Tarih: 24.02.2008 - 23:29 Mesaj konusu:
Bence kimsenin yanlış anladığı veya boş konuştuğu yok.
Motosiklet olsun, TIR olsun otomobil olsun hepsinde arkayı görememe sorunu var ve bu amaçla aynalar konulmuş.
Eğer siz aynalarınızdan arkayı yeterince göremiyorsanız bir iki problem vardır.
1-Aynalar düzgün ayarlı dğildir.
2-Vücüdünüz çok kalıplıdır, kollarınız yüzünden arkayı göremiyorsunuzdur.
3-Aynaların modifiyelidir. Gösterişli olsun diye arka görüş feda edilmiştir.
Raceden başka motor kullanmadığınıza göre diğer motorların geri görüşü hakkında fikir sahibi değilsiniz. Müsait bir zamanda başka başka motorlara da binip deneyin, farkı mutşaka görürsünüz.
Yurt dışı eğitim programlarını okuduğunuz ve "akan trafikten daha hızlı gitme kuralını" öğrendiğinize göre, aynı eğitim programlarında adı geçen diğer araçlarla aranızda "space cushion=emniyetli bölge" oluşturmayı ve buraya araç sokmamayı, bunun için de öndeki görüş ile bilikte eş zamanlı olarak arka bölgeyi de taramayı, 360 dercelik bir alanda radarınız hiç kapatmamayı ve savaş pilotlarının "situational awarenes" dedik tam bir durum muhakemesien sahip olmayı öğrenmeyi de mutlaka denemelisiniz.
Bunun dışındaki çözümler laf-ı güzaftır.
Öyle bir sorun olsaydı, şimdi herkesin motoru sensörlü-mensörlü, veya herkes arkayı gösteren aynalı kask kullanırdı. Halbuki satıcılarda rasan bir tane bile bulamazsın.
Ayrıca aynalrı kasklar, arkaya birisi bindiğinde işe yaramadığı gibi, -arkadaki yolcunun gözlerini gösterir-, race gibi hafif öne yatık kullanılan motorlarda sadece gökyüzünü gözterir. _________________
Suzuki Bandit
GSF 650SA '07
racing kullandığımdan başka motorların arka görüşü (hepsinden birer tane alma hayalimi gerçekleştirinceye kadar) beni çok fazla ilgilendirmiyor...
bir anlaşma yapalım. siz 2007model1000rr motorun orjinal aynalarını tam arkadaki ölü noktayı görecek şekilde ayarlayın sonra bana ve bilmeyen diğerlerine nasıl olacağını anlatın sorun böylece çözülsün...
tüm ilgilenip cevap yazanlara teşekkürler...
Tarih: 25.02.2008 - 01:27 Mesaj konusu:
Bir anlaşma yapmayalım. Siz RR kullanan birisine danışın en iyisi.
Arkanızdaki ölü noktayı gösterecek şekilde aynaları ayarlıymıyorsunuz ve race kullanıyorsunuz.
Yukarıda anlattığınz olay yeterince ürkütücü.
İnsanların, yolunda giden motosikletliye çaprıp çiğnedikten sonra yolun ortasında yaralı oalrak bırakıp gittiği, arkasından gelen başka bir aracın da üzerinden geçerek son nefesini verdirdiği bir ülkede yaşıyoruz diyorum.
Otobanda 150 ile ile giderken arkadan burnunu sokan araç hafifçe dokunsaydı şu anda bu satırlar yerine Allah Rahmet etsin yazıyor olacaktık. Siz yaşadığınız oalyın vehametini idrak etmek, bu anların kıymetini bilmek yerine kapris yapmayı tercih ediyorsanız; o artık sizin bileceğiniz iştir.
Bu da benim bu konudaki son katkımdır. _________________
Suzuki Bandit
GSF 650SA '07
Kayıt: Dec 01, 2005 Mesajlar: 583 Nereden: Karşıyaka ve Antalya
Tarih: 25.02.2008 - 01:35 Mesaj konusu:
aynaları düzgün ayarlarsan arkanı çok ii bir şekilde görebilirsin. bunu nerden biliyorsun dersen, ben görebiliyorum:) yani teknik olarak mümkün, eksik bir şey yok Ayrıca seyir halindeyken arabada olsan motosiklette olsan hem senin hemde diğer seyir halindeki araçların güvenliği için aynaları kontrol etmelisin.
Arkadaşın biri motosikletler için şerit yapılsın demiş, kesinlikle katılıyorum. Hatta 1000-600 arası, 600-250 arası ve 250-50cc arası için ayrı şeritler yapılsın. unutmadan crosslar içinde engebeli şerit yapısın, bir de penguencikler kutuplarda üşümesin istiyoruz değil mi _________________ ANTALYA MD
Tarih: 29.02.2008 - 10:41 Mesaj konusu:
Furkan07 demiş ki:
Arkadaşın biri motosikletler için şerit yapılsın demiş, kesinlikle katılıyorum. Hatta 1000-600 arası, 600-250 arası ve 250-50cc arası için ayrı şeritler yapılsın. unutmadan crosslar içinde engebeli şerit yapısın, bir de penguencikler kutuplarda üşümesin istiyoruz değil mi
_________________ MOTORCUNUN MOTORCUDAN BASKA DOSTU YOK!
BMW R1200RT
Aze - İstanbul
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız