Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Başlangıç için scooter-kask-ehliyet üçlüsü

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Başlangıç için scooter-kask-ehliyet üçlüsü

Başlangıç için scooter-kask-ehliyet üçlüsü

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rookie7
Üye
Üye

MesajTarih: 20.03.2008 - 13:51    Mesaj konusu: Başlangıç için scooter-kask-ehliyet üçlüsü Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selamlar. Otomobil dünyasından motorsiklete 1 yıllığına geçmek durumundayım. Bisiklet sürmeyi ve otomobil kullanmayı gayet iyi biliyorum. Açıkçası otomobil konusunda ileri sürücülük eğitimi, ralli eğitimi vs gibi eğitimler aldım oldukça tecrübeliyim pist vs deneyimim var. Yani viraj çizgisi nedir fren yapınca ne olur bunu biliyorum. İnşallah bu sene rallilere de gireceğim. Fakat şehir içinde yaklaşık 7 km gidip gelmek için bir scooter almak istiyorum.
1 sene sonra satacağım için satılması kolay bir model istiyorum. Bunun yanında kesinlikle sorunsuz olmalı. Ara sıra arkaya birileri oturacağı için yokuşlarda da problem çıksın istemiyorum. Ayrıca mümkünse iki kask alacak bir bagajı olsun isterim. Ancak sanıyorum sadece bir kask sığıyor doğru mudur?
Benim kısa süre araştırdıktan sonra düşündüğüm modeller honda scv 100, suzuki an 125 hk ve Yamaha CYGNUS RS. Yalnız bunlar için 4 zamanlı motora sahip deniyor o halde yalnızca benzin koyacağım değil mi? Çünkü yanlış hatırlamıyorsam iki zamanlılarda depoya belli bir oranda yağ koymak gerekiyordu.
Bu üç modeli sorunsuzluk ve satış kolaylığı açısından karşılaştırırsanız sevinirim.
Bunun dışında çene kısmı kaldırılabilen bir kask almak istiyorum. Sanıyorum en pratiği bu şekilde olacaktır. Çünkü çeneyi açıkta bırakan bir model kullanmak istemiyorum ve kapalı olanların da pek pratik olduğunu sanmıyorum. Yine de önerilere açığım. Fakat 100euroyu geçecek bir kask kullanmak da istemiyorum açıkçası.
Üçüncü konu ise ehliyet. B sınıf ehliyetim var elbette ancak scooter aldıktan sonra bir kursa yazılıp a2 ehliyeti de almam gerekiyor sanıyorum. A2 ehliyet almak için ne kadar beklemek gerekiyor? Ve ehliyet alan kadar Ankara'da gezerken bir çevirmeye denk gelme olasılığım nedir? Çünkü tanıdığım birçok insan ehliyetsiz geziyor ve acaba aralık ayına kadar kullanacağım scooter için ehliyeti boş yere mi alıyorum diye şüpheye düşüyorum.

Lütfen model tavsiye ederken hondadan "başkasını tanımam", "bence suzuki al en iyisi o" veya yamaha hepsini ezer türünden cümlelerden çok neden o modeli tavsiye ettiğinizi açıklarsanı sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...
Başa dön
rookie7 şimdi Çevrimiçi rookie7 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
zafer80
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 20.03.2008 - 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş scoter ler hakkında pek bi bilgim yok ama japon aldıkdan sonra hepsi iyidir, bildiğim kadarıyla hondanın parçaları daha uzun ömürlü oluyor ama tabi sen boyunu, kilonu, artçın .vb durumları gözönünde bulundurarak tercih kullan
doğru hatırlıyosun 4 zamanlı motorda benzinden sonra yağ koyma gibi bi derdin yok ( 2 zamanlı için geçerlidir)

motoru alacağın yerden kafana göre 100 € ya (3 aşağı 5 yukarı) tatmin edici bi model bulursun
ehliyet olayı ise kesinlikle es geçebileceğin bi konu değil ALLAH cc vermesin bi kaza olayında başın çok ağrır hem motor öle 3 5 ay kullanıp bi kenara atamayacağın kadar zeevkli çoğu insanda bu zevk bi süre sonra vazgeçilmez bi tutkuya dönüşüyor

ayrıca stajyer ehliyeti uygulaması başlıyor(böle bi tasarı gündemde ) sen ehliyetini al bu uygulama çıkdıktan sonra alırsan 125 cc üstü için 2 sene beklemek 250 üstü için ayrıca bi iki sene daha beklemek zorunda kalırsın

olsun ben zaten 125 cc den yukarısını kullanmayı düşünmüyorum benim için farketmez dediğini duyar gibi oluyorum fakat motosiklet sende tutku oluşturursa ki bu muhtemel bi süre sora daha güçlü bişeyler istersen
bu engele takılırsın ....
Başa dön
zafer80 Çevrimdışı zafer80 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
skyhawk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: AmisoS

MesajTarih: 20.03.2008 - 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence sen toplu ulaşım araçlarını kullanmalısın,sadece ehliyetle bitmeyeceğini ama 100 euro luk kaskın yeteceğini söylüyorsun.Peki kot mont ve jean lemi çıkacaksın trafiğe,eğer böyle düşünüyorsan baştan bu işi bırakmalısın.Korumalı
bir pantolon en az 150 e euro ve korumalı bir montsa 170-290 euro arasında oynar,sıradan bir ayakkabı ile binersen aşil ve topuk kırığı kaçınılmazdır yani bu iş uçurtma uçurmaktan risklidir ve affetmez.

Bir seneliğine işimi göreyim derken çok ciddi yaralanmalar hatta sakat kalmalar ihtimali çok yüksektir,bu yüzden alt yapı
malzemeleri olmadan sakın motor faln edinme önce onları halledip bitirince motoru kendinde seçebilirsin.....
Başa dön
skyhawk Çevrimdışı skyhawk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mdonurr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kARşıYAKA

MesajTarih: 20.03.2008 - 16:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rookie7, motor bir ulaşım aracından çok bir tutkudr bir aşktır içinde bir heves bir kıpırtı yoksa bence hergün taksiyle git gel o mesafeyi sana daha ucuza gelir hemde sağlıklı Bravo ( sağlık masrafları - bezin - ehliyet - kask - mont - motorun bakımları.....)
mucit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 20.03.2008 - 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şimdi hakkaten zor bir konu. Motor olarak 3 çü de iyi tercih ama ya koruma giysileri. Almasan birşey olmaz diyeceğim ama belli olmazki zaten çoğu kimse o belirlirsizlikten(şık durduğu için de olabilir:)) dolayı giyiyor o ekimpmanları ama tabi yine sen bilirsin. Burada kask takanlara polis bakmıyor bile ehliyetin var mı diye.
Başa dön
mucit Çevrimdışı mucit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal