Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 1000cc mi 600cc mi...(konuşacak lafı olan yazsın)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

1000cc mi 600cc mi...(konuşacak lafı olan yazsın)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
oskyy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 04.01.2008 - 17:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekamba, sensiz tadı tuzu yok karışan topiclerin yaw Delirdim Delirdim Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
oskyy Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 04.01.2008 - 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vampir demiş ki:
ekamba,senin için yaş sınırlaması yok kardeş OK ,hemen al bin yollarda müsaitmiş somada Delirdim .Hayabusa ve zzr-1400 tam sana göre Bravo .Önemli olan motorun kullanıcıyla bütünleşmesi.Yani zevk ve ihtiyaçlara cevap vermesi..
çok haklısın fakat şu an tarzım değil 1000cc den fazlası,

vampir demiş ki:
2 ay öncesine kadar Hayabusa'ya biniyordum,gerçekten rahat ve güçlü bir motor.Bir çok özelliği bir arada bulunduruyor.Ama benim kullanımıma uymadı, fazla yol yapamıyorum,otobanda yeteri kadar uzun değil,şehir içindede hararet problemi var+yakıt sarfiyatı fazla.Bu yüzden motora haksızlık ettiğime inandığım için gsxr-1000 k7 aldım.Şehir içi kullanımlara daha uygun mode olayı bayağı bir kolaylık sağlıyor.Hafif olduğu için manevra kabiliyeti fazla,daha seri park problemi yok(giriş-çıkışlar hayabusayla ölüm gibiydi).Yani o anda oluşan şartlar cc seçiminde çok ömemli.
işte tamamen bu dediklerin yüzünden bende bana göre değil diyorum henüz.
tamamen kullanım kolaylığı ve yol açısından Bravo Bravo Bravo

oskyy, pusudayım,sabret Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_RoMeO_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 42-KNY

MesajTarih: 04.01.2008 - 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence 600 cc tercih edilmeli.fiyatı ucuz,kontrolü kolay.ses isteyene ses,hız isteyene hız,tasarım isteyene tasarım,konfor isteyene konfor var.1000 cc lik makineler pahalı ve bence 600 cc varken 1000 cc ye para saymak lüks lük başka tarifi yok.
Başa dön
_RoMeO_ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ekoplba
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: uşak

MesajTarih: 04.01.2008 - 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SRAD-HAN, yorumsuz bu ancak yaşanır anlatılamaz İstemiyorum
Başa dön
ekoplba Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
vampir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 04.01.2008 - 19:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

600'lükmü 1000'likmi ? Bide 750cc var arkadaşlar.Kararsız kalanlar 750cc'ye binsin.Hertürlü atraksiyon mevcut. Bravo
Başa dön
vampir Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
2pac
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-bostancı

MesajTarih: 04.01.2008 - 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Srad-Han,imzanın aynısından olan theplayrabbit konu hakında bir şey yazmadı sendenmi aldı yoksa kafasına esti yazdı ? Dil çıkarıyorum
Başa dön
2pac Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SRAD-HAN
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 04.01.2008 - 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2pac, evet aynısını yazması tesadüf olamaz bence tanıyormuyum onuda bilmiyorum ama neden yaptı bi açıklasa yada otobana çıksak komutan kim anlasak Göz kırpıyorum
Başa dön
SRAD-HAN Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ADAMOTOR42
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 05.01.2008 - 12:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekoplba, 2003 yılına kadar hayabusa -zx12r üzerine yoktu ama2004 yılında 1000 katogorisi çıldırdı zx10r -r1-olayı bitirdi 2005de suzuki1000arayı kapattı ama bu esnada hayabusa -zx12r teknoloji olarak geri kaldı .2006 da zzr1400 çıktıolay bitti.2008de yeni hayabusa var . bu motorların karşısında 1000cc lerin işi zor olocagına eminim OK Motordelisi

Son Mesajdan 11 dakika sonra eklendi:

ekamba, 91 yılında ilk japon motorum 81 model goldwing di çok motor degiştirdim ama hep yüksek hacimli motorlar zevk verdi bana virajın içinde gazı kaçırdınmı arkayı sallaması gazı açtınmı 320-345 kmhıza kadar kanımın çekildigini hissetmem.295 kadar 1000lik motorların gazlayıpta gidiyorum derken yanında bi hayvanın 320-340 la geçmesi virajlarda güreş tutar gibi bana sert yapması gbi v.s. benim zevkim bu kardeşim bu işlerde TORK la oluyor. OK

Bize ulaşmak için Foto'yu TIKLAYIN
Başa dön
ADAMOTOR42 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
firebleda
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmit

MesajTarih: 05.01.2008 - 13:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

topiği açan arkadaşımız kullanım ve teknik özellikeri bakımından konuyu ele almış.benimde 600cc ve 1000cc motorların trafik ve sicil işlemleri ile ilgili kendimce birkaç yorumum olacak.
1-)600 cc motorların bu sene itibari ile yanlış bilmiyorsam yıllık 175 ytl lik bir vergisi var,1000 cc lerde bu rakam 2 katına çıkıyor yani 350 ytl lik rakamı buluyor.
2-)zorunlu trafik sigortalarının ücretleri ise aynı olması gerekiyor oda 20 ile 40 ytl arası.
3-)motorların bakım masraflarına gelince 600cc ve 1000cc nin karter yağı miktarında öle uçurumlar mertebesinde bir fark yok.bakıma girdiğinizde iki farklı hacimdeki motorlar aynı servis maliyetyle karşımıza çıkmakta.
4-)motor ömürleri;arkadaşlar bu konu gerçekten başlı başına bir muamma;tüm motorcularun ortak birnoktada buluştuğunu sölememiz çok zor.ben gerek aldığım eğitim gerekse motorcu ustalardan aldığım deneyim bilgileri ile size bu konu hakkındaki görüşlerimi belirteceğim.

genellikle 600cc ve 1000cc makınaların max devir sayıları göz önünde tutularak yorumlar yapılır.bu yorum KISMEN doğru olabilir.makına mühendisliğinin ana konularından birisi malzeme bilgisidir.o kadar çok ve şaşırtıcı şeyler vardırki hayretler içinde kalırsınız.bu makınları projelendirip tasarlayan mühendisler farklı devir sayıları için silindir piston segman krank vs vs gibi elamların tasarımında farklı içerikte alaşım kullanabilirler ve emin olun kullanıyorlarda.burda karşımıza 600cc ve 1000cc de ömrü sadece motor devrine bağlamanın doğru olmayacağını göz önüne koymaktadır.dünyanın bir çok yerinden gelen haberleri duyuyoruz race makına 80 bin kmleri devirmiş daha tık yok tabiri caizse fısır fısır çalışıyor.bu yaz size gözlerimle gördüğüm şahit olduğum bir olayı anlatmak isterim.gölcükte ustamın yanına gittim yardım ederim diye yoğundu o zamanlar çok.sonra dışarıya bir motor geldi kırmızı renkliydi ve üzerinden inan adam boylu zayıfça iyi giyinmiş biriydi çıktık yanına meğerse hollandadan gelen bir motorcu abimizmiş altındaki motor ise şimdi sıkı durun 91 model efsane zzr1100 idi.adam tüm evraklarını çıkardı motorun ilk sahibiymiş faturasını bile gösterdi.ve km sayacı 65 bin km gösteriyordu.motorun makınasi hiç ama hiç açılmamış ve inanmayacaksınız zinciri bile orjınaldi bize onun için uğaramış zincir haliyle eskimiş artık değiştirmek istiyormuş.burdan ne sonuç çıkıyor kullanıcıda çok önem kazanıyor.bu makınalar tabiki gazlamak için yapılmış ama topicte bir üyemizin dediği gibi DOĞRU YER ZAMAN VE YOL OLDUĞUNDA..
5-)600cc ve 1000cc kullanımı hakkındaki görüşlerime gelince;
ben 2004 ve 2005-06 kasa 636 çok kullandım bu motorları çok iyi tanırım çokta söküp takmışımdır.1000cc olarakta 2006 cbr 1000rr kullanma fırsatım omuştu.onun dışında 954 rr,zx9 kullandım.
1000rr ilk bindiğimde kapıldığım ilk his aman allahım bu motor sanki benim oturuşuma göre yapılmış o kadar rahat gelmiştikii anlatamam.fren manetine dokunduğumda korktum bu nasıl bir fren nasıl bir hakimiyeti.636 da fren yokmuş gibiydi 1000rr kullandıktan sonra.rr tabiki harika hızlanıyordu ve inanın o kadar stabil hızlanıyorduki ne dağılma neden bişi harikaydı.bir kaç viraja yöneldim hiç bir fark hissetmedim 600cc ile arasında.anlatmak istediğim viraj konusunda yeni nesil 600 ve 1000 ler arasında çok farklar yok.benim görüşlerim bunlar arkadaşlar

NOT:yorumlarımda gecen marka modeller benim kullandığım motorlar olduğundan yazmak zorunda kaldım.konu 600cc ve 1000cc dir.lütfen yazdıklarım marka model tarz gibi yerlere çekilmesin topiği açan arkadaşımıza saygısızlık yapmak istemem.

saygılarımla EMRAH.... Bravo
Başa dön
firebleda Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
proracing
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Kawasakistan

MesajTarih: 05.01.2008 - 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar kısacası 1000 cc motorun zevkini alan bi insan kolay kolay 600 cc'ye binemez
ayrıca istisnalar kaideyi bozmaz Alkışlıyorum

özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Başa dön
proracing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 05.01.2008 - 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ADAMOTOR42 demiş ki:
295 kadar 1000lik motorların gazlayıpta gidiyorum derken yanında bi hayvanın 320-340 la geçmesi virajlarda güreş tutar gibi bana sert yapması gbi v.s. benim zevkim bu kardeşim bu işlerde TORK la oluyor. OK
dediğim gibi,alışkanlık Gülümsüyorum
ama şimdilik hatta daha önce de dediğim gibi önümüzdeki en az 4 yıl 1000cc den vazgeçmem.
sonrası allah kerim...... Bravo

Son Mesajdan 13 dakika sonra eklendi:

firebleda, Bravo Bravo Bravo
Başa dön
ekamba Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GSXR600K7
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BoDRuM

MesajTarih: 06.01.2008 - 01:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Türkiye yollarında 600'lüğün yeteceği kanaatındayım Gülümsüyorum
Roytoy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul/Zürih

MesajTarih: 05.04.2008 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GSXR600K7 demiş ki:
Türkiye yollarında 600'lüğün yeteceği kanaatındayım Gülümsüyorum

yeterde fazla bile... Bravo
highbrow
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AVCILAR / İSTANBUL

MesajTarih: 05.04.2008 - 02:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tabikide 1000 cc iyidir...
Racing e binen yakıt tüketimine bakmaz bakmamalı yoksa işi zordur ama 600 cc değilde 750 cc ile karşılaştırma olsa daha iyi olurdu çok çok ayrı sınıflar 1000lik makina gazı verdinmi beklemez uçar 600lük biran gitsemmi der uçar mesala...
Başa dön
highbrow Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SABERS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Cehennemin dibinden

MesajTarih: 05.04.2008 - 09:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1000cc ile 600cc nin neyini kıyaslıyoruz ya,sadece sınıfları aynı rütbeleri çok farklı,600 den 1300cc ye kadar sahip oldugum ve kullandıgım makinaların ve yolların verdigi tecrübeye dayanarak diyorum ki yerinde kullanmasını bilene güç daha çok emniyettir.600cc nin ık a rak viraj atraksiyonunu tehlikeye attıgı durumlarda 1000 likle kıvırarak çıkabilirsin.ancak şunu da belirtmek zorundayım ki,Türkiyede 600cc nin gerçek hakkını verebilen az dır.ha ben şu an neye biniyorum 600cc ye neden? çor,çocuk ev bark bildiginiz işler.Artık en fazla ne olur 1100xx.sonuç olarak bu iki cc kıyaslanmaz bile.

Son Mesajdan 8 dakika sonra eklendi:

270 in üstüne çıkmak için ruhunu teslim edecek nerdeyse.

PERT TEAM
Başa dön
SABERS Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
7. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye