MotoGP 2008 Sezonu'nun ilk yarışı Katar'daki Losail Pisti'nde yapıldı. MotoGP takviminin ilk gece yarışı olan Katar Grand Prixi'nde zafer geçen senenin şampiyonu Ducati pilotu Avustralyalı Casey Stoner'in oldu.
İkinciliği geçen sene 250cc. kategorisinde şampiyonluğa ulaşan İspanyol Jorge Lorenzo alırken podyumun üçüncü basamağında bir başka İspanyol, Repsol Honda pilotu Dani Pedrosa vardı.
Katar daki Losail yarış pisti geceleyin sanki ışıklarla gündüze çevrilmişti.
Bakınız şu videoya:
MotoGP ilk defa bir gece yarışına sahne olurken sezonun ilk yarışında pilotlar hem motosikletlerinin yarış içindeki durumlarını, hemde rakiplerinin performansını gördüler.
V.Rossi eski günlerine geri dönermi diye hepimiz merak içindeyken, Doktor Rossi yarışı 5.sırada tamamlıyarak yine hayranlarını hayal kırıklıgına ugrattı.
Benim sezon başındaki ŞAMPİYON adaylarımın başında Rossi vardı ve halen daha bu iddamda kararlıyım..
Pedrosa ve Lorenzo nunda sürpiz yapabilceklerini şampiyonlugu zorlayacaklarını düşünüyorum.
Ducati ve Stoner ise geçen sene oldugu gibi uyum içinde gözüktü.
Ducati düzlüklerde tüm rakiplerine fark atıyor.Nedense ben Stoner'ı sevemedim.Sempatik değil,soğuk bir duruşu var.Kazandığı yarışlardan sonra Rossi gibi işi showa dönüştürmüyor.
Çıkıyor podyuma kupasını alıyor.
Ama yinede hızlı ve iyi bir pilot olduğu gerçeğini kabul etmek gerek...
Bu ilk yarış ölçü olamaz...Ben 5. yarıştan sonra daha sağlıklı yorumlar yapabilceğimizi düşünüyorum.
Tarih: 10.03.2008 - 19:17 Mesaj konusu:
Pedrosa'nın start alması muhteşemdi..Rakiplerinin arasından ok gibi fırladı..
Spikerde gülerek bunu Pedrosa'nın ufak-tefek ve kilosunun çok düşük olmasına bağladı.Haksızda değil hani..
_________________ Aklımın ipinin ucuda kaçmış
Tarih: 10.03.2008 - 19:27 Mesaj konusu:
Lastikler konuştu diyelim.Lorenzo'nun hızından çok Dovizioso ve Toseland'ın performansına şaşırdım.Ayrıca bu ilk gece yarışıydı.Gündüz ile gece yarışının arasında 10 derece sıcaklık farkı var.Bir sonraki yarışta herşey normale döner.Stoner ve Ducati yine hızlı bariz belli oluyor.Rossi'yi hemen gözden çıkarmayın.A.Dovizioso ve J.Toseland'a dikkat.Aynı takımda olmalarına rağmen Lorenzo Michelin,Rossi Bridgestone kullanıyor aralarındaki farkı lastiğe bağlıyorum.Stoner'da Bridgestone Kullanıyor o nasıl 1. oldu derseniz.Ducati'nin hızına Stoner'ın işi iyice öğrendiğine bağlıyorum _________________ _________________________
GSXR-PRO RİDER
OWN THE RACE TRACK
Kayıt: May 09, 2007 Mesajlar: 280 Nereden: denizli-ankara-kayseri
Tarih: 10.03.2008 - 19:54 Mesaj konusu:
evt güzel bi yarıştı pedrosanın çıkışı süperdi çaylaklar hiçte çaylak gibi değildi rossi ve pedrosa bi ara birinci gittiler fakat yerlerini koruyamadılar yine de ilk sıralar kalabalık olduğu için zevkli yarıştı
Tarih: 10.03.2008 - 20:00 Mesaj konusu:
GSXR-PRO demiş ki:
Lastikler konuştu diyelim.Lorenzo'nun hızından çok Dovizioso ve Toseland'ın performansına şaşırdım.Ayrıca bu ilk gece yarışıydı.Gündüz ile gece yarışının arasında 10 derece sıcaklık farkı var.Bir sonraki yarışta herşey normale döner.Stoner ve Ducati yine hızlı bariz belli oluyor.Rossi'yi hemen gözden çıkarmayın.A.Dovizioso ve J.Toseland'a dikkat.Aynı takımda olmalarına rağmen Lorenzo Michelin,Rossi Bridgestone kullanıyor aralarındaki farkı lastiğe bağlıyorum.Stoner'da Bridgestone Kullanıyor o nasıl 1. oldu derseniz.Ducati'nin hızına Stoner'ın işi iyice öğrendiğine bağlıyorum
Tamamına katılıyorum ama sadece Gece-Gündüz farkına katılmıyorum..
Çünkü eger konu asvalt sıcaklıgıysa gündüz yapılacak olan bir çok yarışta KATAR daki asvaltdan daha soğuk olanlar olacak..
Gece yarışının performansları olumsuz etkileyecegini hiç sanmıyorum..
Rossi için herkes bunu söylüyor ama Rossi eski Rossi olsa gece değil her türlü mehtapta uçar-kaçar dı..
Ama ROSSİ eskisi gibi değil ..Umarım daha iyi olacaktır.
Şampiyonlugun en büyük adayı halen ROSSI ..Tabiki bu benim fikrim..
2. Aday ise Pedrosa..
Benim dilim STONER demek istemiyor _________________ Aklımın ipinin ucuda kaçmış
Tarih: 10.03.2008 - 21:28 Mesaj konusu:
HakanDincer, Gece yarışı bilinmeyendi.Stoner 2.çizgiden start alacağı söylendiğinde aslında daha geriden bekliyordum.Beklediğimden iyi derece diye söylemişti.Sebep lastik taktiği.
Bilinmeyenler hep sürpriz getirir.Mesela geçen yıl Suzuki pilotu Vermulen'in yağmurdaki 1.liği gibi.
Rossi'yi bende sevmem ama yok sayamayız.Sadece rekabet edecek paket sunulamıyor ona _________________ _________________________
GSXR-PRO RİDER
OWN THE RACE TRACK
Tarih: 10.03.2008 - 21:45 Mesaj konusu:
Beyaz vizörlerle pilotların yüz ifadelerinide görmüş olduk
Sanki pist biraz karanlık gibiydi...Ne bileyim mesela Şükrü Saraçoğlunda ışıktan gözlerin bulanık görüyor
Yalnız bi eksik vardı şarap patlatmadılar... _________________ Hayat Verenin Kuluyum...
"TüYsiklet TeaM"
Tarih: 10.03.2008 - 21:50 Mesaj konusu:
titi, Ne F1'de nede motogp ve diğer yarışlarda saygı çerçevesinde şarap patlatma yok.Pim çek bomba at _________________ _________________________
GSXR-PRO RİDER
OWN THE RACE TRACK
Tarih: 10.03.2008 - 21:53 Mesaj konusu:
titi, Hayır
Qatar'ın çok geçmişi yok iyi takip ederim hep öyle oldu.Şarjör tak,çekil _________________ _________________________
GSXR-PRO RİDER
OWN THE RACE TRACK
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız