Tarih: 27.01.2008 - 13:15 Mesaj konusu: Kapalı Hava Motorcuları Buraya Lütfen...
Merhabalar..
Bu konuyu açmamın sebebi; sadece yağışlı havada değil soğuk kış şartlarında da motosikletin üzerinde bulunan MD'lerin nasıl giyinip, nasıl soğuktan korunduklarını öğrenmek, öğretmek, soğuktan korunmayanları bunun ne aptalca bişi olduğuna ikna etmek vs. şeklinde açıklanabilir.,
Ben yaşımın henüz ilerlemiş olmamasına rağmen 7.5-8 yıl gibi bir süredir motosiklet kullanıyorum.Ve halen yaz kış dinlemeden yollardayım.Yağmur beni pek etkilemez o yüzden genellikle soğuktan korunmanın yollarını ararım.
Örneğin; estetiği biraz bozuyor ama motosikletin üzerine muşamba tarzı bir örtü çekmek bacaklar, dizler ve bel kısmı için çok iyi olabiliyor.Bunun yanında göğsünüze koyabileceğiniz bir gazete ciğerlerinizi rüzgardan çok güzel koruyabiliyor.Kesinlikle eldiven ve kask olmadan kışın motora binilmemesi taraftarıyım, hatta eldiven bazen kasktan daha önemli oluyor diyebilirim.
Sitemizde bir çok üyemiz motosklet kullanıcısı ve ben eminim ki yine bi çok kullanıcının özel motosiklet kıyafetleri yok.
Yani şu bir gerçek ki; bir çok arkadalımız çıplak elle, günlük giydiyi bi kaç cekedi üstüste giyerek ve pantolonunun içine bi eşofman dahi çekmeyerek yollara çıkıyor.Yani sadece kask ve iki ceket...
İşte bu konunun sebebi...
Siz de gerekli görüyorsanız lütfen bizlere yaşamsal alanınızdan örnekler verip, pişmanlık duyduğunuz motorlu soğuk kış anılarınızı anlatıp, bu bilinçsiz kullanıcılıktan vazgeçirin.
Motor Delileri hep sağlıklı yaşasın! _________________ Hadi yollara!
Biraz iyi vakit geçirelim ha?
Let the good times roll...
şimdi motorun üzerinden indim yağmur yağıyordu:D üzerimden ne çıkarttıklarımı söyliyim:D
1.altıma ilk başta ince bir eşofman gibi ince birşey
2.üstüne kot pantolon
3.dizlik
4.üstüme içime ne ince ne kalın bir sivit
5.onun üstünü kazak
6.onun üstüne clover motor montun
7.ayızlık,kask
8.eldivenler her nekadar clover olsada bir süre sonra eller üşümeye başlıyo tek sorunum ellerim diğer yerlerim üşümüyo tek sorunum eller...
ben böle giyiniyorum tek sorun ellerim üşüyo _________________
gecen hafta ciktim , hava günesliydi biraz yol yapayim dedim
bir türlü bir motosiklet pantolonu begenemedim begendiklerimin de bedeni bana uymadi , o yüzden cizmeye kadar hersey tamam ama altta termal iclik
üstünde kot pantolon ciktim yola ,
aksam eve geldigimde bacaklar karincalaniyo , aci veriyor böyle igrenc bir durumda
bu ilerde baska hastaliklara kapi acar diyereksoguk havada bu sekilde motor kullanmaktan vazgectim , bugün yarin yaz ve kis sartlarina uygun
bir pantalon alacam .
bir de su elcik isitmalardan almayi düsünüyorum.su an arastirmadayim hangisi iyidir diye .. _________________ Übung macht den Meister
valla dostlar 2 senedir scooter ıma binerim
her gün işe gidip geliyorum özel bir kurumda öğretmenim
kumaş pantolon ve ceketin üstüne
pantolon ve motor ceketimi üstüne yağmurluğumu maskemi eldivenleri ve kaskımı bir takarım
lahana gibi
okulda o kıyafetlerin içinden takım elbiseli bir öğretmen çıkar
ve o öğretmen anlayamaz hiç bir koruma olmadan gezenleri
düşünür hiçmi hasta olmazlar
ufacık yana yatsalar kafaları yarılmazmı
Giysilerimiz vücut ısımızı doğru ısıda tutması, güvenli ve konforlu bir sürüş yapmamız için ısı değişikliklerine karşı kolay adapte olmamızı sağlaması gerekir. Bunun için üç farklı katmandan oluşacak şekilde giyinmemiz gerekir. Katmanları açıklayacak olursak :
İç katman
Bu katman direk tene temas eden katmandır. Nemi dışarıya çabuk verebilmeli ve böylece nemin vücudumuza temesını önleyerek gereksiz ısı kaybının önüne geçebiliriz. ıslak bir iç çamaşır kuru bir iç çamaşıra göre daha hızlı ısı kaybetmemize sebep olur. İyi ısı yalıtımı için iç giyim çok önemli. Bunun için termal içlikler var.
Orta Katman
Bu katman vücudumuzun ürettiği ısıyı koruyabilmelidir. Durağan iyi bir izolatör görevi görür. Havayı tutabilecek giysiler olmalı.
Dış Katman
Bu katmanda yağmur ve rüzgar gibi dış etkenlerden korumalı. Ayrıca gerekli diğer korumalara sahip olmalı. Yani omuz, dirsek, sırt korumaları. İlk etapta su geçirmez montlar iş görür gibi gözüksede vücudumuzun ürettiği nemi de dışarı atabilmeli.
Bunlara dikkat edersek gereksiz ısı kaybını önleyerek üşümeden yolculuğumuzu tamamlarız. _________________
Louis veya Poloda güzel seyler var oradan bulursun. Louisin büyük filiali Holzhauserstr,de
Söyle güzel siyah kot pantolona benziyor ama deriden
üstelik Rüzgarda gecirmiyor onlardan al tavsiyem olur.
gidip bir gözatayim , ben Siegfriedstraße dekine gitmistim , benim boy 195cm dolayisiyla zor oluyo dogru bedeni bulmak , Holzhauserstr. de dedigin gibi vardir
FC-moto.de adresinde Rev'it in Ultimate modelini gördüm
, louis de halledemezsem bunu almayi düsünüyorum.
Tarih: 29.01.2008 - 14:23 Mesaj konusu:
Arkadaşlar çok güzel paylaşımlar, çok teşekkürler...
Ben de size bişi anlatmak isterim.
Benim babam yaklaşık olarak 50-51 senelik motosiklet kullanıcısı.Ve 60'ının üzerinde olmasına rağmen hala motosikletin üzerinde kendisi.Ve iki günde bir Ödemiş-Alaşehir yolunu yaz kış demeden kateder.(gidiş-dönüş yaklaşık 200 km)Giyimine o da çok önem verir, fakat ona anlatamadığım bişi var ki: o da, artık özel motosiklet giysileri giymesi gerketiği.O kendi yöntemlerine göre giyinir fakat görmeyerek atladığı bazı noktalar şu an çok acı çekmesine neden oluyor.
Arkadaşlar, size şunu söylemek isterim ki: sabahları kalktığımda babamdan yükselen "Kollarııım kopuyoooooo Allaaaaahhhhhhhhh!!!" sesleri benim kafama bi gün öyle bir dank etti ki anlatamam.Aynı ağrıların belirtileri ben de de başladı çünkü.Ya yaşım daha 18-19 bu yaşta böyle olursam...Eyvah eyvah!
Kendime gazeteden bi yelek bile yaptım.Kalkıpta güzel, sağlam giysiler almak varken benzin alıp gezme mantığını yendiğimde daha sağlıklı olucam biliyorum ama yapamıyorum.Yani normal olmayan bi MD'yim.Daha doğrusu olmaması gereken bi Motor Delisi'yim.Ama şimdi gerekirse motoru satıp giysilerimi alıcam.
Giyer bisiklete binerim
Siz siz olun: eğer uzun seneler motosiklet kullanıcaksanız mutlaka omuz, bel, el, diz, alın ve göğüs bölgelerinizi koruyun.
OMUZ--BEL--EL--DİZ--ALIN--GÖĞÜS
Saygılarımla... _________________ Hadi yollara!
Biraz iyi vakit geçirelim ha?
Let the good times roll...
Kayıt: Aug 23, 2007 Mesajlar: 60 Nereden: İsstannbull/BAHÇEŞEHİR
Tarih: 29.01.2008 - 15:04 Mesaj konusu:
özelliklede bel bölgesi ordan çekeceeğiniz kadar hiç bir yerden çekmessiniz,benden söylemesi o yüzden scootera binsek bile bellik takmakta fayda var yaş 5olere gelince faydasını anlarız umarım _________________ ......ThE pErFeCt MaChİnE eVeR mAdE......
Tarih: 01.02.2008 - 23:10 Mesaj konusu:
Arkadaşlar...
Ben kışın motor kullanmam diyordum ama kullamadan duramadım ve kışlık pantalon ve eldiven alarak kışın da kullanıyorum. Hatta kışın daha zevkli geliyor çünkü terleme yok ve tüm korumaları rahatsız olmadan kullanıyorum.Rica marka everest model pantalonum var çok memnunum. üşümenin "ü" sü bile yok. Motomod mont var bu da içlikle üşütmüyor fakat çok soğukta fermuardan soğuk giriyor uzun yolda biraz.Yine Rica eldiven oxtar jüpiter bot. Korumalar olmadan motora binmiyorum hani bakkala giderken bile giyinin diyorlar ya. öyle kısa mesafalare giderken de motor kullanmıyorum çünkü giyin soyun zaten 10 dk. _________________ Tecrübe, yaşınız ve yediğiniz kazıkların bileşkesidir.
Yamaha Fazer 600cc
Tarih: 13.02.2008 - 23:02 Mesaj konusu:
Havanın soğuk olduğu günlerden birinde arkadaşlarla buluşmaya gidecektim. Evimle buluşma yeri arası yol yaklaşık 5 km idi.Üzerimi giyerken nedense motosiklet montu gözüme ince gözüktü, tabi montun altına anca 2-3 kat giyebiliyorsunuz, daha fazlasında önden fermuar kapanmıyor.Dedim ki bırak bu montu içini kalın giy üzerine de ekstra kalın kabanını aldınmıydı sıcak sıcak gidersin. Valla arkadaşlar üzerimi giyip yola bir çıktım, sanki motor üzerinde hiçbirşey yok, bütün rüzgarı içimde hissediyordum.O gece motosiklet montumun gözünü seveyim ben dedim. Hakikaten çok önemli, kat kat giyinmek eğer motosiklet montunuz yoksa pek bir işe yaramıyor derim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız