Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - RAKIMMMın motora etkisi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

RAKIMMMın motora etkisi

RAKIMMMın motora etkisi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Kaan_R1
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 10.04.2008 - 20:00    Mesaj konusu: RAKIMMMın motora etkisi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2004 yzf r1 im var motorum karadeniz sahilinde yani denize sıfır (0 rakım)olan cografi konumda kullanıyordum. OKULUM için motoru erzuruma getirdim vee RAKIM 1800 de motorun parformansı çok düştü.motorumun eski performansını kazanması için yapmam gereken bir ayar varmıı hava ayarı gibi ben bu makinenin bu tarz ayarlarının otomatik oldunu duydum böle bişi varmı????
SAYGILAR
Başa dön
Kaan_R1 Çevrimdışı Kaan_R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 10.04.2008 - 20:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fabrika çıkışı ayarlar çok geniş toleranslar eşliğinde yapılır. Türkiyeye gönderilen motorlar -10 ile 40 derece arasında çalışacak şekilde ayarlanmıştır ve ortalama bir yükseklik göz önüne alınmıştır. En güzeli powercommander ile hava yakıt oranını ayarlamak.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
goldminermechanic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ana yurdu manisa ama gümüşhane

MesajTarih: 10.04.2008 - 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaan_R1,R1 için kesin bunu kontrol eden bir sistem varmı bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim rakım hava ve yakıt karışımı için can alıcı özellikdedir,örneğin biz dizel araçlarda her 600mt.de 1 birim yakıt miktarını düşürürüzki karışım orantılı olur.
çok rakım değiştiren ve ağır şartlarda çalışan makinalarda tır,iş makinaları v.b. bu nedenle turbocharger kullanılır ki makinaya her ne rakımda olursa olsun hazır emilmiş hatta basınçlı hava sunsun diye,tahminim R1 inde değişik rakım sonucu bir emisyon kontrolü isteyecektir Göz kırpıyorum
tornado57
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Sinop

MesajTarih: 11.04.2008 - 00:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

goldminermechanic, çok güzel açıklamış, rakım arttıkça hava seyreleceği için ideal oran da bozulur, buna uygun bi ayar gerekir. Ben otomobille sıfırdan 1300 rakıma falan çıkıyorum, tırmanışı zayıflıyor, hatta motor çekmiyor diye duranları biliyorum yolda Gülümsüyorum
Başa dön
tornado57 Çevrimdışı tornado57 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
neuremencer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 11.04.2008 - 00:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

goldminermechanic, Bravo Bravo
skyhawk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: AmisoS

MesajTarih: 11.04.2008 - 00:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Turbosu olmayan her türlü araçta bahsi geçen şeyler maalesf yaşanır ama arabaların ağırlığı 1 tonu aştığından avans ve ateşleme değerleri de iyice sapıtınca
millet eyvah arıza yaptı gitmiyor derdine dişer ama çok da yapacak bişey yoktur.Bu yüzden yüke ve torka ihtiyaç duyan profesyonel makinalarda bu sorunu
hava basıncını sürekli aynı tutabilen turbo çözer ve can simidi gibi çalışır.

Bence R1 gibi hassas işletim sistemli makinalara müdahele etmek pekde mantııklı olmaz sonra deniz seviyesine inildikçe insanın moralini hepten bozabilir...
Başa dön
skyhawk Çevrimdışı skyhawk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Kaan_R1
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 11.04.2008 - 01:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

YORUMLARInız için teşşekr ederim bende böle kullanmak taraftarındaım ayarlarını bozmadan ama power commander hakkında ayrıntılı bilgi alabilirmiyim
Başa dön
Kaan_R1 Çevrimdışı Kaan_R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
goldminermechanic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ana yurdu manisa ama gümüşhane

MesajTarih: 11.04.2008 - 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tornado57, neuremencer, teşekkürler dostlarım Göz kırpıyorum

Kaan_R1, tabiki kardeş oynatmadan önce sistemin otokontrol sistemi varmı onu kontrol etmen daha mantıklı olacaktır Göz kırpıyorum
R1fatih
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BEYSEHYR otobanyndan

MesajTarih: 12.04.2008 - 03:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

r1 de ole bı ayar var ama maleef hangı rakımda nasıl ne ayar yapıldını bılemıyorum km kadranında var yenı nesıl r1 lerın.kontak kapalıyken her ıkı tusa basılı tut 5-10 sn kadar sonra tuslardan elını hıc cekmeden kontagı ac cıkar.ama dedıgım gıbı rakamsal olarak bılemıyorum antalya nebıoglunda huseyın ustayı ararsan cevabını alırsın yamahada uzman bı kısıdır Bravo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.12 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal