23 Mart 2008
Bu hafta sonu Adanaya gitmiştim. Suyu bol bir yer araştırdım ve buldum.
Mersine 150 km mesafede aladağ yolu üzerinde Eğner....Seyhan nehrinin yukarısında. Şu anda yeni bir baraj inşaatı devam ediyor Sanko Holding yapıyor Sanibey barajı. ve Malesef tüm bu güzellikler köyün tamamı sular altında kalacakmış.
Adanadan Kozan yönüne doğru yaklaşık 35 km gidiyorsunuz ve imamoğluna girmeden sola Aladağ yönüne dönüyorsunuz. 40 km yol aldıkatn sonra Eğner köyüne geliniyor.
ama köye gelmeden 10 km önce Simit şelalesine uğramadan olmaz tabi ki.
Adana Şehir merkezi
Yollar ve manzaralar
İmamoğluna geldik ve dönüş zamanı
Sevinçli Köyü
Yol boyunca bunlara dikkat etmek lazım hindistan gibi mübarek
Kahve molası atımı dinlendiriyorum
Her taraf göz alabildiğince yeşil Buğday tarlası
Seyhan nehri burada duraklamış
Baraj inşaatı dağı taşı deliyorlar
Ve Simit Şelalesi yorumsuz
Şelalenin dönüş yolunda köprü
Bu balık sürüsüne hayran kaldım ve bir süre izledim
Yola devam
100 metre ileride bişey yok ama dağın içinden inanılmaz bir su çıkıyor ve bir bakıyorsunuz ırmağa dönüşmüş..
Tarihi bir köprü
Papatya tarlası gibi
Bu su nereye gidiyor???
Bu köyde birçok restaurant seçeneği var onlardan bir tanesi
Bu resim benim favorim
Bu su nereye gidiyor
Bu ipucu
Değirmen kapalıydı ama kapı aralığından ve penceredeki boşluklardan çektim resimleri
etraf hep böyle ve bu suyun kenarında oturup alabalık siparişi veriyorum
İşte benim Masa
Şimdi dönüş zamanı herkese sevgiler selamlar.... _________________ Ya Yolunu Çizersin ya da Başkalarının çizdiği yoldan gidersin
Kayıt: Jan 27, 2007 Mesajlar: 1362 Nereden: E5&TEM sol şeritten
Tarih: 24.03.2008 - 01:06 Mesaj konusu:
axid, çok teşekkürler içimiz ferahladı valla ellerine sağlık fotolar için ....
bu arada gecen topice bakmışındır inş o çiçeğin adı nevroz imiş... _________________ Hamit Canbay 0 rh (+) O Şimdi Asker
116.Jandarma Eğitim Alayı 5. Bölük ÇANAKKALE
aspuzu44@msn.com
Tarih: 24.03.2008 - 02:42 Mesaj konusu:
SEYREDERKEN BİLE SUSADIM HAKKATTEN SU YA YOLCULUK YAPMAK LAZIM. ELLERİNİZE MAKİNENİZE SAĞLIK _________________ ahh piaggio alacam seni seneyee
X9 250 hastayım sanaaaaaaaaa 500 de olsa olurdu valla... ARTIK PİAGİO,YA ELVEDA daelim s2 250 ye merhabaaa.
aspuzu, çok teşekkür ederim. evet çiçek navruz muş. dream217, designserhat, bulosel, mavigokyuzu35, oguz_92, pelikan31, bluebird64, scarpecello, Yorumlarınıza teşekkür ederim. yıllar sonra bir su değirmeni gördüm inanılmazdı. SU gerçekten hayat.... _________________ Ya Yolunu Çizersin ya da Başkalarının çizdiği yoldan gidersin
harika bir gezi olmuş doğa ile iç içe ve su! tüm stresi sadece fotolara bakrak attım teşekkürler emeğinize _________________ SEN BİR AŞKSIN RÜZGAR HEP PEŞİNDEYİM!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız