Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar, ben de yeni üyelerden biriyim...
Dün otobanda sol şeritte yaklaşık 150 kmh süratle giderken arabanın biri hiçbir ikazda bulunmadan solumdaki dar boşluğa burnunu soktu ve ciddi tehlikeye sebebiyet verdi. İki araç temas etmek üzereyken son anda görerek kenara çekildim...
Bence motorsiklette arkayı görememek güvenlik açısından ciddi bir sorun. özellikle trafikten daha yavaş seyredilmesini gerektiren durumlarda bilinçsiz araç kullanıcıları yüzünden tehlikeli durumlar ortaya çıkmakta...
Bence motorsikletlerde arkayı gösteren basit bir optik düzenek veya en azından arkadaki aracın tehlikeli derecede yakın takip ettiğinde konsolda ikaz gösteren bir bir sensör düzeneği geliştirmeli...
Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1860 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 24.02.2008 - 11:45 Mesaj konusu:
Öncelikle Hoş geldin;
Aynlarını iyi ayarlarsan arkanı tam görürüsün. Devamlı sağını solunu arkanı kontrol ederk sür makınanı. Motorunu kullanırkan başka şeyler düşünme sadece motorunu ve yolu düşün trafiği düşün ve etrafını devamlı kontrol et. Aman dikkat eksi 120 Km/h _________________ PIAGGIO X8 200 SCOOTER TEAM
MD SCOOTER TEAM eksi 120 km
The Godfather
bence bu türlü ikaz düzenekleri motor sürüş keyfini azaltır. zaten motor sürerken dikkat etmemiz gerekli olan birçok parametre var ve aynalarda bunlardan biri.
Tarih: 24.02.2008 - 14:22 Mesaj konusu:
Senin durumun şu fıkraya benziyor.
İki arkadaş konuşuyorlarmış. Birisi.
-Aa, şu karşıdan gelen köpeğe bak, tek gözü yok. demiş
-Yav, arkadaş hangi hatanı düzelteyim. demiş öbürü. Bir kere köpek değil o kedi. İkincisi gelmiyor gidiyor. 3 cüsü o gördüğün şey de gözü değil. gö..
Bir kere motosiklette arkanı görmeden nasıl kullanabiliyorsun. İkincisi bu böyle bir durumda 150 lili süratlere çıkmışsın. Üçüncüsüde sol şeridi işgal etmişsin. Senden daha hızlı olanların olabileceğini düşünmemişsin.
En kısa sürede eğitim almanı öneririm. Bunların en başında aynaların ayarları, genel tarfik kuralları, motosiklette hassaten dikkat etmemiz gerekenler ve yoö strtaejilri olsun.
Daha büyük bir facia yaşanmadan lütfen.
Zaten insana, birbirine saygısı olmayan, insan hayatına değer vermeyen araç sürücüleriye dolu bir trafikte yolları paylaşıyor, işimiz zaten zor. Hiç olmazsa küçük ve temel noktaları öğrenelim de yok hayatımız kararmasın. _________________
Suzuki Bandit
GSF 650SA '07
Tarih: 24.02.2008 - 15:02 Mesaj konusu:
yok yok bu iş böle olmıcak,bizler (tüm motorcular)topluca bir isyan çıkaralım yollarda özellikle otaban ve şok şeritli yollarda motorsiklet şeriti yapsınlar ne bize arkadan hızla gelen araç çaprsın ne biz sürekli şerit değiştiren ve bizim için azrailden farkı olmayan magandalardan kaçalım.belki sadece hayal olarak kalıcak ama yinede düşünmesi güzel
Tarih: 24.02.2008 - 15:20 Mesaj konusu:
ZORBAZ, Sollama yapmadan önce arkadan gelen araclar icin ayna kontrolunu sol seride cıkmadan yapar beliren mesafe tayininin ardından hızla sollamayı bitirerek uygun seride gecer yoluna devam edersen sıkıntın olmaz unutma ki otoyolda en sol serit ciddi süratle seyreden araclar kullanırlar,sanırsam sen cıktıgın 150km/s nin de verdigi baskıyla sollamayı zamanında bitiremedin ya da sollaman bitmesine ragmen en sol seritte kalmaya devam ettin.Özellikle otoyolda hic bir arac 150km/s ile ilerlerken baska hallerde sana bu denli yaklasmaz.Kontrollu ve keyifli sürüsler dilerim........... _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Kayıt: May 04, 2006 Mesajlar: 3610 Nereden: aşkın olmadığı yerden
Tarih: 24.02.2008 - 18:02 Mesaj konusu:
şehir içinde okadar olmasada uzun yolda otobanda arka görünüş çok daha önemli oluyoren şehirler arası yolculuklarda önden çok arkkayı kolluyorum ve bır cok kez hayatımı kurtardı bu. _________________
Sürüş tekniklerinden devam edelim. _________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir..."Meister"
T E C H N I C A L S U P P O R T
tr_ghostrider@hotmail.com
0 554 824 44 17
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar, ben de yeni üyelerden biriyim...
Dün otobanda sol şeritte yaklaşık 150 kmh süratle giderken arabanın biri hiçbir ikazda bulunmadan solumdaki dar boşluğa burnunu soktu ve ciddi tehlikeye sebebiyet verdi. İki araç temas etmek üzereyken son anda görerek kenara çekildim...
Bence motorsiklette arkayı görememek güvenlik açısından ciddi bir sorun. özellikle trafikten daha yavaş seyredilmesini gerektiren durumlarda bilinçsiz araç kullanıcıları yüzünden tehlikeli durumlar ortaya çıkmakta...
Bence motorsikletlerde arkayı gösteren basit bir optik düzenek veya en azından arkadaki aracın tehlikeli derecede yakın takip ettiğinde konsolda ikaz gösteren bir bir sensör düzeneği geliştirmeli...
Bu konuda fikirlerinizi duymak isterdim...
evet haklısın...öyle zamanlarda öyle araclar dibimde bitiyorki şaşarsın...
Nıssan Prımera araclardaki gibi arkayı gösteren bir kamera olabilir...buda göstergede lcd ekranla güneşde bile fark edilecek şekilde dizayn edilebilir...Japonlar istese yapar... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150..Hor Görme Pandayı...
Tarih: 24.02.2008 - 20:39 Mesaj konusu:
arkayı gosteren kasklar var alısılabılırse sorun kalmaz gıbı gelıyor (REEVU MSX1) _________________ Sağlam şoför kalmaz rampada, Müslüm Baba sığmaz i-poda
En son GOLYAT34 tarafından 24.02.2008 - 20:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 24.02.2008 - 20:42 Mesaj konusu:
y2k da öyle bir sistem var arkayı gösteren kamera var motosiklette ama malieyti nekadar olur normal motorlara öle şeyler takılabilirmi o konu hakkında bir bilgim yok _________________ http://img518.imageshack.us/img518/7333/123123zh7.jpg
saçma bi topic motorun aynlarının oldugunu unuttun galiba dostum aynalar gayet net bi şekilde gösteriyo görmk istedigin noktayı bakmasını bilirsen.....
EĞİTİM ALMAN LAZIM _________________ motora ömür boyu binmek istiyosanız kaskınızı takın!!!
ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ!!
bazı arkadaşlar yanlış anlamış herhalde... Ya da konuyu bilmiyorlar veya laf olsun diye birşeyler yazıyorlar...
Bazı arkadaşların yazdığı gibi arkayı gösteren sistemler olduğuna göre demek ki böyle bir sorun var... Benim bu düzeneklerden haberim yoktu, araştıracağım, öneriler için teşekkürler...
arkayı göremiyorum derken tabii ki aynalarımı sollamalarda kullanıyorum ancak bu aynalar bana tam arkamı göstermiyor!!!
Ya da en azından benim makinamda öyle. ben racingden başka makina kullanmadım, diğerlerinin durumunu bilemiyorum...
bu sebepten dolayı, okuduğum bir yurt dışı eğitim programında bulunan 'mümkün olduğunca trafikten biraz daha hızlı seyredin' kuralını uygulamaya çalışıyorum... Ama her zaman olmuyor tabii...
Sol şeridin kullanımı konusuna gelince, belli bir hızın üzerinde ne yazık ki sağ şeritleri kullanarak slalom yapmak zannımca daha tehlikeli olur... Tabii bu 'belli hızın üzeri'nin tehlikeli olduğu konusunda hemfikiriz...
Kayıt: May 08, 2007 Mesajlar: 659 Nereden: istanbul/kozyatağı
Tarih: 24.02.2008 - 22:56 Mesaj konusu:
yakın sensör fikrini çok beğendim ama başkalarının yapmasına gerk yok yapılabilir bi şey sen istersen. basit bi sensör düzeneği. ben elektrik okuyorum marmara da ve sana tavsiyen bildiğin güvendiğin bir elektrikçiye git motor için olanlarından tabi ve onlardan böle bi şey istediklerini söle seni ışıklı olarak uyaran ve senin motorunun hiç dışından görünmücek ve görüntü kirliliği yaratmıcak bi şey yapabilirler. KOLAY GELSİN VE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. _________________ büyükdedemden kalma motor aşkı bana...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız