Ankara'dan Erkut ben. 2004 model 600RR'ım var ve 2.piston kırıldı,sibop kesti makina. Piston kırılınca sibop kapağını ve motor blokunun silindir kısmını zedelemiş.Krankta ve ana-kol yataklarında hiç hasar yok.Hasarı üst kısma vermiş yani. Burda aramam gereken yeri aradım ama en az 2 ayda gelir dediler ayrıca fiyat da çok çok yüksek.
Şimdi bana 2 tane piston kolu,sibop kpağı ve motor blokunun silindir kısmı gerekiyormuş,motoru dağıtan ustamın söylediği kadarıyla.
Arkadaşlar elinde ya da bildiği bir arkadaşında bu parçaların düzgün çıkması ya da kazalı motorunun sağlam parçalarını satan biri varsa benimle erkuttosun@hotmail.com iribata geçerse çok sevinirim. Motor şu an dağıtılmış durumda,toplanacak. Buraya hasarlı parçaların resmini koyacaktım ama beceremedim,mail ile yardımcı olan olursa ona gönderebilirim.Ya da mail ile telefon numarası verilirse arayadabilirim.
Hepinize kazasız belasız ve arızasız,keyifli sürüşler dilerim.. Üçü de çook can sıkıyor malesef..
Tarih: 06.04.2008 - 02:07 Mesaj konusu:
emora, gecmis olsun neyse ki alt kısıma yansımamıs hasar umarım kısa zamanda cözersin sıkıntını _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Tarih: 06.04.2008 - 02:47 Mesaj konusu:
2 tane piston kolu,sibop kpağı ve motor blokunun silindir kısmı derken hangi parçaları kastettin anlayamadım.piston kolu derken biyelden bahsediyosun sanırım.sibop kapağı nedir onu anlamadım heralde subap kestiğine göre subabın kendisini arıyosun.emme mi egsoz mu?kaç tane?1 tanesini mi kesmiş sadece?motor blokunun silindir kısmı da gömlek oluyo heralde?blok patlatmadı değil mi?parçaların isimlerini iyice öğrenip ararsan sana faydası olur.yanlış anlatırsan yanlış parça alırsın.
Kayıt: Nov 12, 2004 Mesajlar: 547 Nereden: AVCILAR / İSTANBUL
Tarih: 06.04.2008 - 04:15 Mesaj konusu:
geçmiş olsun...
ebaydan sipariş ver 3 hafta sonra elinde olur buradaki servislerde bi nevi o yöntemle yurt dışından parça getiriyor 3 katı fiyata satıyor...
emora KArdeşim çok geçmiş olsun Hondanın Fahiş yedek parça fiyatları canını bayağı yakıcaktır... Fatih kılıçlı diye bi zatı muhterem var onda olur sanırım gsm:0535-2540874
LEVO Abi belki bilmiyorsun ama tr'de Hondanın fahiş yedek parça politikası milletin canını yakıyor. hemde fena halde.. o yamahayı kötülüyenler bundan hiç bahsetmiyor.. merak ediyorsan bide türkiyedeki en ucuz yedek parça yamahanın o yüzden kasko patlatanlar yamaha ile bu işi pek yapmıyorlar _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
2008/R1 - Istanbul
eminatar@hotmail.com
Slayer2694 : siteden bana özel mesaj gönderen iki arkadaşımıza hasarlı parçaların resimlerini gönderdim,onlar “biz ekleriz” dediler.Motor kullanıcısıyım ama maalesef böyle motor aksamından falan pek anlamıyorum,motoru dağıtan ustamın söylediği “motorun alt tarafında bir hasar yok, üst kapak,silindir ve pistonların zarar gördüğü” Resimler eklenice,motordan anlayan arkadaşlar daha rahat yardımcı olacaktır sanıyorum. İlgine teşekkür ederim.
Highbrow: Evet arkadaşım haklısın,burada bu 3 parça bana neredeyse 1.500 YTL’ye mal olacak,tam net rakamda vermiyorlar,bir miktar kapora yatırın parçalar 1 ayda gelir o zaman fiyatını da öğrenirsiniz ve daha işçilik falan içinde değil, e-bay’dan bunları toplam 350$ + kargo buldum ama oradan nasıl alışveriş yapılıyor vs.. araştırıyorum.Üzücü bu durum,burada sıfır orijinal konjektör sormuştum bir bayiden geçenlerde de başka bir arkadaşım için, fiyat 475 YTL + KDV idi,e-bay da gözüme çarptı 60 $ + kargo ücreti.Malesef ülkemizde parça çok ama çok pahalı; e-bay’da komple motor var ve 1.000-1500 $ fiyat aralığında. E-bay konusunda bilginiz varsa size danışabilirim.
Deliemin: O kişiyi de arayacağım fakat o da sanırım normal servislerden pek farklı bir fiyat vermeyecek,sahibinden.com’daki sitesinden baktım üst kapak sadece 850 YTL o da çıkma parça. Teşekkür ederim sana da..
İlgilenen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Anladım ki,küçük hasarlarda rahat çözüm bulunuyor fakat hasar arttıkça çözüm de zorlaşıyor,parça zor bulunuyor,zor bulunduğu içinde fiyatları çok yüksek.
Tarih: 06.04.2008 - 19:37 Mesaj konusu:
emora, fatih kılıçlıdan bende alış veriş yaptım.fiyat konusunda belki bi faydası olmaz sana aynıdır fiyatları ama parçaların çıkmasını da bulabilirsin onda.ve yedek parça konusunda stok yapan bi arkadaştır,servise sipariş versen 2 ayda gelir ama ondan hemen alabilirsin.sana sadece bu faydası olur.bunun yanında dikkat edeceğin husus motoru kim toplayacaksa parçaları gidip görerek alsın yoksa yanlış parça gelme ihtimali var.ben bunu yaşadım.belki fatih kılıçlının günahı yoktu bu işte ama insanlık hali yanlış anlaşılmalar olabilir.parça alırken yerinde bakıp görerek al ya da motoru toplıcak kişi görsün.izmirden parça aldığım bi arkadaş daha var çok dürüst iş yapar kendisi.1 kez ürün aldım problem yaşamadım.ayrıca izmirin bilinen isimleri tarafından sevilen biri.hulusi sinan kapkıner ismi.numarasını bilen arkadaşlar vardır.yoksa bile sahibindendeki ilanlarında numarası var.ondan da temin edebilirsin.allah kolaylık versin geçmiş olsun.
Bilen arkadaşlar varsa bana 2.resimdeki parçanın ingilizcesini söyleyebilir mi lütfen? 1. ve 3. parçayı ebay'dan buldum,almak üzereyim fakat 2.parçayı bir türlü bulamadım. 1.parça cylinder head & camshafts 3.parça da pistons & connecting rods bearings diye bulunuyor fakat 2.parçayı bulamadım ebayda bir türlü.Ebay'da 1.parça 100-200$ arası 3.parça 4lü olarak 35-85 $ arası + kargo ücreti olacak. Bir de 2. parçayı bulabilsem çözeceğim bu işi. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.Buradan ya da tosunerkut@yahoo.com'dan yazabilirsiniz bana.Şimdiden teşekkürler..
Tarih: 07.04.2008 - 03:49 Mesaj konusu:
emora, Dün mailini bekledim epey ama gelmeyince yollamıyacak heralde dedim ve yattım. İyi olmuş LEVO'nun yardımıyla halletmişsin resim işini. Umarım en kısa zamanda bulursun parçaları.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız