kasktakmayanlar işi resmen şansa bırakıyorlar ama bir düşseler akılları başlarına gelcek ama o başa gelcek olan akıl akıl geldğinde başı yerinde bulamıya bilir _________________
arkadaşım isteyen kask takar isteyen takmaz kimseyi ilgilendirmez ne demek üstlerine kıralım arabada emniyet kemeri takmayanların telefonla konuşanlarında üstüne kır o zaman .. sen kendi yapman gerekenleri yaparsan kimse sana serseri demez ne demek adımızı kirletiyolar araba sürücüleri neden motosikletlilere kıl? adamın altında scoter yoğun trafikde fink atıyo aralara dalıyo arabaların önündeki arabalarla olan takip mesafesinin arasına giriyo kumaş pantolon sivri burun ayakkabı giymiş elinde tesbih kask yok bu şekilde adam motor kullanıyo dolayısıyla antipati oluşturuyor ben racinge binip sol seride geçtiğimde egzos sesini duyan araba şöförleri gayet kibar bi şekilde yüzlerinde gülümsemeyle motora gıpta ile bakıp yol veriyolar kıllık yapanlarda var ama devede kulak ..bence kask takma konusu serbest olmalı sonuçta takmayan kişinin kendinden başka kimseye zararı yok öte yandan ben kask takıyorum serbest olsa yine takardım ama takmayan insanlara kimsenin kötü söz söyleme gibi bi hakkı olamaz ....
Herkes önce kendinden ve sonrasında ailesinden ve çevresinden sorumlu. Bu dünyadaki yerinizi ve farkınızı ailelerinize anlatın, önyargılı olmalarını önlemiş olursunuz _________________ HONDA PAN-EUROPEAN
Tarih: 08.03.2008 - 13:33 Mesaj konusu:
aslında cezalar çok hafif polisler bakıyor kafada kask var geç ama adam sadece polis çevirme yaptıysa arkadan kaskı alıyor takıyor çevirme bitince adam kaskı yine arkaya koyuyor kaskta 15 ytl ye satılanlardan adama bakıyorum altında ybr var yamaha 125cchadi diyeceğim fakir birisi olsa neyse heryeri adidas para ... gibi ama adam kask takmıyor öyle bi kanun gelmeliki kasksız kişilerin sonu hapis olsun en azından ölmez bi 2 yıl yatar sonra çıkınca hiç yoktan kaskını takar akıllanır diye umuyorum.. _________________ K€ÑЦM¦-_-®¦¥ø®k€Ñ-_-ئmª|{tªñ-_-Kø®ktµğµm -_-¥€®Ð€¥¦M-_-§€ñЀ¥¦M...
cuneytovuc, dediklerinde çok haklısın.
Bencede bilinçli bir motorcu trafikde çok daha güvenli seyreder.
Bu ara seni motorda güzelmiş ama yüzün beni çoook korkuttu.
Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 243 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 09.03.2008 - 06:45 Mesaj konusu:
Allah hepimize sağlık versin yolumuzu açık etsin.Kaza olmaz değil olur ama sağ kurtulmak,yine motorun üstüne binebilmek nasip olsun. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Full koruma da olsak kafa kafaya yada herhangi bir cisme vuruşlarda hiç bir şansımız yok ,9 G de bayılan insan vücudu 150-200 G lik darbede tek çiziği bile olmadan yani bir damla kanamadan sadece iç kanama yüzünden evet TRAVMA dan anında fani dünyaya veda ediyor,bunun 50cc side aynı 2000 cc si de böyle.
Yaşadığım ilde ve çevremde sizlerinde sürekli şahit olduğunuz bir olay var ki kask vatandaşın dirseğinde yada arka file bagajında,üzerinde kont mont sanki
motorda değil de yürüyüşe çıkmış gibi....Peki takarsa millet onu nasıl tanıyacak da vayy be bilmem neyin motoruna bak diyecekler,adam karizmasını ancak
böyle ayaakta tutttuğunu sanıyor ,çünkü ayakkabı numarasından başka hayatta bir numarası olmamış ki adamın ,oda hasbel kader motoruna sığınmış işte...
Çok görmeyin herkesin kendi dünyası var ama kafayı yarınca 112 isteme veya hizmet alma hakkı var mı onu düşünmek lazım tabii,kim kafasından zorla çıkardı
kaskını KİMSE, peki o zaman kimse diyebilir mi benim kaskıma kimse karışamaz, derse önce savcıların yerinde olsam onu 2-3 defa otopsiye sokup beynin ayrıntılarını zorla izletecen ki anlasın ne de olsa görmediğine inanmıyor yurdum insanı değil mi...... _________________ binbasi nayman
tb6cff x-max
m.teoman ulutas
ben senelerdir etrafımdakileri bilinçlendirmeye çalışıyorum ama sadece annem beni ne yaptığımı ne için yaptığımı anlamış durumda.. obile kaza haberlerinden sonra içi burkulup oğlum araba alsan falan diyor ama ben yine konuşup onu rahatlatıyorum bende genelleme yapılmasından o kaadr rahatsızım ki düşünün dedemle ne zaman görüşsem motorize bir halde adam yoldan gitme emniyet şeridini kullan diyor bu kadar bilinsiz halk motor konusunda
kasksız, montsuz bindik motora. ama tamamen imkansızlıklardan. allah izin verirde kendi motorumu aldığımda full koruma alacağım inşallah.
kimse ister takarım ister takmam diyemez. allah korusun bir kaza olduğunda ölüm durumunda karşı tarafı da yakarsınız. yani sadece kendinize bağlı değil kask.
cezaları arttırmak bi çözüm değil malesef, şu anda bile ehliyetsiz kullanırken polis çevirmesinden bir yolunu bulup geçip gidilebiliyorsa ceza birşey değiştirmiyr demektir. öncelikle kontrolörlerimizi değiştirmemiz lazım sanırsam
Kayıt: Jan 19, 2008 Mesajlar: 468 Nereden: Metris ceza evi
Tarih: 11.03.2008 - 17:04 Mesaj konusu:
arkadaş her demek her ewde aynı dert yaw _________________ Ben Ne İnsanlar Gördüm Fırtına İçinde Kaybolan Ne İnsanlar Gördüm fırtına Olup Etrafı İçine Alan !!!!!!!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız