Kayıt: Mar 30, 2008 Mesajlar: 175 Nereden: istanbul gaziosmanpaşa
Tarih: 03.04.2008 - 23:55 Mesaj konusu:
alievren demiş ki:
Yurtdışında oturan birisi buraya kesin dönüş yaptığında öyle bir hakları oluyor.Gelecek kişiyi ikna edebilirsen çok uygun bir şekide getirebilirsin...Ama öyle bir tanıdığın varsa ve o hakkını sana vermeyi isterlerse bence, ki paran varsa lüx bir araç getirt hem para kazanmış olursun hemde burdan bir motor alabilirsin.Diyeceğim şudur ki, o hakkı sana verirlerse cüzzi bir miktar vergi ödeyerek getirtirsin.Benim tanıdığın bir abi Almanyadan 2006 mod BMW M5 getirdi ve çok karlı bir iş yaptı...
tavsiyen için tşk ederim inşallah öle yapmayı düşünüyorum zamanı gelince gerçekten karlıca bi yatırım olur. _________________ KAH ÇIKARIM GÖKYÜZÜNE SEYREDERİM ALEMİ,KAH İNERİM YERYÜZÜNE SEYREDER ALEM BENİ.
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4191 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 03.04.2008 - 23:56 Mesaj konusu:
wildturkey demiş ki:
baska bir ulke vatandasi olursan memlekete bir tane kendi adina arac getirme hakkin var. bu araci sadece getiren ve ailesinde olan ayni soyisimde birisinden baskasi suremiyor. ayrica 5 yil icerisinde satisi da yasak. memlekette ne kadar vergi veya ekstra islemler var orasini bilmiyorum. kesinlikle getirmesi cok zor ve kafa sisiren, cok fazla proseduru olan bir is...
Böyle bir kanun yok. Ben hem Hollanda hem Türk vatandasiyim hic birseyin vergisini ödemeden Türkiyeye katamiyorum.
Ben bile yazlik motorumu Türkiyeden aldim. Babamlar araba ile motor cikardilar gümrügü vergisi bir yana, reziligi
insani bezdirir.
Arkadaslar öyle göründügü gibi basit degil. O sizin gördügúnüz ucuz motor ilanlari hep bos cikiyor.
Inanin bana Tr ile burada ki fiyatlarlarin arasinda cok fark yok. Biz almanyadan aldigimiz motorlarin
bile vergisini ödüyoruz. Kaldi ki Türkiye kesesini doldurmadan seni beni motor sahahibi yapacak..
Her anlatilana inanmayin. Oyle bir kanun olsa burdan Tr ye gidecek araclarin sayisini hayal edemezsiniz.
Herkes hemen alir bir yolunu bulur götürür. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Kayıt: Mar 30, 2008 Mesajlar: 175 Nereden: istanbul gaziosmanpaşa
Tarih: 04.04.2008 - 00:02 Mesaj konusu:
ZXRosman demiş ki:
wildturkey demiş ki:
baska bir ulke vatandasi olursan memlekete bir tane kendi adina arac getirme hakkin var. bu araci sadece getiren ve ailesinde olan ayni soyisimde birisinden baskasi suremiyor. ayrica 5 yil icerisinde satisi da yasak. memlekette ne kadar vergi veya ekstra islemler var orasini bilmiyorum. kesinlikle getirmesi cok zor ve kafa sisiren, cok fazla proseduru olan bir is...
Böyle bir kanun yok. Ben hem Hollanda hem Türk vatandasiyim hic birseyin vergisini ödemeden Türkiyeye katamiyorum.
Ben bile yazlik motorumu Türkiyeden aldim. Babamlar araba ile motor cikardilar gümrügü vergisi bir yana, reziligi
insani bezdirir.
Arkadaslar öyle göründügü gibi basit degil. O sizin gördügúnüz ucuz motor ilanlari hep bos cikiyor.
Inanin bana Tr ile burada ki fiyatlarlarin arasinda cok fark yok. Biz almanyadan aldigimiz motorlara
bile vergisini ödüyoruz. Kaldi ki Türkiye kesesini doldurmadan seni beni motor sahahibi yapacak..
Her anlatilana inanmayin. Oyle bir kanun olsa burdan Tr ye gidecek araclarin sayisini hayal edemezsiniz.
Herkes hemen alir bir yolunu bulur götürür.
abim almanyada yaşıyor şimdi sordum kesin dönüş yapınca söylendiği kadar vergi verilmiyormuş sadece en az 3 yaşında olması gerekiyomuş aracın yada motorun. _________________ KAH ÇIKARIM GÖKYÜZÜNE SEYREDERİM ALEMİ,KAH İNERİM YERYÜZÜNE SEYREDER ALEM BENİ.
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4191 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 04.04.2008 - 00:06 Mesaj konusu:
61QUAREZMA61 demiş ki:
ZXRosman demiş ki:
wildturkey demiş ki:
insani bezdirir.
Inanin bana Tr ile burada ki fiyatlarlarin arasinda cok fark yok. Biz almanyadan aldigimiz motorlara
Herkes hemen alir bir yolunu bulur götürür.
abim almanyada yaşıyor şimdi sordum kesin dönüş yapınca söylendiği kadar vergi verilmiyormuş sadece en az 3 yaşında olması gerekiyomuş aracın yada motorun.
ödenecek vergiyi Almanya degil, Türkiye belirliyor.
O Yüzden bu ödenecek vergi ve islemler hakkinda en iyi bilgiyi Türkiye gümrügünden ala bilirsin.
Bence bu bütün islemleri seni bıktırır. Biz cok pişman olduk.. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
En son ZXRosman tarafından 04.04.2008 - 00:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız