bugün gelmiş Türkiyeye bakalım ne zaman elime ulaşacak
Arrived Abroad, February 13, 2008, 7:35 am, TURKEY
International Dispatch, February 09, 2008, 11:02 am, O'HARE APT/CHICAGO
Processed, February 09, 2008, 11:01 am, CHICAGO, IL 60666
Processed, February 08, 2008, 8:15 pm, GRAND RAPIDS, MI 49588
Processed, February 08, 2008, 5:50 pm, GRAND RAPIDS, MI 49501
Electronic Shipping Info Received, February 08, 2008
benimkide gelmiş sabırsızlıkla bekliyoruz
inşallah bir aksilik çıkmaz, gerçi satıcıya gift yaz dedim, yazamıyorsanda 70.usd falan değer yaz dedim,tamam dedi ama, birde yazarsa 422.usd , tam pişmaniye olurum ,
5. günde paket ofisime geldi , çok sevindim , resimler aşağıda
MithatKILIC, Hayırlı ve geçmiş olsun. Paket beklemek çok büyük ızdırap
Benim sormak istediğim, satıcı gerçekten "Gift" yazmış mı? Türkiye'ye geldikten sonra çok çabuk almışsın.
Teşekkür ederim..Satıcıya eğer GIFT yazamaz ise, düşük fatura yazmasını yani 80.usd gibi bir rakam yazmasını ve taşımayada 40.usd gibi bir rakam yazmasını rica etmiştim , o şekilde yazmış.Bende bu kadar çabuk beklemiyordum, getiren postacı Levent postanesindeymiş, bizde beklemez dedi
bulosel demiş ki:
MithatKILIC, hayırlı olsun, iyi günlerde kullan Bu arada Ebay'dan mı aldın?.
Teşekkür ederim..Evet Ebay den aldım, Ridersdirect mağazasından..
akhunma demiş ki:
MithatKILIC, janjanlı kaskmış dostum. Hayırlı olsun. Dennis amca dan mı aldın?.
Teşekkür ederim..Dennis e de bakıyorum arada ,, ancak benim gibi standart bedenli birisinin pek şansı yok, zaten benim bedenime olan malzemeler de,onun sattığı fiyata heryerde bulunuyor, ve daha yeni (taze) üretim alınabiliyor. _________________ R1200GS
benim x-lite 801R de geldi perşembe günü arkadaşlar.Valla çok iyi oldu postaneye para bile vermedim.Toplam 1 haftada geldi.Ama neden bu kadar ucuz olduğunu anladım zira kask eylül 2004 yapımı.
akhunma, Arkadaşım kasklar herhangi bir vuruntu ve darbeye mağruz kalmadığı sürece ömürlüktür.Aksini savunanlar varsa da kulaktan dolma bilgilerdir.Cisimlerin dayanım mukavementleri vardır ve üretim aşamasında formül hesaplarıyla,ayrıca oluşan basınçların belirli normlara göre 5 veya 10 katı hesaplanarak üretilirler.Mesela bir köprünün maksimum araç taşıma kapasitesine 1 birim kuvet dersek 10 birim üzerinden hesaplanmasıyla belirlernir.
Kasklarda avrupa standartları vardır CE gibi.Yaklaşık 1 ton basınçlara karşı testler yapılır.
Ayrıca bir karpuzu bile derin dondurucuya koysanız 2 sene sonra yine aynı tazelğini koruyabiliyorsa bir kask nasıl olup da 3 veya 4 dört senelik ömür biçilebiliyor.
Prosedür gereği son kullanma tarihi olabilir ki bu Avrupada böyle, fakat bu kaskın kullanılamaz, güvenlik açısından tehlike arz eder manası demek değildir.
Kafana takabilrsin, sıkma canını
Tarih: 17.02.2008 - 23:35 Mesaj konusu:
Rosse, Kopruler ustundeki yuk 1 birimse, 10 birim yuke dayanacak sekilde tasarlanmaz
Fakat kasklari olusturan bilesenler cok fazla dis etkenlere maruz kalmazlarsa bozulacak maddeler degillerdir. Yine de bir kaskin omru 5 yil derler. Neden derler, ben de cozebilmis degilim.
akhunma, Arkadaşım kasklar herhangi bir vuruntu ve darbeye mağruz kalmadığı sürece ömürlüktür.Aksini savunanlar varsa da kulaktan dolma bilgilerdir.Cisimlerin dayanım mukavementleri vardır ve üretim aşamasında formül hesaplarıyla,ayrıca oluşan basınçların belirli normlara göre 5 veya 10 katı hesaplanarak üretilirler.Mesela bir köprünün maksimum araç taşıma kapasitesine 1 birim kuvet dersek 10 birim üzerinden hesaplanmasıyla belirlernir.
Kasklarda avrupa standartları vardır CE gibi.Yaklaşık 1 ton basınçlara karşı testler yapılır.
Ayrıca bir karpuzu bile derin dondurucuya koysanız 2 sene sonra yine aynı tazelğini koruyabiliyorsa bir kask nasıl olup da 3 veya 4 dört senelik ömür biçilebiliyor.
Prosedür gereği son kullanma tarihi olabilir ki bu Avrupada böyle, fakat bu kaskın kullanılamaz, güvenlik açısından tehlike arz eder manası demek değildir.
Kafana takabilrsin, sıkma canını
Bariz bir sekilde yaniliyorsun,
1) Kask aldin mi icinde ki kullanma talimatinda kask 'in 5 sene sonra degistirilmesi gerektigi yazar
2) Kask'in yasi uzerine avrupa da bir yasal duzenleme yoktur, 30 yillik kask kullansan ve polis bunu gorse sana ceza yazamaz.
3) Karpuzdan ornek vermissin ama dondurmak ayri NSA(normal sartlar altinda) da kullanmak ayri
Aciklamak gerekirse, Kaskini kullandigin sure boyunca gerek genel kullanimdan gerek her materyalde oldugu gibi farkli temaslardan nesnelerin ozelliklerinin degistigi labarotuarlar tarafindan test edilmistir.
kullanimdan olusan etkiler
-Icindeki sungerin hacminin azalmasi: Sok aninda bu kafatasinda ciddi yaralanmalara sebep olabilir cunku sungerin alacagi basinc cok azalmistir ve kaza aninda kaska uygulanan basincin bir cogu kafatasina da etki eder.
-Kaskin cok kullanimdan dolayi buyumesi ve bollasmasi: Bol bir kask cok tehlikelidir. Kafanizi salladiginizda kaskin sallanmamasi gerekir.
Dogal ve dis faktorler[u]
-gunes isinlari (UltraViolet) ve hatta elektromanyetik dalgalar kaskin yapildigi materyelin zarar gormesini saglar.
Bana inanmiyorsan ARAI tarafindan yollanmis bir mail
Alıntı:
We thank you for your message and for your interest in Arai helmets.
All Arai helmets have a limited warrenty for the period of 5 years.
After these 5 years the innershell will loose the power to absorb the energy that is released during a crash.
As your helmet is just three years old and it has not been involved in a crash or damaged, you can use it for another two years.
For your own safety we therefore say that the helmet needs to be replaced every 5 years.
If the helmet gets dirty after so many kilometers you can wash the inside with hand warm water and a sponge with shampoo or mild soap.
Use clean water to wash away the soap and let it dry at room temperature.
The cheekpads of the Quantum/F are removable, so if the fit has become too loose, you can replace them with new thicker ones.
We hope to have informed you sufficiently and wish you many safe driving kilometers.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız