Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - motorcular sogukta gözünüze dikkat edin

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

motorcular sogukta gözünüze dikkat edin

motorcular sogukta gözünüze dikkat edin
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD

MesajTarih: 11.12.2007 - 23:48    Mesaj konusu: motorcular sogukta gözünüze dikkat edin Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kış aylarında cilt bakımına, saç sağlığına ve beslenmeye dikkat ederken vücudumuzun en hassas organlarından gözlerimize çok fazla özen göstermeyiz. Oysaki soğuk havalar ve zorlu kış şartları göz sağlığımız ile ilgili büyük bir tehlike unsurudur. Kış aylarında; göz alerjileri, gözlerde kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma, ağrı ile kendini gösteren göz enfeksiyonlarına kadar pek çok sorun baş gösterebilir. Bu nedenle göz sağlığına kış aylarında özellikle dikkat edilmesi gerekir. Memorial Göz Merkezi'nden Op Dr Mustafa Temel, “Kış aylarında sık görülen göz enfeksiyonları ve korunma yolları” hakkında bilgi verdi

Göz alerjilerinden korunun
Normalde gözler de vücudumuzun diğer bölümleri gibi pek çok mikroba karşı dirençlidir. Gözün dışa açık kısımlarını devamlı yıkayan, temizleyen gözyaşı; enfeksiyondan korunmada önemli roller oynar ve içinde mikroplara karşı bazı maddeler taşır. Gözyaşı azaldığında ya da yapısı bozulduğunda, enfeksiyon riski artar. Ayrıca; göz alerjileri, soğuk havaya maruz kalmada enfeksiyon için risk oluşturur

Temizlik şart
Konjonktiva, kornea, kapaklar, gözyaşı sistemi iltihapları sıklıkla karşılaştığımız enfeksiyonlardandır. Tek veya iki taraflı olabilir. Konjonktivitler bakteriler, virüsler başta olmak üzere çeşitli mikroplarla olabilir ve alerjiler, kimyasal maddelerle temas, tedavi edilmemiş gözlük kusurları, kontakt lens kullanımı, göz ve el temizliğine dikkat etmeme gibi nedenler, mikropların enfeksiyon yaratmalarında etkili olabilir.

Kornea tabakasında oluşan enfeksiyonlar ise görmeyi de etkileyebilir, kalıcı görme kaybına yol açabilir hatta tedavi edilmediği takdirde gözün kaybına kadar da gidebilir. Herpes keratiti, bakteriyel keratit en bilinenlerdendir. Mantar keratiti çok seyrek olmakla birlikte üstesinden gelinmesi bir hayli zor bir klinik durumdur. Hastalar başka hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıklarda da bazen maalesef uzmanına danışmadan, başkalarının önerisiyle, bilmeden kortizon gibi son derece zararlı olabilecek bazı ilaçlar kullanmaktadırlar. Bu kullanım görme kaybına yol açabileceği gibi daha sonra uygulanacak doğru tedavinin başarısızlığına da neden olabilir. Kornea enfeksiyonlarında; batma hissi, ışıktan rahatsızlık çoğu kez en rahatsız edici şikayetlerdir. Ancak kızarıklık, sulanma şikayetleri de sıklıkla görülür.

Kapak iltihapları arasında iç ve dış arpacıklar, kronik kapak iltihapları sık karşılaştığımız sorunlardandır. Burada neden; sıklıkla gözyaşı problemleri, hijyen eksikliği, çözülmemiş gözlük kusurlarıdır.

Doğrudan gözyaşı sistemi iltihapları diğerlerine göre seyrek görülür. Bunlarda neden, çoğu kez gözyaşı kanalının tıkanık olmasıdır. Yeni doğan bebeklerde ve küçük çocuklarda sıklıkla doğuştandır. Eğer enfeksiyon yoksa, gözyaşı kanalı tıkanıklığında yegane şikayet, genellikle gözde oldukça fazla sulanmadır. Çoğu kez tek taraflıdır.

El ve yüz temizliği, hasta bireylerle temastan kaçınma hastalığın bulaşmasını önlemede çok önemlidir. Ayrıca, bir gözü hasta olan bir kişinin diğer gözünü korumada da bu tedbirler önemlidir.

Göz Enfeksiyonlarına Dikkat
Enfeksiyon olduğunda; gözlerde kızarıklık, çapaklanma, kaşıntı, sulanma, yanma, batma, ağrı, bazen görme bulanması gibi şikâyetler olur.

Hem iyileşmenin çabuk olması, hem ciddi ya da kalıcı hasarın az olması ve de ameliyat gibi daha sonra ek müdahalelere gerek kalmaması açısından tüm enfeksiyonlarda erken tedaviye başlama çok önemlidir. Genellikle damla ve merhemle tedavi edilebilirler. Tedavi bazen ağızdan; ciddi vakalarda da enjeksiyonlarladır. Hatta bazen hastaneye yatırılarak tedavi etmek de gerekebilir. Ayrıca, bazen enfeksiyona yol açan mikrobu belirlemek için enfeksiyondan kültür ve mikrobu yok edecek ilacı belirlemek için antibiyogram gerekebilmektedir.

Göz kuruluğuna karşı birkaç önlem:
Kış aylarında yeterli havalandırılmayan ev, ofis gibi kapalı mekanlar, kalorifer ve klimalar ve bilgisayarlar gözler için tehlike sinyali veriyor. Bu tür ortamlarda pek çok kişi göz kuruluğu problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bulunan ortamın sık sık havalandırılması, klimaların dikkatli kullanılması, hava akımının doğrudan göze gelmesinin önlenmesi, bilgisayar karşısında saatlerce kalınmaması ve doktor kontrolünde alınacak suni gözyaşı damlaları göz kuruluğunu gidermenin etkin yolları olarak gösteriliyor.

yanlış yere açtıgımı biliyorum özelikle buraya açtım vip e açsaydım ana sayfaya gitmicekti önemli bir konu o yzüden ana sayfada kalması arkadaşlarımızın bilinçlenmesine sebep olacaktır o yüzden buraya açtım

saygılar

ç.kale md

beni çekemeyen anten taksın... ! İyi fikir
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD. Bravo Göz kırpıyorum
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
mehmetozdogan1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA 07DP626

MesajTarih: 11.12.2007 - 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler.

Başa dön
mehmetozdogan1 Çevrimdışı mehmetozdogan1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
motorcusado
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 12.12.2007 - 00:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ilk yorum benden gelsin: evet kardeşim özellikle kasksız binerken yaz kış göz yaşarması oluyor ve buda ilk olarak göz tansiyonu problemini ortaya çıkarıyo ve dedigin gibide sonra kornea tabakasından görmemizi etkiliyo saol paylaşım için Bravo arkadaşlar lütfen göze dikkat edelim gözlerimiz olmasa hayatın bi anlamı kalmaz o yüzden biraz dikkat edelim kasksızda binmeyelim Bravo

Son Mesajdan 51 saniye:

ilk yorum benden demişim ama rezil oldum ben yazarken arkadas benden önce davranmış Çok gülüyorum Delirdim Delirdim Delirdim Çok gülüyorum Çok gülüyorum
motorcusado Çevrimdışı motorcusado Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
theplayrabbit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR

MesajTarih: 12.12.2007 - 00:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

doğru söylüyorsun kanka Bravo
sesginn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 12.12.2007 - 00:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, şişe dibi gözlükler var onlardan takçan kardeşş Çok gülüyorum Çok gülüyorum
sesginn şimdi Çevrimiçi sesginn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KaRRiZMa_07
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: anTaLYa

MesajTarih: 12.12.2007 - 00:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

doğru söylüyon.paylaşım için teşekkürler Bravo
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 12.12.2007 - 01:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serkan_yenidunya, ellerine saglık Alkışlıyorum
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: AmisoS

MesajTarih: 12.12.2007 - 01:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ağustos ayında 110 km hızla giderken boynuma vuran eşşek arısının acısını hatırlayınca, Kasksız +299 yapan arkadaşa artık ne madalyası verilmesi gerkir
onu da sizler takdir edin.
Başa dön
skyhawk Çevrimdışı skyhawk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mehmet-MT-01
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 11BİLECİK11

MesajTarih: 12.12.2007 - 01:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylasım ıcın tesekkurler bu aksam bursaya gıttım yagmur nasıl yagıyor anlatamam sılgıler anca yetıstırıyor 4 adet motorsıklet gördum bırınde kask vardı 3 boskafa bere devam hayret o yagmurda nasıl gıdıyorlar soguk ruzgar ve yagmur nasıl ama pes yanı ama kaskı camı camur oluyor dıye takma gırısımınde bulunmadıkları bellı allah sabır versın bunlarda gozde gıder ayakta
Başa dön
Mehmet-MT-01 Çevrimdışı Mehmet-MT-01 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Patriot99
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bostancı- Istanbul

MesajTarih: 12.12.2007 - 03:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yağmur yağdığı zaman öndeki araçların su fırlatması neticesinde çamurlu su kaskın vizörünü kaplıyor..

Bu kirli su, eğer kaskın vizörünü açar isek, direk gözümüze geliyor. Ama bazan açmak gerekiyor.. Örneğin göremiyoruz.. Yağmur suları birikiyor vizörde..
İşte bu durumda kirli suların gözümüze girmemesine önem vermemiz gerek..

Ben gözlük kullanıyorum.. Gündüz ise güneş gözlüğü, gece ise renksiz (siyah göstermeyen ) gözlük..

Böyle bir çözüm buldum.
Başa dön
Patriot99 Çevrimdışı Patriot99 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD

MesajTarih: 13.12.2007 - 22:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rica ederim arkadaşlar

kask ı kullanırken vizör ü veya çeneyi açık kullanmayınız !!

beni çekemeyen anten taksın... ! İyi fikir
GEN.KUR.BŞK.İSTH.ŞB.MÜD. Bravo Göz kırpıyorum
ÇOCUKLARI ASFALT TAN UZAK TUTUNUZ MESAİ SAATİ İÇİNDE UYUTMAYINIZ AKSİ TAKDİRDE UYANABİLİRLER
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-smyrna

MesajTarih: 13.12.2007 - 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Göz çok önemli dikkatli olmak gerek bilgiler için teşekkürler.
SEBLA
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.12.2007 - 23:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sanırım şu aralar bu konuda en çok çekenlerden biriyim üstelik motosikletim olmadığı halde arkadaşlar sadece söyleyebileceğim gözünüze toz kaçtığında hafife almayın ben 4.operasyonu geçirdim ve daha çok çekicekmişim gibi gelyo Üzgünüm
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TR Konya (Gonya) diye okunur!_____Konya MD Te@m

MesajTarih: 13.12.2007 - 23:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Paylaşım için teşşekürler!

∂яιƒткιηg вмω ///м ρσωєя
Başa dön
MuRaT_KöSeLeR Çevrimdışı MuRaT_KöSeLeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
tornado57
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sinop

MesajTarih: 14.12.2007 - 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

elerie sağlık kardeşim,
öncelikle kask, vizör açık kalacaksa mutlaka gözlük,
zırlı (set kabuklu) bir böcek yaz aylarında gözünüzü ciddi bir oranda yaralayabilir.
sevgile kalın tamkoruma takın....
Başa dön
tornado57 Çevrimdışı tornado57 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal