Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 2008 ZX10 yada 2008 Hayabusa hangisi?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

2008 ZX10 yada 2008 Hayabusa hangisi?

2008 ZX10 yada 2008 Hayabusa hangisi?
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 11, 12, 13  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

hangi motoru alsam?
2008 ZX10
33%
 33%  [ 34 ]
2008 HAYABUSA
66%
 66%  [ 67 ]
Toplam Oylar : 101

Yazar
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 16.02.2008 - 18:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GSXR-PRO, kardesim senin koycagın sonuçlar gecerli olmaz! biz site olarak ve özellikle biz ailecek sinonun verilerini dikkate alıyoruz o bizim için kalkıp 600leri 1000leri test edip burda yazıyor sağolsun daha ne olcak yani allah binkere razı olsun kendisinden.yoksa kimden duyardık 600cc nin pistte 1000liğe 2 sn taktığını?? yine ufkumuzu actı YAŞA VAROL SİNO!!

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 16.02.2008 - 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

GSXR-PRO, kardesim senin koycagın sonuçlar gecerli olmaz!

ok kardeşim Gülümsüyorum Bravo
Motorların şasileri,sürüş karakterleri,güç bantları,stock ayarları test edilen pistten piste fark ediyor.A pistte 600RR hızlı dönerken B pistte R6 hızlı dönebiliyor.Daha öncede demiştim testleri pek kaale almam.Ama yinede kim ne paylaşıyorsa teşekkürler Bravo Doğru yada yanlış.Biz ne tartışacağız yoksa
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı GSXR-PRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ADAMOTOR42
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 16.02.2008 - 18:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekzotik, evet kardeşim ummadıgın fiyata FUARDA ..... imzamı tıklarsan ordan görüşürüz OK

Bize ulaşmak için Foto'yu TIKLAYIN
Başa dön
ADAMOTOR42 Çevrimdışı ADAMOTOR42 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.02.2008 - 18:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yeni kasa 08 1000RR ı piste geçecek 600cc olduğunu zannetmiyorum şuana kadar yapılan testlere ve incelemelere dayanarak ?
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sesginn
Organizatör-Çanakkale
Organizatör-Çanakkale

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 16.02.2008 - 18:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

yeni kasa 08 1000RR ı piste geçecek 600cc olduğunu zannetmiyorum şuana kadar yapılan testlere ve incelemelere dayanarak

yc_, zaten yeni 1000 cc ler artk 600 den farksız yapı olarak ki 08 1000rr gitgide tam puan alıyo her konuda bi 600 le kmse bu makinanın yanında olamaz
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR

MesajTarih: 16.02.2008 - 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ekzotik, grupta hayabusa varsa sen zx10 alıp ufo gibi doldursanda hayabusa gelip yine cizip gider otobanda özellikle! viraj işi yetenek işi varsa hayabusada gayet düzgün viraj yapıyor bu sana bağlı.

+1 Bravo

Başa dön
EmiRRhan Çevrimdışı EmiRRhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
VALEO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 16.02.2008 - 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

karıştı burası Çok gülüyorum
Başa dön
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
CBR954RR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Braunschweig / Almanya

MesajTarih: 17.02.2008 - 04:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet arkadaslar konu herzamanki gibi 600 mü daha hizli pistte 1000 likmi Çok gülüyorum
Bu tartismaya bende iki kelime yazmak istiyorum.

Ilk basta iki ayri birseyi karsilastirirken bu ikiligi ayni sartlar altinda karsilastirmamiz
gerek Göz kırpıyorum Sizin yaptiginiz sekilde haksizlik oluyor, cünkü sadece derecelere bakip
bu motor öbüründen hizli diyorsunuz.

Yani Supersport ve Superbike karsilastiramayiz,tabiiki Superbikeler
pistte derecelere bakarsak 600 lerden hizli ama neden ?
Sadece daha güclü diye mi?

Peki Özel Supermoto icin yapilmis kücücük bir pistte Superbike'le cikilirsa,
Supermoto motorunu gecebilirmi sizce ? Aralarinda 150 den fazla beygir oldugu halde
Superbike tur yer !! Cünkü Superbike o kücük alanda dar virajlarda gücünü kullanamaz.
Bu karsilastirma da ayni sekilde haksiz olur. Ama bize herzaman güclü olmanin
illa üstün olmak demek olmadigini gösterir!!
Tam terside Supermoto standart bir piste cikinca Superbikeden tur yer cünkü
gücü yetmez düzde acilan arayi imkansiz kapatamaz. Tabiiki bu karsilastirmada da haksizlik olur.

Simdik Sino ve SRAD-HAN size de bir iki kelime yazmadan duramayacagim.
Cünkü ikinizde hakli tarafi var ama haksiz oldugunuz taraflar da var.

@Sino
Tabii 600 lük 1000 likten daha hizli onu gecer deyip konuyu yarim birakirsan
buna herkes ters tepki verir. Ben seni anliyorum ve demek istediginide biliyorum.
Tabiiki konunda bir yanda haklisin bir yandada yanlisin var.

Virajin icindeki sirf, yani sadece viraj temposu 600 lük makinede 1000 likten yüksek !!!
Bütün bir tur demiyorum sadece virajin icindeki hizi.
Bununda en büyük sebebi 180 lik arka lastik. Arka lastik ince oldugu icin
viraja ayni derecede yatildigi zaman 600 lügün temposu daha yüksek.
Yada söyle söyliyelim, ayni tempoda gidilince 1000 virajda daha cok yatmasi gerekiyor.
Standart motorlarinda yani hic bir türlü modifiye görülmeyen lastigine kadar standart olan motorlarda
kisa ve kivrak pistlerde 600 lük bir 1000 ligi gecebilir. Ama bu sadece kisa pistlerde ve standart pilotlarla
gecerli olan birsey. Cünkü standart biri 1000 ligin gücünü avantajini kullanamadigi icin.

SRAD-HAN
Ilk basta Sino'ya karsi böyle dalga gecercesine yazi yazmani sana yakistiramadim.
Yanlismi yaziyor aciklarsin ama dalga gecmek delikanliya yakismaz.
Tabii dogrusunu biliyorsan nedenini aciklayarak yanlisi düzeltmeye calisirsin Göz kırpıyorum
Sino cok iyi bir Pilot ve bindigi motorun haddini verebilen biri. Tabii burda bu imkanlar var
ve inanin bunu siz yasayamadiginiz icin cok üzülüyorum. Burdaki yolun kalitesi ve tutusu
inan Izmit pistinden cok daha üstün Gülümsüyorum

O zaman neden Supersport motorlari Superbikelerden 3-4 saniye fark yiyiyorlar
diye soruyorsun
. Ben sana kisaca nedenini aciklayim cünkü sende sadece ccm ve PS
farkini görerek en önemli seyleri görmüyorsun.
Superbike WM motorlari SLIK lastigi kullaniyor !!!!
Supersport WM motorlar satin alabilecegimiz standart yaris lastiklerle yarisiyor !!!
Inan bana, eger Supersport motorlari Slik kullanabilse o zaman bu bazi yazdigin seylerden
cok pisman olur belkide Sino'dan özür dilerdin.

Sirf SLIK lastik, standart lastige karsi, ayni motorda, nerdeyse sadece bir turda 2 saniye fark yapiyor !!!
SLIK lastige karsida Qualifier lastigi takilinca (bu lastik sadece bir tur dayaniyor) 1 saniye SLIK e fark atiyor
bunlar ayni motorda ve sadece lastik farkiyla !!!!!!!!!!
Ama Superbike SLIK kullandigi sürece ve Supersport standart lastikle yaristigi sürece
hic ama hic bir yerde Superbikeyi gecemez. Cok yaklastigi ve farkin cok az oldugu
pistler var o pistlerde ama 600 lük SLIK takabilsin 1000 ligi gecebilir.
Ama Süperbike'ye standart lastik takinca, gücünü yola veremez.
Standart lastik Superbikedeki güce dayanamaz ve 600 lük rahatca Superbikeyi o zaman gecebilir !!!!!

600 lük motorun avantaji virajin icindeki hizi ve daha gec frenyapma imkani olmasi,
ve daha erken gaz acmabilme ile avantajli.
1000 lik deli gibi güce sahip bu gücü frende kaybettigi ve biraz daha gec gaz acmakla kaybettigi zamani
gücüyle yok ediyor.

Daha cok farkli faktörler var ama bunlari saymak burayi gümletir. Umarim demek istedigimi
anlamissinizdir Gülümsüyorum
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 17.02.2008 - 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valeo demiş ki:
karıştı burası Çok gülüyorum
çok fena hemde.............. Şok oldum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 17.02.2008 - 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bi tarafta germany tayfası bi tarafta izmir tayfası bi tarafta biss kafam 1 milyon oldu Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 17.02.2008 - 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bununda en büyük sebebi 180 lik arka lastik. Arka lastik ince oldugu icin
viraja ayni derecede yatildigi zaman 600 lügün temposu daha yüksek.

viraj seven 1000lik kullanan dostlar yada piste cıkan arkadaslar zaten 180 taban takıyorlar bu durumda dediğin avantaj ortadan kalkıyor?? silick lastik taksada eşit sartlarda pilotaj altında bir süpersport bir süperbıke makinayı gecemez. bu mantık dışıdır.

Son Mesajdan 6 dakika sonra eklendi:

ayrıca zaten TR deki pistleri zaten pist sınıfına sokupta sonuç degerlendirmeyin bu pistlerde cbf250 İLE süperbıke makinalar aynı derecede dönüyorlar nerdeyse bu sadece TR olur! pistin uygun olmaması ve 1000cc yarışçılarının yeterli tecrubeye sahip olmaması yuzunden kaynaklaran bir durum.

Son Mesajdan 11 dakika sonra eklendi:

Alıntı:

Supermoto motorunu gecebilirmi sizce ?

ben daha önceki sayfalarda zaten sadece GO-KART pistinde gecer demiştim aynı kapıya geliyoruz bu durumda. benim dediğim sey süperbıke yarışları yapılan bir pistte süpersport motora sillck lastikte taksan asla 1000liği gecemez!!!verdiğiniz örneklere bakarak sunu diyebilirim aksam trafiğinde BWS100 ile her turlü 1000cc ye hatta hayabusaya kafa tutar ve delerim.. cunkü yol scooter için uygun!! İyi fikir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Braunschweig / Almanya

MesajTarih: 17.02.2008 - 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SRAD-HAN demiş ki:

viraj seven 1000lik kullanan dostlar yada piste cıkan arkadaslar zaten 180 taban takıyorlar bu durumda dediğin avantaj ortadan kalkıyor??

6,00 lik canta 180 lastik takmayi dogrumu buluyorsun ? Çok gülüyorum
kalin canta ince lastik takip yapilan yanlislarin en büyüyünü yapiyorsunuz.
lastigin seklini degistirip viraj icin arka suspansiyonu tamamen etkisiz hale getiriyorsunuz ve
viraj cikisi gazi acamaz hale getiriyorsunuz!!! İstemiyorum

5,00 ve 5,50 canta nasil 190 takilmazsa 6,00 lik canta 180 de takilmaz !!
Takilir tabiiki makine bu, 170 lik lastik de takar ama bunu yapan ne yaptigini bilerekmi yapiyor acaba ?

SRAD-HAN demiş ki:

silick lastik taksada eşit sartlarda pilotaj altında bir süpersport bir süperbıke makinayı gecemez. bu mantık dışıdır.

Yaris dünyasinda cok mantik disi örnekler var ve Race mantigin cok ötesinde ve asla olmaz dedigimiz seyler
her gün pistlerde , yariscilarla ve motorlariyla hele heele technikle yasaniyor Göz kırpıyorum
ve yaris motorlarini yaris pistlerini ve yariscilari asla standartlarla karistirmayalim !!!!!
Ayni bir Standart motorsiklet mehanikeri ile yaris mehanikerinide karistirmayalim cünkü ayri dünyanin
adamlari. Biri mantik derken öbürü coktan mantik disi islerle ugrasip motoru dahada hizlandirip tekrar
orda burda bir iki saniye buluyor Gülümsüyorum Gülümsüyorum

SRAD-HAN güc sadece düzlükte ise yarar!!!! bunu yarisci ve yarislarla ilgilenmeyen mantik disi
olarak görür ama aslinda okadar mantik disi birsey degil.
Düsünsene 1000 lik sadece düzlükte avantajli, virajda da 600 lük, düzlügü olmayan yada cok kisa olan pistte
gücünü kullanamayan 1000 lik ne yapabilirki ?

Uzun ve düzlükleri uzun pistlerde tabii güc avantajli ama kisa ve düzlügü
cok kisa pistlerde hafiflik ve kivraklik daha avantajli. 1000 lik 600 ü gecer bunda sana katiliyorum
ama asla gecemeze katilmiyorum !!!!!!! Cünkü piste bakar !!! hangi sartlar ve kosullar hangi motora daha uygun sa o gecer
asla yaris dünyasinda YOKTUR Göz kırpıyorum
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 17.02.2008 - 23:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

CBR954RR demiş ki:

Supermoto motorunu gecebilirmi sizce ? Aralarinda 150 den fazla beygir oldugu halde
Superbike tur yer !! Cünkü Superbike o kücük alanda dar virajlarda gücünü kullanamaz.
Bu karsilastirma da ayni sekilde haksiz olur. Ama bize herzaman güclü olmanin
illa üstün olmak demek olmadigini gösterir!!
Tam terside Supermoto standart bir piste cikinca Superbikeden tur yer cünkü
gücü yetmez düzde acilan arayi imkansiz kapatamaz. Tabiiki bu karsilastirmada da haksizlik olur.

Aytunc bak ne güzel bir örnek vermissin.. Alkışlıyorum
Aslinda benim demek istedigim bundan ibaret ama sen anliyorsun dediklerimi.
Baskalari anlamiyor.. Üzgünüm

CBR954RR demiş ki:

O zaman neden Supersport motorlari Superbikelerden 3-4 saniye fark yiyiyorlar
diye soruyorsun
.

Ben sana kisaca nedenini aciklayim cünkü sende sadece ccm ve PS
farkini görerek en önemli seyleri görmüyorsun.
Superbike WM motorlari SLIK lastigi kullaniyor !!!!
Supersport WM motorlar satin alabilecegimiz standart yaris lastiklerle yarisiyor !!!
Inan bana, eger Supersport motorlari Slik kullanabilse o zaman bu bazi yazdigin seylerden
cok pisman olur belkide Sino'dan özür dilerdin.

Aynen dedigin gibi süpersportta Pirelli diablo supercorsa kullaniliyor..
Ve bu lastik her normal kisi tarafindan satin alinabiliyor..
Süperbike'deki slik lastiklere karsi hic sansi yok...
Ama süperbike'e ayni lastigi taksan gücünden dolayi zor sürülecektir.
Cok daha dikkatli viraj cikislarindan acmalari lazim gazi..
Bu ara 600 lük hemen full gaz yapabiliyor az tork gücünden dolayi..

Ha unutmadan yazsana aytunc.!!
Pistte kenan 600RR ile toseland'in fireblade 1000RR'inden ayni virajda nerdeyse
20km/h daha hizli dönüyordu..
Tam virajin icinde yapilan ölcümle ortaya cikmis..

Birde kenanin slik lastik sürdügünü düsünmek lazim.. Bravo

CBR954RR demiş ki:

@Sino
Tabii 600 lük 1000 likten daha hizli onu gecer deyip konuyu yarim birakirsan
buna herkes ters tepki verir. Ben seni anliyorum ve demek istediginide biliyorum.
Tabiiki konunda bir yanda haklisin bir yandada yanlisin var.

Dogru, aytunc ben biraz az malumat verdim bu konuda senin gibi anliyacaklarini sandim o yüzden... Üzgünüm

CBR954RR demiş ki:

Sino cok iyi bir Pilot ve bindigi motorun haddini verebilen biri. Tabii burda bu imkanlar var
ve inanin bunu siz yasayamadiginiz icin cok üzülüyorum. Burdaki yolun kalitesi ve tutusu
inan Izmit pistinden cok daha üstün Gülümsüyorum

Aytunccum bilmiyorlar burdaki yollari . Şok oldum Üzgünüm
Bilseler,muhakkak öyle sözleri sarf etmezlerdi zannediyorum. Göz kırpıyorum

Dedigin gibi bende cok isterdim Tr'deki arkadaslarimiz bu yollarda bir kac km
sürebilselerdi..Ne güzel olurdu..
Ehliyetleri giderdi (polis amcalar cok fena burada ya)ama zevkini cikarirlardi.. Bravo

CBR954RR demiş ki:

600 lük motorun avantaji virajin icindeki hizi ve daha gec fren yapma imkani olmasi,
ve daha erken gaz acmabilme ile avantajli.
1000 lik deli gibi güce sahip bu gücü frende kaybettigi ve biraz daha gec gaz acmakla kaybettigi zamani
gücüyle yok ediyor.

Iste budur.. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
VALEO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 18.02.2008 - 00:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

konu nerden nereye geldi,Taner gördünmü bak Almanya ve izmir birbirine düştü. Şok oldum
Başa dön
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
B E K O
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KUYUBAŞI/KADIKÖY/İST.

MesajTarih: 18.02.2008 - 00:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biri elma biri armut... kuyudaki taş orada kalsın, uğraşmayın...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 11, 12, 13  Sonraki
9. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.22 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal