Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ARKAYI GÖREMEMEK...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ARKAYI GÖREMEMEK...
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ZORBAZ
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 24.02.2008 - 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

önerin için teşekkürler...
Başa dön
ZORBAZ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Remzi_
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 24.02.2008 - 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence kimsenin yanlış anladığı veya boş konuştuğu yok.

Motosiklet olsun, TIR olsun otomobil olsun hepsinde arkayı görememe sorunu var ve bu amaçla aynalar konulmuş.

Eğer siz aynalarınızdan arkayı yeterince göremiyorsanız bir iki problem vardır.
1-Aynalar düzgün ayarlı dğildir.
2-Vücüdünüz çok kalıplıdır, kollarınız yüzünden arkayı göremiyorsunuzdur.
3-Aynaların modifiyelidir. Gösterişli olsun diye arka görüş feda edilmiştir.

Raceden başka motor kullanmadığınıza göre diğer motorların geri görüşü hakkında fikir sahibi değilsiniz. Müsait bir zamanda başka başka motorlara da binip deneyin, farkı mutşaka görürsünüz.

Yurt dışı eğitim programlarını okuduğunuz ve "akan trafikten daha hızlı gitme kuralını" öğrendiğinize göre, aynı eğitim programlarında adı geçen diğer araçlarla aranızda "space cushion=emniyetli bölge" oluşturmayı ve buraya araç sokmamayı, bunun için de öndeki görüş ile bilikte eş zamanlı olarak arka bölgeyi de taramayı, 360 dercelik bir alanda radarınız hiç kapatmamayı ve savaş pilotlarının "situational awarenes" dedik tam bir durum muhakemesien sahip olmayı öğrenmeyi de mutlaka denemelisiniz.

Bunun dışındaki çözümler laf-ı güzaftır.
Öyle bir sorun olsaydı, şimdi herkesin motoru sensörlü-mensörlü, veya herkes arkayı gösteren aynalı kask kullanırdı. Halbuki satıcılarda rasan bir tane bile bulamazsın.
Ayrıca aynalrı kasklar, arkaya birisi bindiğinde işe yaramadığı gibi, -arkadaki yolcunun gözlerini gösterir-, race gibi hafif öne yatık kullanılan motorlarda sadece gökyüzünü gözterir.
Remzi_ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ZORBAZ
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 25.02.2008 - 00:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

racing kullandığımdan başka motorların arka görüşü (hepsinden birer tane alma hayalimi gerçekleştirinceye kadar) beni çok fazla ilgilendirmiyor...
bir anlaşma yapalım. siz 2007model1000rr motorun orjinal aynalarını tam arkadaki ölü noktayı görecek şekilde ayarlayın sonra bana ve bilmeyen diğerlerine nasıl olacağını anlatın sorun böylece çözülsün...
tüm ilgilenip cevap yazanlara teşekkürler...
Başa dön
ZORBAZ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Remzi_
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 25.02.2008 - 01:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bir anlaşma yapmayalım. Siz RR kullanan birisine danışın en iyisi.
Arkanızdaki ölü noktayı gösterecek şekilde aynaları ayarlıymıyorsunuz ve race kullanıyorsunuz.

Yukarıda anlattığınz olay yeterince ürkütücü.
İnsanların, yolunda giden motosikletliye çaprıp çiğnedikten sonra yolun ortasında yaralı oalrak bırakıp gittiği, arkasından gelen başka bir aracın da üzerinden geçerek son nefesini verdirdiği bir ülkede yaşıyoruz diyorum.

Otobanda 150 ile ile giderken arkadan burnunu sokan araç hafifçe dokunsaydı şu anda bu satırlar yerine Allah Rahmet etsin yazıyor olacaktık. Siz yaşadığınız oalyın vehametini idrak etmek, bu anların kıymetini bilmek yerine kapris yapmayı tercih ediyorsanız; o artık sizin bileceğiniz iştir.
Bu da benim bu konudaki son katkımdır.
Remzi_ Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Furkan07
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Karşıyaka ve Antalya

MesajTarih: 25.02.2008 - 01:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynaları düzgün ayarlarsan arkanı çok ii bir şekilde görebilirsin. bunu nerden biliyorsun dersen, ben görebiliyorum:) yani teknik olarak mümkün, eksik bir şey yok Bravo Ayrıca seyir halindeyken arabada olsan motosiklette olsan hem senin hemde diğer seyir halindeki araçların güvenliği için aynaları kontrol etmelisin.

Arkadaşın biri motosikletler için şerit yapılsın demiş, kesinlikle katılıyorum. Hatta 1000-600 arası, 600-250 arası ve 250-50cc arası için ayrı şeritler yapılsın. unutmadan crosslar içinde engebeli şerit yapısın, bir de penguencikler kutuplarda üşümesin istiyoruz değil mi Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
aze_x11
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 29.02.2008 - 10:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Furkan07 demiş ki:
Arkadaşın biri motosikletler için şerit yapılsın demiş, kesinlikle katılıyorum. Hatta 1000-600 arası, 600-250 arası ve 250-50cc arası için ayrı şeritler yapılsın. unutmadan crosslar içinde engebeli şerit yapısın, bir de penguencikler kutuplarda üşümesin istiyoruz değil mi

Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Alkışlıyorum
Başa dön
aze_x11 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye