abiler yamaha atvlerin fiyatları hep euro uzerinden lutfen biraz daha dikkatli bakın bendede spor amaçlıdan yamaha yfm 80'lik bir atv var oda arkadan tek kişi oldugu muddetce dag bayır (suda) dinlemiyor. bu arada 125'likin fiyatı 5.250 eurodur (atv'm satlıktır. ) _________________ Yamaha Yfm 80cc 2005 model sorunsuz 0 fiyatı 4.250 euro 2. el fiyatı 3.750 YTL (pazarlıksız)
deadend, slm atvyi satıyormuşsun ben sana bi msn verim orda konuşalım ok _________________ ____hard rock halelujah___09-08-1986
SERT KALIN TAVİZ VERMEYİN__yüxexes__
çatlak ç olabilirim belki hafiften s sallanıyorsam işte bu yüzden... (MALT_Deprem)
ASABİYİM AGRESİFİM
Tarih: 21.10.2007 - 17:22 Mesaj konusu:
Benim ATV nin ruhsatında Motorsiklet yazıyor.Dolayısıyla A2 ehliyeti gerekiyor.Ruhsat alabiliyorsanız,plaka aldınızsa trafiğe de çıkarsınız,bu kadar basit.Ben her türlü trafiğe çıkıyorum.Ama gene bildiğim belirli bir hacmin altındakilere ruhsat ve plaka verilmiyor.Trafiğe çıkamayanlar onlar.
Tarih: 28.11.2007 - 19:31 Mesaj konusu:
crazy_girl_istanbul:
ATV almak istiyorsanız öncelikle çok iyi düşünün, nerede, ne amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Almak ile iş bitmiyor, onu saklamak (garaj), taşımak (römork gerekebilir, römork için arabaya çeki demiri, ruhsata işletme vs uzun işler...) ya da pick-up edinmek vs...
ATV'ler teorikte her koşulda gidebilir denmesine rağmen diğer arazi araçları gibi ayrıldıkları noktalar var. Hummer ile Suzuki gideceği yerlerin aynı olamayacağı gibi.
Temel olarak 4x2 (sadece arkadan itmeli) veya 4x4 (dört çeker) olarak tipleri var (hatta 6x6!!!) . Motor güçlerine hacimlerine göre 50 cc'den başlayarak, 100, 150, 200.... den 800'e kadar gidenlerini gördüm... bilmem daha ötesi var mı?
Sadece bir kişi taşıyanları var 2-3 kişi ile binilenleri, hatta yolda kalmış araçları çekecek kadar güçlü olanları bile var....
Otomatik vitesili, manual'ı, tiptronic'e, low-high arazi opsiyonlusu, GPS'lisi vs..
Ayrım parayla ilgili... 3,000 YTL dandik çin mallarından başlayıp en sonra 27,000 Euro'ya kadar giden fiyatlarda da ATV gördüm. Pahalı bir zevk....!!! Ucuz etin yahnisi yenmiyor, şimdiden söyliyeyim İyi bir markanın temiz ikinci elini tercih etmek mantıklı...
Başka bir konu ATV'ler off-road / on-road olmak üzere de ayrılıyor. On-road sertfikasyonu alabilmesi için far, sinyal, klaksiyon, ayna vs'si olması bunların ihtalatçı firmanın TR'ye malları sokarken sanayi bakanlığından vs'den izinli olması gerekiyor. Eğer bunlar tamam ise Ruhsat veriliyor ve plaka takılıyor. A2 ehliyetiniz varsa, ruhsatınızın cebinizdeyse eğer kaskınız başınızdaysa isterseniz Taksim meydanında gezin, isterseniz boğaz köprüsünden geçin. Ruhsatta motorsiklet yazdığı için aynı statüye sahipsiniz...
Plaka takılamayan tam arazi tipi ATV ile yola çıkarsanız tabiiki polis veya jandarma yakalarsa ceza yazar, ehliyet te kurtarmaz sizi... Ancak sayfiye yerlerinde, yazlıklarda pek sorun olmuyor (bu olmayacağı anlamına gelmiyor)... Ben Şile'de plkasız ATV'yle polis'in/jandarmanın yanından çok geçtim, merakla bakıyorlar sadece.... Ama en önemlisi küçük bir trafik kuralı ihlal ederseniz ya da bir araç gelip size çarparsa bayağı uğraşırsınız (plakasız ve ehliyetsiz durumlarda)
Marka konusuna gelince, TR'de markadan ziyade alacağınız servis önemli. Burada iyi veya kötü reklam yapmak istemiyorum... İlginiz devam ediyorsa bildiğim kadarıyla marka tavsiyesi yapmak isterim...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız