selamlar,
benim 2000 km lik istanbul trafiğinde tecrübem var. ama takdir edeceğiniz gibi scooter artık tatmin etmemeye başladı bunun sonucunda da vitesli motora geçme kararı verdim. şimdi almış olduğum dersler sonucu 1 aydor vitesli motor kullanıyorum. ilk etapta niyetim çin/japon bir 200 cc lik cross motoru almak . o motorla toprakta , kayma, hakimiyet yitirme ,düşme kalkma, gibi bilinçsiz yapıldığında çok kötü sonuçlar doğuran olayları bilinçli bir şekilde öğrenmeye çalışıcam. biraz canım yanacak ama olsun yarınlara yatırım. haziran ortası gibi de yamaha FZ 6 ya geçmek istiyorum. Sizlerce bu bahsetmiş olduğum kıdem atlama makul müdür? makuldeğilsede yorumlarınızı bekliyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Kayıt: Mar 27, 2007 Mesajlar: 761 Nereden: Bostancı- Istanbul
Tarih: 09.03.2008 - 14:24 Mesaj konusu:
YBR 125 al.. 6 ay bir sene kullan.. Sonra yavaş yavaş çıkarsın ..
Hemen yüksek motor alırsan karşılaşacakların şunlar olacak.
1. Motoru kontrol etmekte zorlanıp kaza yaparsın
2. Kaza yapınca ekonomik kaybı bırak, kolunu kanadını kırarsın.
3. İstanbul trafiği manyaktır, hiç kimse senin acemi olduğunu bilmez. sağından solundan dalarlar, önüne aniden bir şey çıkar vs tehlikeli durumlarla dans edersin.
4. Büyük motor çok benzin yakar üstelik..
5. Daha bir sürü zararları var.. Yazarlar sana arkadaşlar.. Ağır ağır çık onun için ..
kardeş bak şimdi burda bir sürü kişi var herkesin fikr, ayrı burda fikir ayrıcalığı çıkacak şimdi sen içine sineni al sonuçta her güzelin bir kusuru var değilmi? _________________ ab RH+
ruhsuz_welet@hotmail.com
Arabanın kapısını açtım , açtım girsin içeri..
kalktı hilal kaşları sordu kim bu serseri..
peki bende bişi sorcam fazer 6 mı yoksa gsr600 mü alıyım bi türlü karar veremedim aslında fazer daha gfüzel gibi ama yamaha biraz sorunlu gibi geliyo bana
Tarih: 09.03.2008 - 17:17 Mesaj konusu:
Piranha84, eger kendıne guvenıyorsan al yanı hazırana kadar ben pıserım bu ısı yaparım dıyorsan cross yerıne ybr 125,cbf 150 falan al onlarla daha rahat edersın rapsodi, ikiside kendıni kanıtlamıs motorlar ama yamahanın sorunlu oldugunu ılk senden duyuyorum 11 000 km oldu herhangı bır sorununu gormedım arkadaslarımda var 20 000km ye gelmek uzere onlardada sorun yok kulaktan dolma bılgılerle fıkır edınmeyın kullanıcılar en dogru bılgıyı verır _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Tarih: 09.03.2008 - 17:47 Mesaj konusu:
Piranha84, crossla düşündüğün naked motorlar arasındaki epey fark var ama ybr, cbf serileri büyük cc naked makinelere daha yakın duruş oturuş açısından.. Fz6 ile gsr arasında yükseklik farkı var bildiğim kadarıyla eğer boyun biraz kısaysa alçak olan gsryi tercih etmen sana kullanım kolaylığı sağlayabilir..
Tarih: 09.03.2008 - 19:13 Mesaj konusu:
Alıntı:
rapsodi demiş ki:
fazer daha güzel gibi ama yamaha biraz sorunlu gibi geliyo bana
nesi sorunlu?
suzukı de muhatab bulamıyorsun parça için,onu nasıl çözeceksin peki?
hemen sorunlu deyip mok atıyorsunuz yahu.....
sanki ferrari alıyorsunuz.....
hehe söylenecek en kötü şeyi yazmış ekamba, sakin abi bugün gp var stres olma _________________ Çanakkale Edremit çevresi 1000cc asfalt şampiyonu
(dikkat edin bu mevkilerde yakınınızdan siyah bi nesne 1-2 sn içinde gelip gecebilir)
Piranha84, crossla düşündüğün naked motorlar arasındaki epey fark var ama ybr, cbf serileri büyük cc naked makinelere daha yakın duruş oturuş açısından.. Fz6 ile gsr arasında yükseklik farkı var bildiğim kadarıyla eğer boyun biraz kısaysa alçak olan gsryi tercih etmen sana kullanım kolaylığı sağlayabilir..
useri2004 dediğin e baktım GSR için 785mm FZ6 için 795mm sele yüksekliği diyor. sanırsam bu aradaki fark öle çok fark edecek bir fark değil gibi. aslında boyum kısa sayılır 1.74 m .. ama fz ye baktığımda iki ayağımın parmak ucu deyiyor ama satıcılar bana bir ayardan bahsettiler. isteğe bağlı olarak 5cm kadar motor amortüsör bağlantı noktasından alçaltılabiliyomuş.. 794mm - 5cm = 745 mm olacak.. 5 cm de sanırsam benim işimi fazlası ile görür gibi.
Diğer herkezin ilgi ve alakasında .çok teşekkür ederim hepinizin ellerine sağlık beni çok aydınlattınız.
not: cross dememdeki amaç : olası bir motoru yatırma anında bana az masraf çıkartması + cross un hakimiyeti biraz daha zormuş sanırsam, onda acemiliğimi atarsam çok rahat edermişim ilerde ne kadar doğru sizlerein yorumlarına bırakıyorum...
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 10.03.2008 - 03:04 Mesaj konusu:
eger orkestra sefi olsaydım sana yamaha müzik aletlerini tavsiye ederdim,ancak konu makina olunca bu iş firma gucuyle olur! HONDA-SUZUKİ bukadar basit ve net!! bunlar yoksa kendi adıma kawasaki olur!! ama yamaha olmaz! bateri yamaha olur!ama motor olmaz! müzik aletleri üreten firma motor üretse ne olur! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Tarih: 10.03.2008 - 03:58 Mesaj konusu:
sorun yamaha türkiyede yoksa hondada bi çok alet edevat üretiyo.. yamaha türkiye işi iplemiyo umurlarında değil zaten bi eli yağda bi eli balda olan bi grup...
ben 3 sene titan'a bindim sonra büyük motora geçtim bana göre minimum 1 sene 125-250 cc kullanmak lazım. _________________ 99 Titan.. 97 YZF600F.. 98 CBR600F3.. 00 CBR600F4.. 06 SES150 Dylan..
Tarih: 10.03.2008 - 09:16 Mesaj konusu:
hehe markadalar savaşı war burda
bu arada konu ile ilgili fikrimi belirteyim ;
1yıl 5 yıl mevzusu değil bence olay 25,000 km yi 125 ve 250 cc de yapmadan büyük motora geçiş bence tehlikeli _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız