bildiğiniz üzere benim 100cc motorum var şimdide dişli büyütmeyi düşünüyorum ön dişliyi büyütmek yada arka dişliyi küçültmeyi düşünüyorum kimisi iyi olur diyor kimisi fites düzenin bozulur diyor iki kişi performansı düşer yokuş çıkamassın diyor ama hız konusunda değişme olur diyor yakıtta tasarruf sağlarsın vs.. ben motoruma iki kişide biniyorum çok araştırdım sitemizde olsun başka forumlarda olsun çok tartışılmış ama tam net bi cevap veren olmamış bunun artısı eksisi ne olur nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim...
deneyen yada nasıl olur bilgisi olan varsa lütfen...
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 5835 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 27.02.2008 - 17:24 Mesaj konusu:
100cc bi motorda arka dişliyi ufaltmak yada önü buyutmek motorun torkunda düşüş yapıcak. sık sık vites değitirmen gerekecek,makina kalkışta ve güç isteyen durumlarda hantal kalıcak,makina hızlanmak gerekince vites küçültmeden olmaz. ama son hızda bir iyileşme olsada bu hıza ulasma zamanıda artar! yani senin makinanın standart hali ile yan yana gelsen o seni deler!!! hele 2 kişi binersen yurumez o makina!!hep kucuk vites ister. _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez(T.İ.T)
Kayıt: Dec 16, 2006 Mesajlar: 501 Nereden: İstanbul-Giresun
Tarih: 16.03.2008 - 19:03 Mesaj konusu:
Peki arka dişliyi büyütsek neler olur acaba?Bende kross olduğu için böle bişeyi düşünmüştüm tekere filan rahat gelsin diye.İşe yararmı acaba? _________________ 2007 Hyosung xrx 125 (mavi-beyaz)
125 cc stuntking
Tarih: 16.03.2008 - 19:28 Mesaj konusu:
Arkayı büyütürsen veya önü küçültürsen ivmelenmesi artar motorunun, daha çabuk hızlanır. Fakat son hızı düşer. Tam tersini yaparsan da aynen Srad-Han'ın dedikleri olur. Ne istediğine karar vermelisin önce. İllaki bir değişiklik yapılsın istiyorsan arka dişli büyütmeyi tavsiye ederim. Son hızın düşer ama çabuk hızlanır alet. Fakat bu sefer de vitesler çabucak bitecek ve çok kısa aralıklarla vites değiştirmen gerekecek, bunu da unutma.
Kayıt: Dec 16, 2006 Mesajlar: 501 Nereden: İstanbul-Giresun
Tarih: 16.03.2008 - 19:31 Mesaj konusu:
Zaten benim 1. vites yok gibi hemen 2 ye atıyosun eğer büyültürsem motor herkalkışta redline girer onun için 2 u le kalkmak gerekir o zmanda dişli büyütmenin anlamı kalmaz.O zaman 2. motora geçtiğim zaman dişli büyültebilirim. _________________ 2007 Hyosung xrx 125 (mavi-beyaz)
125 cc stuntking
Tarih: 16.03.2008 - 21:09 Mesaj konusu:
Ben denedim 100 cc motorda sradhanın söylediklerini aynen yaşadım rüzgar karşıdan esse bile eski hızını geçemiyorsun... sadece hızımın artması bana yetecekti ama o da olmuyor yani boşuna deneme çin malı 150 cc için durum biraz farklı ama konu 100 cc kolay gelsin _________________ Hayatımın % 90ı motor üstünde geçiyor;çünkü motor olmayan zamanları yaşamadım sayıyorum
valla bence ikisibnide dene derim bizede yaptık kalkış için arka büyük olsun ama son sürat istersen ön büyüt derim sana birde seri olman lazım ki vites arasını uzatmaman
bence motor hacmı kucuk oldugu ıcın dıslıyle pek ugrasma derım cunku bır arkadasıma yaptık 100luk prestosu vardı makına sadece rampa asagı orjınalınden 10km fazla yaptı duzde ve rampa yukarı gıdısı asırı kotu oldu 2 kısı nerdeyse gıtmıyodu o yuzden bence dıslıye dokunma derım
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız