekten degil tam tersine motorun arka lastigine gelen gücün birden kaybolmasi yönündendir..Gazi kapattiginizda olur yani..
Islak zeminde olur cogu zaman..
Islak zeminde hizli giderken viraja girmeye yeltenirsiniz girerken gazi birakinca motorun fren gücü ile arka teker grip kaybeder ve makine düser..
Ön taraftan kaybetme islak zeminde viraja girerken birden freni birakma sirasinda motorun agirlöigi sebebi ile bir yigilma oluyor buda motoru öne itliyor o anda önden kayiyor makine..
Tabiki bunlar kuru zemindede olur ama cook gec yani yaris temposunda olan islerdir..

Genellikle lowsider cok daha az olur.. Cünkü yolda yaris temposunda sürülmedigi icin..
Ama highsidere yoldada cok dikkat etmek lazim ..
Hele hele 1000'ligi olan arkadaslar..
600lükle giden 2-3 metre önce acar gazi cünkü 600lügün o kadar yüksek tork gücü yoktur..
Iste o yüzden kivrak bir 600 lük cok virajli yolda 1000 ligi gecip gidebilir ..Tabiki pilotlarin seviyesi ayni olunca..

Umarim bu topige biraz renk katmisimdir..

Kendinize bakin ve hic higsidere gelmemeye bakin.... Göz kırpıyorum

Vazgec ,sakin deneme!!!! SiNORACER #8
Başa dön
sino Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 17.11.2007 - 18:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

topiği açan ve bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
vampir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 17.11.2007 - 19:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum OK OK OK
Başa dön
vampir Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.11.2007 - 19:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sino demiş ki:
Genellikle lowsider cok daha az olur..

Aslında Lowsiding bizim ülkemizde daha çok başımıza gelen bir olay.
malum yollarımız pist gibi değil. bu nedenle eğer lastiğiniz grip kaybederse bir daha kolay kolay tutunamıyor.
bu yüzden highsiding olmuyorsunuz ama lowsiding heran olabilirsiniz.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye