Tarih: 10.04.2008 - 16:25 Mesaj konusu: Ben motorcu(mu)yum?
Sevgili motorcu arkadaşlarım. Başlık sanırım ne durumda olduğumu pek açıklamıyor. Ben kısaca şöyle açıklayacağım. Ben gerçektende motor sahibi olmak isteyen, ortayaşta birisiyim. 2 sene önce ilk kez motorsiklet almak fikri bende belirdi ve Asya 150 T1 aldım. Maddi sıkıntılar peşimi bırakmadığından bir buçuk ay kullanabildim ve taksitle 3200 e aldığım motorumu 1700 e satmak zorunda kaldım. O günden beri içimde daha da çok büyüyen bir aşkla motora deli gibi bağlandım. Kendim için motorcuyum diyebilirim ama ne yazıkki motoru olmayan bir motorcu
Geçtiğimiz ay çok fena gaza geldim ve 2. el bir motor almaya karar verdim. Bankadan 5000 YTL kredi istedim masrafları düştükten sonra bana 4770 gibi bir para kaldı. Hadi biraz da ben ekledim 5200 yaptım. Şimdi motor almak için 5200 YTL param var ama gerçektende 5200 YTL var. Yani bu fiyata motor alabilsem bile benzin parasını bulamayabilirim. Hele aldığım motorun masrafı varsa yada masraf açacaksa çok daha kötü. Belki ilk kez şans yüzüme güler ve tanıdıklarda masrafsız motoru olan vardır diye sizden yardım istemeye karar verdim. Bu arada ben 120 kiloyum ve 400 cc altında bir motor almak istemiyorum. Tabi arabadan tecrübem var ve 10 yaşından büyük motorda istemiyorum. Son olarak çok yüksek km lerdede motor istemiyorum. Tahminen senede 15.000 km yol yaparım. ve 2 sene bu motoru kullanacağımı varsayarak 30.000 km bana motor masrafı çıkartmaması lazım. Biliyorum içinizden 'sende çok şey istiyorsun kardeşim ' diyorsunuz. Sahibinden com da BMW F650 ler var 5500 gibi fiyatlı. birde Suziki Freewind. Hadi BMW yi az çok kullananlardan duyuyorum ama Suziki hakkında hiç bilgim yok. Bana motor tavsiye ederseniz sevinirim. Yada kardeş sen bu sene alamazsın sezon başladı kışa alabilirsin, yada 5200 YTL paran varsa ve bu fiyata alacağın motor olursa mutlaka masraf açacaktır gibi tecrübelerinizi benimle paylaşabilirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tarih: 10.04.2008 - 16:39 Mesaj konusu:
Bu arada 2004 Suzuki Burgman var. 5400 e bırakıyormuş. problemi yağ eksiltiyormuş. Masrafı 150-200 dedi ama ben inanmadım tabi. Bilen varmıdır acaba suzuki burgmana motor yaptırmak kaça mal oluyor?
Tarih: 10.04.2008 - 17:44 Mesaj konusu:
cbf 250 iyi olur sana abi 400 cc den aşarı biraz ama yüksek model 4000-4500 ytl arası bulabilirsin temiz geriye kalan para ile koruma ve benzin parası yaparsın _________________ K€ÑЦM¦-_-®¦¥ø®k€Ñ-_-ئmª|{tªñ-_-Kø®ktµğµm -_-¥€®Ð€¥¦M-_-§€ñЀ¥¦M...
Tarih: 10.04.2008 - 17:47 Mesaj konusu:
cabaj, öncelikle bu samimiyetine ve yazındaki doğallığa hayran kaldım diyebilirim artk öyle saçma sapan yazılar oluşmaya başladı ki sitede (sözüm yapanlara) tabikide sen motorcusun hatta bunun için bi motorunun bile olması sart değil gönlünün ruhunun bunu istemesi kalbinin bu yönde atması yeterli bizim tabirimizce o paralara bulabileceğin temiz makinalar gercekten var ama derim ki akraban derecesnde güveniceğin birinden yardm al anladığım kadaryla bilgin de yok bu konuda yada sıfır bi makina al o paraya uygun sana iyi bi makina belki 3 sezon sorun çıkarmıycaktır ama sonrasında sorun çıkarmasa bile mutlaka bakım masraflartı olucaktır hatta bi sezaonda bile yağ değişm vs masrafın olabilir ama sana sunu diyim durumun ne olursa olsun zorla ve alıcağın makinanaın bakımlarını erteleme eksik bırakma ki sonra daha büyük sorunlar yasatmasın allah gönlüne göre bi makina almayı nasip eder umarım sana _________________ Life is for the brave
sabahları uykusuz yorgun gözlerle işe giderken kapıda tebessümüme yol açan tek mevzum K5
Tarih: 10.04.2008 - 18:02 Mesaj konusu:
çok teşekkürler. benim içimde dışımda birdir. samimiyimdir gerçekten her ne kadar bu yönlerimi bilsemde birilerinin söylemesi ayrıca hoşuma gitti Ben anladımki benim aradığım fiyatlara gerçektende motor bulmak çok zor. Keşke bir 3 bin YTL daha olsaymış. O zaman en azından KLE 500 2004 model alınabilirmiş ve o fiyatlara çok güzel motorlar var.
On7_li 'nin tavsiye ettiği motorlardan bulunabilir belki bu fiyata ama satan tanıdık olmadan güvenemiyorsun ki. Git gide umudumu yitiriyorum açıkçası. Hayır kendi huyumuda biliyorum sabırsız bir adamım aslında. En sonunda ne idüğü belirsiz bir motor alıcam sonrada kafamı duvarlara vurucam. ( bir de benim motorlu araçlar konusunda hiç şansım yoktur ) belki yardım sever bir arkadaş gerçekten tanıdığı bildiği güvendiği birisinin motorunu tavsiye eder diye ümitliyim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız