Zamaninda Cin mali, Tayvan mali dedik, ucuz dedik, dandik dedik ama duyduk ki BMW bile motorlarini "450`lik 1silindir motorunu Tayvan`da ve 650`lik 1 silindir motorunu Cin`de" yaptiriyormus. Ama komple degil sadece motoru.Hadi bakalim... _________________ 0Rh(+)
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6103 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 13.02.2008 - 23:02 Mesaj konusu:
BaNuu, bence arastırmanı yeterli yap ve sonra burda yorumda bulun yazdıkların yönlendirici olabilir.buyuk bir çok firma mercedes-BMW creasler,honda,yamaha v.b firmalar milyorn dolarlık yatırımlar ile çinde ve benzeri uzak doğu ülkelerinde fabrika kuruyorlar yada satın alıyorlar,çinde aylığı 35dolara işçi varken aynı işi almayanada bir işçi 5000-10000euro arasında paraya yapıyor! burda hedef asırı ucuz olan iş gücü kurulan fabrika kısa zamanda kendini amorti ediyor. ve burda üretilen her arac aynen avrupada üretilen versiyornlarınlarıyla aynı kaliteye sahip oluyor cunkü orası kendi fabrikaları! motor konusu olarak yamahaYBR 125 cinde üretiliyor ve eger her cin maliböyle olduktan sonra kim laf edebilir?? ybr 125 anahtar değmeden 60-70binden fazla yol yapıyor,şimdi bu makina çin malımı?? yamaha çinde bir firmayla anlasıp fason üretim yaptırmıyor,elektronic devi SONY samsung v.b en son teknoloji ürünlerini çinde üretiyor yani şimdi kalitesizmi oluyor SONY!! ÜZERİNDE SONY yazdığı sürece kalitesinden ödün vermez bu diğer tum markalar içinde gecerlidir. _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 13.02.2008 - 23:24 Mesaj konusu:
Her şey bi yana en azından diğer motorlaın tekel olmasını engelliyor bence ayrıca honda suzuki gibi markaların kalitesine güvenip o kadar para veremeyecek motor tutkunları ( yani benim gibi ) için gayet güzel bi seçenek. ve daha öncede dediğim gibi ben yolda giderken kimse arkamdan parçalarımı toplamıyor (motor skyjet 150 racing) _________________ Hayatımın % 90ı motor üstünde geçiyor;çünkü motor olmayan zamanları yaşamadım sayıyorum
Tarih: 13.02.2008 - 23:30 Mesaj konusu:
söylendiği gibi çin paraya göre yapıyor kaliteyi.
mesela ben denizciyim.çin malı gemiler klasslara ayrılıyor.parana göre kalite yapıo adamlar.kim gemiler 5 yılda jilete gidio kimisi de avrupa yapımı gemilerden daha sağlam oluo..parayı veren düdüğü çalıo yanii..kısacası adamlar dünya ticaretini ellerinde oynatıolar.yakında japon mapon da kalmııcak varsa yoksa çin olacak..allah yardımcımız olsun..türbanı tartışacağımıza çini tartışmalıyız. _________________ deniz,motor= heryer benim!!
SRAD-HAN, ben bu konuda arastirma falan yapmadim. Bunlari motor magazin dergisinde okudum (MOPPED) ve sizlerle paylasiim dedim. Ne o öyle yok arastirma yapmadan burada yorum yapma falan demeler... Bu arada BMW orada kendi firmasini kursaydi, sirf motorunu degil komple motorsikletini orada üretirdi. Almanya`da degil!!!
Neyse ya. Amac paylasmakti sadece.Strese gerek yok. _________________ 0Rh(+)
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6103 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 15.02.2008 - 14:06 Mesaj konusu:
BaNuu, FİRMALAR BİRYERE FAB kurduğunda tüm üretim yelpazesini de orda üretecek değiller. yamaha xmax ini ispanyada üretirken R1 r6 JAPONYADA commuter grubunu uzakdoğuda üretiyor yani herseyi tek fabrikada üretmek işleri karıştırmaktan baska bişey değildir. her fabrikanın uzmanlastığı bir üretim vardır,BMW o modelle üretime baslamıştır devamı gelecektir,mercedes B serisi cinde üretiyor illa E-C-SL-CL-CLK-SLK V.B modellerinide üretmek zorundamı?? sanırım ticaret ve üretim imkanları kanunları sana uzak terimler...hala diyorum arastırmak gerek!!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Olay sadece çinde üretilen malın kalitesi ise şunu demek isterim.
Ne kadar köfte o kadar ekmek. Altın bakırdan daha iletkendir. Ama altın kablo almaya paranız yoksa bakırıyla idare edersiniz. sonuçta aynı amacı gerçekleştirmiş olursunuz.IBM sanırım 3 yıl önce çinli bir firmaya satılmıştı. IBM Lenova adıyla piyasaya çıkıyor şimdilerde. Bu IBM in kalitesiz olduğunu göstermez. Fiyatları hala aynı seviyelerde. Bazen düşünüyorumda acaba bir çinli burada onların ürettiği mallar için ileri geri atıp tuttuğumuzu görse bize " Bu zamana kadar siz ne ürettiniz " demezmi. Yanlış algıları ortadan kaldırmak lazım. Bizim ülkemizin ekonomik durumu belli. Bu yüzden bize çinden gelen malların fiyatıda kaliteside düşük. Ama bu hiçbirzaman çin malıysa kaliteesizdir anlamına gelmiyor. Yani yazımızın başındada dediğimiz gibi , Ne KAdar Köfte O KAdar Ekmek.
aslında bir taraftan iyi bir taraftan kötü çin malı alan şimdi de motordan soğutuyor her tarafı ile dengesi yok titreşim çok firen orantısız kt ye ön firen sıktın mı yandın direk kayıyor
Kayıt: Mar 13, 2006 Mesajlar: 398 Nereden: Taşdelen Illegals
Tarih: 15.02.2008 - 15:12 Mesaj konusu:
Çin motorunda insan hayatını, değeri 25 centlik rulmanın üzerinde duruyor , hayatınıza 25 centlik değer veriyorsanız Çin motoru tam size göre ... _________________ KTM EXC 450 R
Çin motoru sayesinde motora başladım.
2 sene boyunca çok ağır eşyalar taşıyabildim.
Edirne' den İzmir' e çin motoruyla gittim sorun yaşamadım.
Arkadaşlarla çok güzel anılarımıza ortak oldu.
Motora baktığınız zaman bakımlarını aksatmadığınız zaman size iyi sonuç veriyor.
Şu anda Transalp kullanıyorum fakat kullanmış olduğum çin motorundan ( mondial 151 rs ) randıman almış durumdayım. _________________ .::LaserSailing::.
Tarih: 19.02.2008 - 02:06 Mesaj konusu:
Alıntı:
Çin motoru sayesinde motora başladım.
2 sene boyunca çok ağır eşyalar taşıyabildim.
Edirne' den İzmir' e çin motoruyla gittim sorun yaşamadım.
Arkadaşlarla çok güzel anılarımıza ortak oldu.
Motora baktığınız zaman bakımlarını aksatmadığınız zaman size iyi sonuç veriyor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız