Tarih: 12.12.2007 - 19:14 Mesaj konusu: Hyosung GT 250 R ile 200 kmph üstü !!!
Arkadaşlar , düşünüyorum da motosikletin gücü bence 200 kmph üstüne çıkmak için yeterli ... Zaten standart halde bile 165-170 görebiliyoruz ... Ön dişliyle oynayarak bunu 200 kmph lere çekemezmiyiz ???
Bunu deneyen , yapan arkadaşlar olmuş olabilir belki de ... Şayet varsa onların görüşlerini duymak isterim ... Ve tabii teknik konuda ehil üstadlarımızın da görüşlerini almak isterim bu konuda ... Haaa bir de böyle birşeyin maliyeti ne olur ??? ve tabii bu dişli denen şeyler standart mıdır yoksa her marka modele göre özel mi üretilmektedir ???
Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim ... Eğer böyle birşey olabiliyorsa 600 lük makineye geçme sevdama son vereceğim . Çünkü ben motosikletimi seviyorum ...
ehe ya bak yine 170 175 diyo kardeş siz ne adasınız ya bu süratlaeri görmez bu makina yapmayın etmeyin er 5 mi ya bu ne yaptınız siz 200 görecek birde o piston krang dişli lastikler çekermi o gücü ya _________________ düdük çalar hırsızlanmış polisler,
ben korkudan üstlerime işerdim!!!
üç yıldızlı bir albaydı gökyüzü,
karşısında önüm açık gezerdim...
krankları alırsın kucagına rahatlarsın kardeş normalde bile o makina ile 170 leri görmen bile sakat.
Yaw şu krank muhabbetini kim çıkarttı ortaya anlamıyorum , bir iki arkadaşın aşırı zorlama sonucu yaşadığı sorunlar biraz fazla abartılıyor bence ...
Motosiklet ustası bir arkadaşım vardı benim motora hep burun kıvırıyordu .... Motosikletimi yakından görüp tecrübe etme fırsatı bulunca yüz ifadesi şöyle oldu ( ) Artık burun kıvırmıyor ...
Yani demem o ki bu aleti yakından incelememiş tecrübe etmemiş arkadaşların , forumlardan okuduğu bir iki topikle bu konuda kendilerini eksper ilan etmeleri beni deli ediyor ... Neyse başka bişey söylemiycem ...
Hem zaten bende 250 kmph yapayım demiyorum ki , sadece standart yaptığı hızdan bi 20-30 km daha hızlı olması benim için yeterli ... yani 190-200 kmph
Kayıt: Aug 06, 2007 Mesajlar: 257 Nereden: İstanbul Kalamış/Tuzla
Tarih: 12.12.2007 - 20:52 Mesaj konusu: Re: Hyosung GT 250 R ile 200 kmph üstü !!!
drtimsah demiş ki:
Ön dişliyle oynayarak bunu 200 kmph lere çekemezmiyiz ???
Eğer böyle birşey olabiliyorsa 600 lük makineye geçme sevdama son vereceğim.
Dostum,200 görünce 600 lük alet tadını vericeğinimi sanıosun 250gt nin ?
Zamane 600 lükleri bildiğin gibi 300 leri zorlamakta.Kaldiki senin 0-100,100-200 ivmelenmenle , gt250 yi yüklesen bile elde edeceğin ivmelenme çok farklı olucak.
200 ü bırak 250 bile görsen tatmin etmez bir 600 lük gibi.
Sürati seviyorsan 600 lük al derim.
Kaldı ki frenleme,viraj,dinamik vs hiç girmiyorum bu konulara.. _________________ Göktan Konuralp A Rh (+)
En son Göktan tarafından 12.12.2007 - 20:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 12.12.2007 - 20:53 Mesaj konusu:
drtimsah, herkes sana fıkrını soluyor neden cıkıs yapıyorsun onu anlamadım ben mıllet fıkrını solesın dıye topıc acmıssın sonrada kızıyorsun sen zaten kararını verdıysen sana yolu soledım uzerıme almıyorum ama merak etme bende vardı o makınadan bılıyoruzda soyluyoruz _________________ Sağlam şoför kalmaz rampada, Müslüm Baba sığmaz i-poda
drtimsah, herkes sana fıkrını soluyor neden cıkıs yapıyorsun onu anlamadım ben mıllet fıkrını solesın dıye topıc acmıssın sonrada kızıyorsun sen zaten kararını verdıysen sana yolu soledım uzerıme almıyorum ama merak etme bende vardı o makınadan bılıyoruzda soyluyoruz
Hocam sende varsa zaten biliyorsundur makinanın performansını , kaç yapıyordu ve 6. vites istiyormuydu istemiyormuydu , kaç kişi krank kırdı ve kırdıysa bile niye kırdı vs ... Tabii ki lafım size diil , kime olduğunu da alıntı yapıp yazdım zaten ama konuyu bambaşka yerlere getiriyor bazı arkadaşlar ... Çıkış falan yaptığım yok sadece kulaktan dolma bilgilerle bazı arkadaşların yazmasına tepki veriyorum ... Bu aletin sorunlarıyla ilgili bir başlık değil ki bu , ayrıca hemen söyliyeyim bu aletin yegane sorunu vitesin boşa geçme sorunudur.bunu da kimse inkar edemez .
Bende biliyorum motosikletin seriliğinin azalacağını ama bu ilk kalkışlara fazla yansımayacaktır , sadece 120 ve üstüne çıkıldığında motorun kendini toplaması biraz daha zor olur o kadar yani mesela araç sollarken bunu dikkate alıp sollamalısın yeterli mesafen yoksa buna kalkışmamalısın ... Ama zayen benim kullanım tarzım normalde çok yumuşaktır . Motorumu hiç zorlamam ve gayet yumuşak kalkışlar yaparım ( yani bir araba kullanıyormuş kıvamında kullanırım )
Benim sormak istediğim şu ; bunu yapan ve olumlu olumsuz sonuç alan bir arkadaş var mı öncelikle , daha sonra da bunun teknik olarak yapılıp yapılamıyacağı ve maliyeti , ve son olarak da böyle bir modifikasyonun olası zararları ...
Dediğim gibi frenaj konusunda sorun olacağını sanmıyorum ki zaten hepi topu 20-30 km lik bir artış yapılacak , Krank miline de zarar geleceğini sanmıyorum çünkü benim kullanımım göz önüne alındığında kranka ekstra anormal bir yük bineceğini sanmıyorum , normal dişliyle bile karanka fazla yük bindirmek olası ve zaman zaman bende yapıyorum .
Yani lütfen cevap veren arkadaşlar zevk vermez , 600 lük gibi olmaz tarzı yanıtlar yerine daha teknik yanıtlar verirlerse sevinirim ... Saygılar ...
Haa bir de özellikle tan 21 nickli arkadaşa kaç yapabildiğini yazarsan sevinirim ... Küçük bir bilgi vereyim 7000 devir de 108 kmph yapıyor acaba 10500 devir de kaç yapar = 162 kmph eder ki red line a 10500 de giriyor 11000 e çıkıldığında = 170
Tarih: 12.12.2007 - 22:19 Mesaj konusu:
Olmaz olmaz diye bisey yok yaparsan olur ama bence
20 - 30 km ıcın motorunun orjınallıgını bozma
yapılacak olan degısıklıgın tatmınkar olup olmayacagı
saygılar _________________ Sehitlerim Gazilerim emin olsun! Kavgamiz Son nefer Son nefes Son damla kana kadardir!
Kavgamiz MILLIYETÇI TÜRKIYEYE TURANA kadardir!TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
yani arkadaşlar gerçekten o kadar hantallaşır mı makine bu kadar küçük bir modifikasyonla .... Dediğim gibi 100 kmph üstünde bu hissedilir belki ama 100 e kadar pek bir fark olmaz kanaatindeyim ...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız