ArkadaşLar,
Daha önce bununLa iLgiLi konu açıLdı mı biLmiyorum ama genede sizinLe payLaşmak isterim;istanbuL trafiğinde araba iLe 4 senede 168000 km yoL yapmış biri oLarak sıkışık trafik ve stres iLe geLen dikkatsizLikLeri çok iyi biLirim.Ne kadar kendimi iyi bir otomobiL sürücü oLarak değerLendirsemde böyLe bir ortamda hata yapmamak kaçınıLmaz.Peki böyLe bir ortamda motorcuLar sadece kendiLerinden mi mesuLLer ? Çoğu kez ağır aksak trafikte yanımdaki araç iLe aramızdaki boşLuktan motorLarın uyarı vermeden süratLi şekiLde gittikLerine şahit oLdum.Peki Allah muhafata ters bir harekette oLası bir kazasa tek suçLu otomobiL sürücüLeri mi yoksa otomobiL sürücüLerini uyarmayan motorsikLet sürücüLeri mi ? Tabiki herkez bu trafigin bir parçası oLarak birbirinden meshuLdür .. Bu bağLamda sizden ricam mümkün oLduğunca kendimizin mükemmeL sürücü oLduğunu unutup çevremizdeki diğer sürücüLerin hata yapma riskine karşı ne gibi önLemLer aLabiLiriz mantığıyLa yoLa çıkmanızdır.Sözüm ona kornaLarımızı sık sık kuLLanmak "ben buradayım dikkat et" anLamında güzeL bir uyarı ve tabiki farLarın açık oLması her daim uyarıcı bir faktör ... Bence biraz kendimize çuvaLdızı batırma zamanı geLmiştir .. Herkeze kazasız beLasız keyifLi sürüşLer diLerim.
TeşekkürLer.. _________________ Let The Good Times Roll
Kawasaki ZX-6R
B Rh(+)
www.diagontattoo.com
Kayıt: Mar 27, 2007 Mesajlar: 762 Nereden: Bostancı- Istanbul
Tarih: 26.03.2008 - 01:46 Mesaj konusu:
Çok önemli bir konuya temas etmissin. Ben örneğin gündüz uzun farları açıp kullanıyorum kalabalik trafikte iken.. Normal trafikte bunu yapmıyorum... Çünkü uzun farları yakında bir şekilde görüyorlar kafestekiler..
ben acemi oLduğum için ara gazı fLaşör gibi faktörLeri beLirtmeyi düşünemedim teşekkür ederim _________________ Let The Good Times Roll
Kawasaki ZX-6R
B Rh(+)
www.diagontattoo.com
Tarih: 26.03.2008 - 01:52 Mesaj konusu:
CN-6R, evet söylediklerinde sende haklısın bi şeklde öndeki sürücüye kendini belirtmek gerekiyor _________________ Çanakkale Edremit çevresi 1000cc asfalt şampiyonu
(dikkat edin bu mevkilerde yakınınızdan siyah bi nesne 1-2 sn içinde gelip gecebilir)
bende trafikte bahsedildigi gibi seyreden arkadaslar goruyorum ne yazıkkı.tamam motor sıkısık trafıkte bır kurtulustur ama yinede yapılan hamlelerı karsıtarafın ne yapabılecegını dusunerek yapmak lazım.kendımıze guvenıyoruz ama karsımızdakıne fazla guvenmemelıyız.farımız ve yolumuz acık olmalı,uzerımızdekı kıyafetler renklı olmalı hatta ust gıtsısı ıcın polıslerınkı gıbı reflektorlu kıyafetler var fıyatıda ucuz onlardan alınmalı,motorumuzda palkalık ıptalıyle bırlıkte genelde arka sınyal lambalarıda ıptl edılıyor bu yanlıstan kacınılmalı,cokta acelecı olup luzumsuz hızlardan kacınılmalı,motorlarımızda bulunan kornalarımızı kullanmalıyız ss ler ıcın egsoz sesı etkılı olabılır.özellikle dar yollarda sehır ıcınde saga park etmıs aracların yanından hızlı gecmeyelım.aracların arasından cıkabılecek bır tehlıkeyı fark etmemız gec olabılır.yani uzun lafın kısası görünelimki görsünler ve görelimki tedbirimizi alabilelim.
bende trafikte bahsedildigi gibi seyreden arkadaslar goruyorum ne yazıkkı.tamam motor sıkısık trafıkte bır kurtulustur ama yinede yapılan hamlelerı karsıtarafın ne yapabılecegını dusunerek yapmak lazım.kendımıze guvenıyoruz ama karsımızdakıne fazla guvenmemelıyız.farımız ve yolumuz acık olmalı,uzerımızdekı kıyafetler renklı olmalı hatta ust gıtsısı ıcın polıslerınkı gıbı reflektorlu kıyafetler var fıyatıda ucuz onlardan alınmalı,motorumuzda palkalık ıptalıyle bırlıkte genelde arka sınyal lambalarıda ıptl edılıyor bu yanlıstan kacınılmalı,cokta acelecı olup luzumsuz hızlardan kacınılmalı,motorlarımızda bulunan kornalarımızı kullanmalıyız ss ler ıcın egsoz sesı etkılı olabılır.özellikle dar yollarda sehır ıcınde saga park etmıs aracların yanından hızlı gecmeyelım.aracların arasından cıkabılecek bır tehlıkeyı fark etmemız gec olabılır.yani uzun lafın kısası görünelimki görsünler ve görelimki tedbirimizi alabilelim.
kesinLikLe katıLıyorum ... Bu arada PoLisLerinki gibi refLektörLü kıyafetLer nerede satıyorLar biLgin var mı? _________________ Let The Good Times Roll
Kawasaki ZX-6R
B Rh(+)
www.diagontattoo.com
Tarih: 28.03.2008 - 12:19 Mesaj konusu:
CN-6R, cogu montta zaten reflektor var yada gıt sadece montunun uzerıne yapı marketlerınden fosforlu yelek al,arkadaslarında dedıgı gıbı xenon ve egzos farkedılmek ıcın bırebır _________________ Sağlam şoför kalmaz rampada, Müslüm Baba sığmaz i-poda
herşeyden önce motorsikletle ilgisi olmayan otomobil kullanıcılarının aradan sıyrılıp geçen motorsiklet kullanıcılarına uyuz olduklarına çok şahit oldum.
bu nedenle aslında tüm otomobil kullanıcılarının çok daha fazla vicdan sahibi olmaları gerekmektedir. _________________ Kör cehalet çirkefleştirir insanları. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye...
Mevlana
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız