Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 600rr debriyajdan gelen ses

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

600rr debriyajdan gelen ses
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
armyy
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: -34-

MesajTarih: 09.04.2008 - 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2006 600f gormustum 4500km de debryajı dağılmış! sahıbıne sordum nasıl becerdın dıye abı bende problem yok makınada hata demıstı biraz muhabbet ettım max. yaptıgı hız 180 km miş İyi fikir makınayla ve 1 den 6. vıtese kadar teker yapıyormus o an anladım kullanım hatası oldugunu Çok gülüyorum
kullanım hatalarını marka ve modellere maletmemek lazım İyi fikir
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
fatihm3
Üye
Üye

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slayer2694 demiş ki:
debriyajın manetten yapılan ayarı biraz gevşek ve boşluk varsa titreşimde ses yapıyor da olabilir.

bu bana mantıklı geldi biraz ayarlarla oynarım yarın sabah. çünkü en ufak dokunmamla ses kesilio. yani 1mm çeksem maneti problem kalmıyo. tam bırakınca ses yapıo. boşluğuda biraz fazla zaten 1 cm falan boşluk var.
Başa dön
fatihm3 Çevrimdışı fatihm3 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
armyy
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fatihm3, boşluk olması normal ama 1cm fazla.. ses cok rahatsız edıcı gıbıyse balata yapraklarında kırık çatlak vs. falan olabılır söktur baktır bence servıste,bızım basımıza geldı 900 RRda motora zarar vermeden kurtarmıstık R6'da oldu aynısı motora cok zarar vermıstı Üzgünüm
armyy Çevrimdışı armyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
fatihm3
Üye
Üye

MesajTarih: 09.04.2008 - 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tamam bu iş beni iyice sıktı ben yarın sabah ilk iş olarak servise gidiyorum arkadaşlar. bi şekilde halledeceklerdir bende sonucu en kısa zamanda size yazıcam.
Başa dön
armyy
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 10.04.2008 - 04:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fatihm3, bize bilgi verirsen buradan sevinirim..
eger sorun varsa tahmınım kullanıcı hatasıdır İyi fikir
ugur_ugur
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 10.04.2008 - 09:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

garip ama gerçek Şok oldum makina daha yeni yapmaması lazım
__BOSS__
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 10.04.2008 - 10:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Fatih sonucu merakla bekliyorum..
Bu arada madem 2007 600 RR sıkıntılarından bahsediyoruz ben de benim şikayetimi belirteyim belki fikri olan vardır; hastalık kronik mi yoksa bana mı özel ortaya çıkar.
Benim şikayetim: Motorda sadece 5000-6000 devir arasında makro düzeyde bir titreşim var. Bu titreşimi sadece oturduğum yerde altımda hissediyorum, motorun geneline yansımıyor gibi. Ayrıca devir olarak ne üst devirlerde ne de alt devirlerde var sadece 5000-6000 devir arasında gerçekleşiyor.
Fikri olan var mı ? Ciddi bir sıkıntı olabilir mi? Neden kaynaklanıyor olabilir?
Saygılar,
__BOSS__ Çevrimdışı __BOSS__ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
titi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 10:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

__BOSS__,Hiç dikkat etmedim ama hafta sonu dikkatlice bakacağım titreşim var mı diye...Belkide titriyordur ama 5000 ile 6000 devir arasını koparark geçtiğim için hissetmemiş olabilirim...Temkinli bir şekilde deneyeceğim...
fatihm3
Üye
Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 12:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar servise götürdüm motorumu ve bir sorun olmadığını bu titreşimin normal olduğunu sölediler. Sadece önlem olarak yağını deiştirdik motorun .zaten son deişim üzerindende 9 ay geçmiş. Sanki biraz azaldı titreşim(psikolojik olabilir). Birazda debriyajın boşluğunu azalttım.Serviste başka bir rr debriyajında da aynı titreşim vardı. Bu bir sorun değil dediler. şimdilik sonuç bu. Herhalde bir problem olsa yapmak isterler die düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler
Başa dön
titi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fatihm3,Sevindim...Moralin düzelmiştir...Hala sorun devam ediyorsa bir başka servise daha götürmekte fayda var...
__BOSS__
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

titi, deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyorum
__BOSS__ Çevrimdışı __BOSS__ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mysugar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu kadar büyütme arkadasım. debriyaj teli uzamıştır tam boşta bırakmıyordur. sıkarsın teli düzelir... götür servise sıkıversınler 2 dk. da ..

Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Başa dön
mysugar Çevrimdışı mysugar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
bumbala
Üye
Üye

Nereden: Ankara, Kale

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vites boşta, debriyaj bırakılmış vaziyetteyken motorun şanzımanında dönen parçalar vardır. Debriyaj çekildiğinde balata ayrılır ve bu parçalar dönmez. Bu manuel vitesli her araçta böyledir (motosiklet, araba, vs...). Bu yüzden debriyaj bırakıldığında biraz daha farklı ses gelmesi normaldir. 2006 Kawasaki ZX-6R motorumda aynı durum mevcut.

Gelen ses seviyesi yüksekse veya bariz bir titreme varsa servise göstermeni öneririm, değilse dert edilecek birşey değil.
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

debreyaj plakları arasında boşluk oluşunca ses yapar, büyük ihtimal debreyaj baskı yaylarının vidaları gevşemiştir, onlar sıkılınca düzelir diye tahmin ediyorum tabi sorun dediğim gibiyse, debreyaj baskı plakları bitmiş de olabilir diyeceğim ama 2700 km çok az bitmesi çok düşük ihtimal.
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Knight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankaraaaaaa

MesajTarih: 10.04.2008 - 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2700 km de ki makinadan ses HERHANGİ bir ses gelmesi çok anormal...Ne sesi olursa olsun...20 küsür milyar para veriyorsan,aldığın motora bak dedirtiyor insana...Benim anlamadığım,bu güne kadar bu şikayetleri hep HONDA dan alıyoruz...Hiç Yamaha'dan aldığımızı hatırlamam...Ki 1 şahide de benim...Motorum 40 bin km de,bir kez "Tık" demedi... Bravo Artık Honda'nın şansızlığı mı,yoksa alıcının şanssızlığımı anlamadım ki İstemiyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal