Tarih: 11.03.2008 - 11:43 Mesaj konusu: 2.el motosiklet alan ve satanlarla yaşananlar. Tecrübeler?
Arkadaşlar;
Çoğumuzun motosiklet alırken satanlarla ve satarken de alanlarla ilgili yaşadığı sinirlendiği ya da güldüğü noktalar vardır. Bunları bu topikte paylaşırsak hem eğleniriz, hem de ileride başımıza gelebilecek durumlara karşı bilgi sahibi oluruz.
Mesela beni en dehşete düşüren şey, (bazen defalarca) pertten toplanmış olduğunu bildiğim motosikletlerin "kazasız", "sıfır ayarında" ya da (tabirimi mazur görün ama aynen söyleniyor) "kız gibi" denerek satışa çıkarılması. Telefon açıp söylendiğinde alınan cevap "ben bilmiyordum" tarzı şeyler oluyor.
Motor satarken de şöyle şeyler oluyor. Diyelim durduk yerde tutarak yavaşça yana yatırılmış bir motorunuz var, hiç bir sorunu yok ancak yatan tarafın boyasında minik ve önemsiz zedelenmeler var. "Kazalı bu" argümanı ile fiyatı ölü parasına çekmeye çalışanlara hayır dediğimizde gidip, mükemmel zannedip patlak motor satınalıyorlar çiziksiz diye.
Sizler neler yaşadınız?
_________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 11.03.2008 - 12:32 Mesaj konusu: Re: 2.el motosiklet alan ve satanlarla yaşananlar. Tecrübele
XANDROS demiş ki:
Motor satarken de şöyle şeyler oluyor. Diyelim durduk yerde tutarak yavaşça yana yatırılmış bir motorunuz var, hiç bir sorunu yok ancak yatan tarafın boyasında minik ve önemsiz zedelenmeler var. "Kazalı bu" argümanı ile fiyatı ölü parasına çekmeye çalışanlara hayır dediğimizde gidip, mükemmel zannedip patlak motor satınalıyorlar çiziksiz diye.
Ah be meteciğim hani bi laf vardır yaa Deveyi Diken İnsanı s...n Yaranırmış yaa yanlış anlaşılmasın Seven yani _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Tarih: 11.03.2008 - 12:42 Mesaj konusu:
XANDROS, Mete abi bu pazar Bebek te yoktun
Alım satım işleri gerçekten zor...Kör alıcı kör satıcı misali...Cincik gibi motoru satamazsın adam gider aynı paralara 2 tekeri yerden kesilmiş motora tav olur...
Beni en sinir eden soru ise ee bunun sıfırını 20000 ytl ye veriyorlar...sen niye 18 istiyorsun... _________________ Hayat Verenin Kuluyum...
XANDROS,
Beni en sinir eden soru ise ee bunun sıfırını 20000 ytl ye veriyorlar...sen niye 18 istiyorsun...
Senin 600RR a 18 mi istiyorsun
0 km motor galeriden çıktığı andan itibaren değerinden %18-20 değer kaybeder ... aksesuarlar ise motorun değerini yükseltmez sadece alınabilirliğini biraz daha cazip hale getirirler
unutmadan her malın bi alıcısı elbet çıkar ....
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
son bişey daha çirkin kadın yoktur az vodka vardır _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Tarih: 11.03.2008 - 13:03 Mesaj konusu:
Emilyan ormanın yansın hemi yok satmıyorum evladiyelik benimki manevi değeri var nasipse babadan oğula geçecek
Doğru değer kaybeder ee o zaman gitsin 0 alsın...Sona diyoki ama 0 alırsam 3000 ytl aksesuar takacam üstüne gelecek bana 23000 e...Kimse yoğurdum ekşili demiyor nedense... _________________ Hayat Verenin Kuluyum...
Tarih: 11.03.2008 - 13:10 Mesaj konusu:
titi, Haklısın. O zaman gidip sıfır alıcak. Ben 2-3 milyar için gidipte ikinci el motor almam. Borç harç bulurum gider sıfırını alırım. Bundan 3 sene önce sattığım motorumu ilana koydum. Abuk subuk tekliflerle karşılaştım. Adam benim istediğim fiyatın çok altını söyledi bir de müddet tanıdı bana Şu güne kadar ararsan alırım diye. Ben de oldu paşam nasıl emrederseniz dedim. Motor ilanda süründü durdu sonra gittim galeriye koydum 2. gün satıldı. Niye güya galeri güvenilir biz güvenilir değiliz. Galerinin de tek yaptığı sağına soluna bakmak. Hem ondan hem benden komisyon aldı. İşin özü motora biniyorsan satarken zarar ediceğini kabul edip biniceksin. İllaki zarar ediliyor.
Ahh Mete abeyim benim.. hangı birini anlatayım
alırken; kat kat boyanmış stiker ler baloncuk yapmış pegler silinmiş iz kalmamış, ama hala 3000-5000 orjinal km dedir.! full orjinaldir diyen satıcılarımı?
satarken; telefonda pazarlık yok, gel malı gör ustana göster bir orta yol bulunur dediğin adam, 3 tane apacheyle gelip (ama malı direk öldürmeye geliyolar) bakanımı? hadi notere diyince bana 6 ay müsade et ben bi ara gelir satışını alırım diyenimi..?
kısacası almakta-satmakta zor iş abi.. Allah insanoğlu insanlarla karşılaştırsın bu gibi durumlarda hepimizi..! _________________ şaka gibi...
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 7887 Nereden: soma-45 nederland
Tarih: 11.03.2008 - 13:33 Mesaj konusu:
nerden başlasak acaba.......
çok uzun yıllardan sonra edindiğim(yediğim)tecrübelerden sonra
100 km de bile olsa 2inci el motor almıyorum.
malın satılması olayına gelecek olursak tamamen şans meselesi....
biri 10 numara kusursuz makinesini satamaz sorun yaşar,bi diğeri leş gibi
kazalı boyalı bi ton masraflı motorunu satıyorum dediği an satar.........
arkadaşlarıma birçok 2 inci el motor aldık.
fakat bunu da mümkün olduğunca tanıdığımız dostlarımızın yani bildiğimiz motorları aldık.
_________________ dünyada ROMA,tr de SOMA PERT TEAM http://www.youtube.com/watch?v=D98SydKuCzw http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu
bence motor camiasındaysınız ve esiniz dostunuz varsa çevrenizden bilindik motor almak en ıyısı.pıyasada cok curuk motor var ve bılmeyenlere hafıf makyajla satılıyor.fıyatları asaa cekılıyo ama motor olu.alıyorsunuz ve garajınızın yerıne sanayıde beklıyor.mesela md aılesı bu konuda ıkıncı el alımlarında cok faydalı olacagına ınanıyorum.pıyasadakı motorları genelde bılen arkadaslar var ve alıcılara kesınlıkle yardımdan kacınacaklarını dusunmuyorum.ben sımdıye kadar bı sorunla karsılasmadım.bılındık arkadaslardı aldıklarım.satarkende oyle oldu.ama pıyasada her soylenene ınanmamak lazım bu kesın.
Kayıt: May 03, 2007 Mesajlar: 1807 Nereden: İstanbul / Avrupa Yakası
Tarih: 11.03.2008 - 14:25 Mesaj konusu:
2nci el olayı gerçekten çok derin bir konu..!!nerden başlasam bilmiom..artık 40 ytl ye motorunuzun km si istediğiniz rakama indiriliyor yemin ediyorum babama bile güvenmiyorum motor camiası cambazlık camiası motorunu temizliği değil satan kişinin çenesi sattırıyor insanlar ikna olmak ister motorun dışında çizik yoktur ama üstü forma altını sorma olayları anca fiyat yarı yarıya fark edicek ki hemen satılısn zaten hep sölerim etrafımdaki insanlara 0 km motor alıcaksanız uzun süre kullanın ona göre motor seçin 0km nin 1 yada 2lira altına motor satmak eskidenmiş motor alırken aldığın il yada semt motorun sahibinin tipi konuşması şekli şemali yaptığı iş bunlar en önce gözönüne alıncak unsurlardır insanlar galeriden 2nci el motor tercih ederler çünkü bir sorun olursa muhattaplarını bilirler ama galeriden almakta çözüm değil adamlar 250ytl konsinye parası almak için patlak motoru kusursuz param olsa ben alırdım diye çakıveriyorlar anlamayan vatandaşlara en güzeli olaya konuya hakim olacaksın gerçekten senin tanıdığın inandığın insanın motorunu alcaksın yada o kişinin kefil olduğu kişinin 2nci el ilanlarına bakıp bakıp gülmekten yerlere yatıyorum şehir içinde kullanılmamıştır nerde kullanıldı peki dağlık arazidemi emsalsizmiş bana göre herkesin sahip olduğu kendinin olan herşey emsalsiz bu tartışılmaz ama motor anlamında emsalsiz olan sadece moto gp makinalarıdır kesinlikle yarışa girmemiştir yazıo üzerinde yarış karenajları var nasıl olcak yerin kulağı var benimde kulağım var peki ben yermiyim parasını kıt kanaat denkleştirip elalemin hurdalarını almak zorunda kalan motor tutkunu arkadaşlara allah kolaylık versin _________________ http://www.bikepics.com/members/kdrygz/
Hayatı REPEAT Tuşundan Çıkar..SHUFFLE takıl !!Yorulduysan PAUSE Yap..Canından Bezdiysen STOP!Cesaretin Varsa Hala O Zaman NEXT
Tarih: 11.03.2008 - 14:29 Mesaj konusu:
Bankalar önüne gelene düşük faizli kredi saçarken hala "ille de çek vereceğim" diyen alıcılardan da kuşkulanırım ben.
Tabi amcam çok zeki olduğu için ne idüğü belirsiz, tek telefonla iptal edilebilen çek denen kağıt parçasını dayayacak, sonra üzerine bir bardak soğuk su içecek.
Çekten kaçının, aman. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
6 aylık askerlik nedeniyle vermiş olduğum arayı yaklaşık 30 dk önce aldığım gümüş 600f imle kapatmaya çalışcam Bu süreç zarfında yaklaşık 1 aydır ilanlara bakıyorum özellikle aradığın 600f veya rr gibi bir makinaysa atan tutam ben seni kıvamında herkes.Butun hepsi temiz boyalıların hepsi olduğu yerde düşmüş çizikten ötürü grenaj değişmiş falan filan.Kimse alınmasın kendi muhitim(semt ,çevre ) veya yetkili bayıı dışında motor bakmam isterse az km li desin ister çızıksiz yazsın inanmıyorum .Çünkü konuştuğumuz diller gerçekten farklı oluyor.Benim tercihim 3-5 fazla olsun ama temiz olsun mantığını gütmek olur. _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız