Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 10.04.2008 - 00:11 Mesaj konusu:
motora bastan makina yapıldıysa o makinanın yine 0km gibi rodajı yapılmalı! öyle alır almaz zart zurt sıkılmaz yakında yine eline alırsın makinayı böyle devam edersen. ve su soğutması varsa fan olmak zorundadır ki rs ler su soğutmalı.. _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
ve su soğutması varsa fan olmak zorundadır ki rs ler su soğutmalı
servıs makınanın fanı yok demıs o yuzden baska servıse bakmasını onerdım bende ayrıca motor yapıldıysa nıye soylemıyorlar nasıl kullanması gerektıgını en kısa zamanda gerı gelsın dıye belkı _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Tarih: 10.04.2008 - 00:27 Mesaj konusu:
armyy, dostum,piston değişmiş deniyor! makinanın rodaj dönemine ihtiyacı var demektir buda1 servisin bu konuda bilgi vermesi gerek ama kullanıcı kişilerde bu konularda arastırma yapıp ve bilgi sahibi olması sart! öyle sadece bas marsa yürü olmaz! yeni yapılan makina zaten son derece devirli bi motor arkadas almış hemen dibine dibine çakmış bu tamamen kullanıcı hatası o piston cizildiyse makina yine açılır!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
ostum bence ilk etapta motoru açtırma bi daha ayar yaptıramayabilirin makina hepten elinden çıkar. servislere de pek güvenme evvela turboya baktır elektrik donanımına baktır. Allah kolaylık versin. _________________ Ve Sen Ölsen Bile Bir Gün;
NAMIN YÜRÜSÜN...!
Tarih: 10.04.2008 - 01:22 Mesaj konusu:
major_01,
Alıntı:
evvela turboya baktır
gece gece güldüryorsunuz kardesim yahu!! ne turbosu dostum standart üretim hiçbir motor turbolu filan değildir!
http://www.aprilia.com/modelli/road/techinfo.asp?id=69 BU SON MODEL BİR RS125 neresinde turbo varmış?? yardım etmek için cevap veriyosunuz ancak konu ve motor hakkında bilginiz yok! bu durumda susmak daha faydalı olur bence!!
Alıntı:
servislere de pek güvenme evvela
evet senin dediklerine guvenip servise gidip bunun turbosuna bakın derse adamlar gülmekten yere yatar!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
evet senin dediklerine guvenip servise gidip bunun turbosuna bakın derse adamlar gülmekten yere yatar!!
berhan dogru soyluyor;bu sekıl muhabbete gırersen senın motordan anlamadıgını anlayan servıs öttürür
anaa edit tuşu geri gelmiş _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Tarih: 10.04.2008 - 01:50 Mesaj konusu:
Alıntı:
bu sekıl muhabbete gırersen senın motordan anlamadıgını anlayan servıs öttürür
armyy, adamlar Turboyu tamir edip hatttaa değiştirip bide güzel bi fatura çıkarıp eve yollarlar rahatlamış ve gevsemiş huzurlu bir sekilde!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
SRAD-HAN asıl sen insanı gülmekten öldürürsün. bilip bilmeden yorum yapmışsın. nerden biliyosun başımıza geleni gelmeyeni. gebzeye gel sana Orjinal Turbolu 36hp (ki turbosuz olanı 28hp dir) Aprilla RS125 göstereyim. adama yardımcı olmaya çalıştım ama gördüğüm kadarıyla sen benden daha ustasın. ama benim sana tavsiyem kendi dalında yorumlar yap gel bu işe karışma çeşme ve aydın otobanında tugayını komuta et.
Tarih: 10.04.2008 - 02:02 Mesaj konusu:
major_01, kardesim standart seri üretim hiçbir makinada turbo bulunmaz bunu APRİLİA sitesinde bile sözü gecmezken sen burda ne anlatıyorsun! senin turbo dediğin olay makina üst devirlerde tüm enjektörleri yada eski makinaysa çift karburatörü de devreye sokar senin gibi bu işi kitaptan görenlerde turbo sanar!!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
SRAD-HAN kardeşim bildiğimiz makinayı bize mi öğretiyosun bildiğin salyangoz turbo var ya amma cahil adammışsın yazma lütfen ya hayret bişey yolun düşerse gel gebzeye TÜBİTAK da calısıyorum kırmızı ninja varmıs de beni bulursun kapıdaki arkadaslar gönderir yanıma.
Tarih: 10.04.2008 - 02:09 Mesaj konusu:
major_01, arkadasım bu turbolu RS ten aprilianın haberi yok ama! kendi sitesinde bu turbolu modelden söz edilmiyor! sen bu turbolu RS si siteye koy bence herkes görsün! ayrıca tubitak ta calışınca iyi motorcumu oluyosun yani!!
www.aprilia.com _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
SRAD-HAN arkadaşım öyle bi iddam asla olmadmıştı ama bana gösterdin ki epey olaya vakıf olmuşum da haberim yokmuş. mesela senin elegance yapım diye bi olaydan haberin olmayabilir ama benim varmış. ben italyada orjinal 75cc lik motorda bile turbo takılı olarak çıkarıldığına şahitim. bana kitaptan okuma bilgiyle konusuyo diyosun ama asıl sen demek ki sadece internette olabileceğinden bahsediyorsun. görerek öğrendiklerini konuş bana internetten bulduklarınla değil. LÜTFEN...!!!
Tarih: 10.04.2008 - 02:24 Mesaj konusu:
major_01, benim elagance yapımlardan senden çok daha fazlama haberim ve malliyet bilgim var sen motora gecen sene bindin ben 12 yıldır race üzerindeyim97den beri hatta 2yıl yamaha ve kawasaki yetkili servis ve bayiliği yaptım oyuzden sen bence tubitaktaki işine devam et gecen sene topic açıp hangi motoru alsam diye tavsiye alan biri şimdi otorite olmuş!!!
arkadasım ELAGANCE ÜRETİMLER SERİ ÜRETİM DEĞİLDİR VE BU ARKADASIN MOTORU ELEGANCE ÜRETİMMİKİ SEN TURBODAN SÖZ EDİYORSUN,
avrupada RR SPORTS YADA YOSHIMURA EDİTION gibi bu tarz seri üretim makinaları alıp modifiye edip ve öyle satan firmalar var ancak bunlar yine seri üretim değildir!!! ben turbolu RS olmaz demedim seri üretimde böyle bir makina yok dedim, ona bakardan turbo takılı HAYABUSA videoları tonla mevcut!! oyuzden önce dediklerimi tam oku ve anla sonra cevap yaz!!
Son Mesajdan 15 dakika sonra eklendi:
major_01, önce ELAGANCE üretim ile SERİ ÜRETİM farkını bi ögren kardesim sonra benimle teknik konularda tartışmaya gir! hatta sana biraz daha bilgi vereyim! standart binmek istemeyen maddi imkanı olan avrupalılar,modifiye işi yapan örng RR sports gider ve sipariş verir firma gider müşterinin istediği motoru STANDART OLARAK alır ve onu adamın istediği sekilde verdiği para orarnında modifiye eder ver müşteriye verir!! bu işte ELAGANCE üretim olur!! firmalar sadece yarışlarda kullanmak için özel makinalar yaparlar ama asla bu makinaları caddeye satamazlar bunu kanunlar kesin olarak yasaklar!! en basit örneği asla eksoz takılı bir makina fabrikadan çıkamaz ses desibel sınırına uymak zorundalar!! K6 da 5500 devirde 62db GİBİ!!! bu gecelik yeter baska sıkıntın olursa tartışmak için yarın devam ederiz!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız