Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 8 AY SONRA YOLDA KALDIM mondİalZN125 YARDIM

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

8 AY SONRA YOLDA KALDIM mondİalZN125 YARDIM
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
batakan
Üye
Üye

MesajTarih: 08.01.2008 - 01:32    Mesaj konusu: benzinim dolu .... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

merhaba ArkadaşlaR
zn125 im o kadar kusursuzduku her gün ortalama 30 km yol artı gezintiler yağmurlu çamurlu havalar tam performanla hayatımı kolaylaştırdı .5600KM ..
8 ay geçti bu gün yine sağanak yağmur vardı fakat bize yola çıktığımızda durmuştu işe kusursuz gittim .İş dönüşünde de alışveriş yapacağım marketede yine kusursuz gittik ,hiç bir sorun yoktu .
Alışverişi bitirdiM poşetleri motora yerleştirdim ,ve tam atkımı kaskımı takıcaktımki ,hadi ben takana kadar motor ısınsın ( bende hastalıktır motor ısınmadan bnmem ) dedim çalıştırdım ,motor çalIŞMAya başladıktan 4 sn kadar sonra istop etti .Sonra 2. Sonra 3. ... defalarca denedim .. Çalışıyor , Gaz almıyor ,ve 2 ,3 sn sürmeden istop ediyor .Yani ilk sesi herşeyi normal ve 3 sn sonra istop ediyor ,Gaz teli sağlam fakat hiç yokmuş gibi çalışırken gaz vermişim yada vermemişim hiç almıyor .Sebebini bilen yada böyle bir olay yaşayan varmı ? Pazar günü kendim bunu düzeltmeye çalışıcam buraya bildiklerinizi benimle paylaşırsanız ,hafta içi işten izin Alıp servisi gitmekten kurtulurum .. Acaba çamur hava filtresinimi tıkadı ,uzun zamandır temizlemedm .. Üzgünüm dilerim kötü bir şey yoktur
Not : (Scooterlar ilk çalışırken Arka Beğenmedim teker döner ya ,ben şimdi çalıştırdığımda her zamanki gibi o tempoda çalışıyor teker tam dönerken motorda istop ediyor )

Son Mesajdan 6 dakika sonra eklendi:

YOLDA BENZİN ALDIM DEPOM FULDÜ Üzgünüm BENZİNCİDE ÇALIŞTI FAKAT 10 DAKKA SONRA GİTTİĞİM ALIŞVERİŞTEN SONRA ÇALIŞMADI .. Üzgünüm AKÜMDE İYİ , ACABA BENZİN BİR YERLERNİMİ YIKADI ÇOK CANIM SIKKIN ŞİMDİ YİNE KALDIK ÇİFT AKTARMA KOKULU MİNÜBÜSLERE .. Üzgünüm
Başa dön
batakan Çevrimdışı batakan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
MEHMET_19
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kırşehir

MesajTarih: 08.01.2008 - 01:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gaz iğnesine bak dicem ama pek sanmıyorum...sen yinede kontrol et Bravo
MEHMET_19 Çevrimdışı MEHMET_19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
eradnan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 08.01.2008 - 10:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hava yağmurluysa altta pervaneli ızgaralı bi parça var ordan su girdiğinde aynen böyle bir problem çıkıyor scooterlarda çalışıyor gaz verince stop ediyor... amam kuruyunca düzelmesi lazım tahminimce...
batakan
Üye
Üye

MesajTarih: 10.01.2008 - 00:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkdaşlar Daha yağmurlu havalarda bindim ,hiç problem yaşamadım Nemle suyla ilgisi yok gibi de ,Motoru park etmden 10 dakika önce depo neredeyse boştu ,doldurdum ... Park ettim 15- 20 dk sonra çalıştırdım çalışıp istop ediyor , hiç gaz almıyor ..
Aklıma Benzin filtresi veya Karbürötör problemi gibi bir sorun geliyor .. Sizce bir şey le tıklaı olabilirmi ?
Mesela şu önemli ,Hava filtresi buna sebep olamaz doğrumu düşünüyorm ?
Benzin de pislik varsa ve bir yeri tıkadıysa nereye bakmalıyım ?
Belkide hiç ellemeden servise götüreyim motorumu..
Başa dön
KAAN_CBR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 10.01.2008 - 00:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

batakan buji olabilir su kaç tıysa içine yada yağlandıysa aynısı oluyor belli bir süre böle istop ediyor sonra tamamen kesiliyor çalışmıyor yanılmıyorsam çin bujileri 5 ytl civarında bujini değiştir sorun yaşamazsın
Başa dön
KAAN_CBR Çevrimdışı KAAN_CBR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
dfg_rang
Üye
Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 10.01.2008 - 01:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

walla 8 ay iyi gitmiş benndede 125 mt wardı satmak için üstüne para wercektim nerdeyse
Başa dön
dfg_rang Çevrimdışı dfg_rang Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
batakan
Üye
Üye

MesajTarih: 12.01.2008 - 23:54    Mesaj konusu: yuh be Opet ! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

YUH BE YUY BE
BEN DIKATSIZIM SANA MOTOSİKLET GETİRDİM BENZİN KOY DİYE !!!

ADAM DEPOYA MAZOT KOYMUŞ YUH BE !!!

arkadaşlar motora zarar vermişmidir ??
henüz boşaltamadık söktüm ama tahliye vanasını göremedim ,Servise götürücem .
Başa dön
goldminermechanic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir ve manisa

MesajTarih: 13.01.2008 - 01:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

batakan kardeş,yuh be aynen katılıyorum,muhtemelen zarar vermemiştir,şimdi bir kaç soru=benzin(yani mazot) aldıktan sonra markete giderken motorun sesinde bir sertleşme(piston ve silindir civarından çekiçleniyormuş gibi tak tak tak diye bir ses)ve eksoz dan yoğun ve garip kokulu bir duman oldumu?,aldığın yakıyla çık uzun kilometre gittinmi?eğer ses olmadıysa büyük bir hasar yoktur bin ve gör başka çaren yok ama en azından bujini değiştirmen(ve benzin aldığın yeri Gülümsüyorum )mantıklı olacaktır inşallah kötü bir şey yoktur segman,piston ve biyel kolunda geçmiş olsun.
Başa dön
goldminermechanic Çevrimdışı goldminermechanic Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
MEHMET_19
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kırşehir

MesajTarih: 13.01.2008 - 01:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yok artık manyakmı o pompacı ya mazot koyuyor.e adamı mahkemeye felan versen,tazminat davası nasıl olur.motorun sıfır parasını iste Bravo
MEHMET_19 Çevrimdışı MEHMET_19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
batakan
Üye
Üye

MesajTarih: 13.01.2008 - 02:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar merhaba Fişimi aradım bulamadımn her yere baktım yok canım çok sıkkın arkadaşlar arayıp ,çok Sakınırsan başına bunlar gelir dedi gerçekten nazar deydş Üzgünüm( Siyah Dumanı bilmiyorum varmıydı yokmuydu fakat , motorun gidişinde hızında problem yoktu ,hesapladıpımda 4- veya 5 dakika bilemdein 6 dk ortalama 40 km hızla Markete gittim park ettim ,15 dk sonra geldiğimde çalışmadı zaten Üzgünüm
Arkdaşlar diyorum ki Bu motor bu mazotu zaten ateşlemiyor , zararı nedir Üzgünüm( Usta motoru tamamen söücekmi ,yoksa sadece depo ve karburötörü söküp benzin koyup problem yomu diycek sanırım bu olur .. Marketin önünde çalıştırmayı denediğmde motor Normal çalışıp 3-4 sn sonra istop ediyorudu .. Fakat duman kesinikle beyazdı .. Ya türkiyede dizelle çalışan motormu varda böyle bir yanlışlık yaparlar ya , anlamyorm .. Üzgünüm(

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

fişi bulsam mahkemeye vericem sonunda böyle bir durumda kazanan biz oluyormuşuz

10 ytl ya normalde depo tam dolmazdı ibre de boşluk kalırdı .. fakat bu sefer ibre sona vurdu bende sevinmiştim ..Üzgünüm( Sinirlendim Üzgünüm
Böye bir temizleme için Mondial Servisi bende ne kadar ücret alır normalde sizce ? Sadece depo ve karbürötörü temzlese ,
Başa dön
buenasivassc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 13.01.2008 - 03:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

istanbul barbarosa yakınsan tanıdık bir servis var yönlendireyim oraya mondial servisi değil ama fiyatları uygundur.
Atım Beni Nazlı Yare Kavuştur
Başa dön
buenasivassc Çevrimdışı buenasivassc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
batakan
Üye
Üye

MesajTarih: 13.01.2008 - 12:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

buenasivassc orası çok uzak ,fakat çok teşekkürler arkadaşlarım desteğniz için Ben Kartal uğurmumcu dayım,şimdi tek sıkıntım işten izin alıp servise gitmek ,eve araçla 10 dk mesafede bir servis var , Servis olmadan önce sadece motor satıyorlardı oradan tanıyordum ,Cep telefonu yazıyo kartta arayıp sorucam , Bundan 1 ay önce Bu servisteki usta Motorun bozulduğu noktaya yakıbir yerde yanıma geldi ve kartını verdi ,Tanımdan galiba dedi ilk tanımadm çünkü motor sattıkları yeri kapatıp taşınmışlardı ..Neyse oraya bir bakıcam .
Başa dön
Can_KSK
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Karşıyaka

MesajTarih: 13.01.2008 - 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hakkaten yuhh, dizel arabaya benzin veya benzinliye mazot koymuş olsalar hani gözden kaçmış dersin ama motora mazot koymak olacak iş değil. Fişini bulamasan bile gir yazıhanelerine bas fırçayı derim ben, ki bundan sonra daha dikkatli olsunlar...Geçmiş olsun.
Başa dön
Can_KSK Çevrimdışı Can_KSK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
turgutlu_md_2010
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Turgutlu....

MesajTarih: 13.01.2008 - 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BENDE 125 AGK var...uzun yoldan gelirken birden teklemeye başladı.3 4 kez denedim çalışmadı.sonra motorun deposunu yedeğe aldım.fakat yine çalışmadı.depoyu açtım baktım hala benzin var.ama motor bir türlü çalışmıyor.sonradan üzerine ilave benzinle çalıştıda ALLAH dan ucuz atlattım....

yanii motorda sorun olsa neysede motorada MAZOT koymak...... Beğenmedim Beğenmedim
Başa dön
turgutlu_md_2010 Çevrimdışı turgutlu_md_2010 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
goldminermechanic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir ve manisa

MesajTarih: 13.01.2008 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

batakan, eğer bir vuruntu yoksa kuvvetle muhtemel makinan yara almıştır fakat bu çok uzun vadede ortaya çıkacaktır depodaki mazotu boşal ve benzinle yıka içini ve sonra benzin koy makinanı çalıştır(hafta sonu yap)biraz bin ve çalışmasını dinle ses ve ya anormal bir durum yoksa kısa vadede korkma ama eğer istersen içim rahat etsin dersen bir servise götür sen bilirsin.gelelim soruna evet motor mazotu yakamaz fakat problem de burda mazot benzine göre viskozite değeri yani kalınlığı daha yüksek olduğu için patlama hücrenin benzine dizayn edilmiş alanında fazla ve kontrolsüz bir sıkıştırma yaratır bu alandaki yüksek baskı piston üstünde,silindir kapağında,segmanlarında,biyel kol ve piminde,krankta,motor bloğunda hissedilir,ihtimaller=piston çatlaması,segman kırma,biyel kol yamulması,krank çatlaması,yatak deformasyonu,blok deformasyonu fakat bunlar olur demiyorum olabilir diyorum onun için panik yapma,toparlıyorum çalıştır bin anormal bir durum varsa servise götür derim.geçmiş olsun
Başa dön
goldminermechanic Çevrimdışı goldminermechanic Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.39 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal