Tarih: 10.04.2008 - 20:00 Mesaj konusu: RAKIMMMın motora etkisi
2004 yzf r1 im var motorum karadeniz sahilinde yani denize sıfır (0 rakım)olan cografi konumda kullanıyordum. OKULUM için motoru erzuruma getirdim vee RAKIM 1800 de motorun parformansı çok düştü.motorumun eski performansını kazanması için yapmam gereken bir ayar varmıı hava ayarı gibi ben bu makinenin bu tarz ayarlarının otomatik oldunu duydum böle bişi varmı????
SAYGILAR
Tarih: 10.04.2008 - 20:22 Mesaj konusu:
fabrika çıkışı ayarlar çok geniş toleranslar eşliğinde yapılır. Türkiyeye gönderilen motorlar -10 ile 40 derece arasında çalışacak şekilde ayarlanmıştır ve ortalama bir yükseklik göz önüne alınmıştır. En güzeli powercommander ile hava yakıt oranını ayarlamak.
Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 906 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 10.04.2008 - 20:56 Mesaj konusu:
Kaan_R1,R1 için kesin bunu kontrol eden bir sistem varmı bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim rakım hava ve yakıt karışımı için can alıcı özellikdedir,örneğin biz dizel araçlarda her 600mt.de 1 birim yakıt miktarını düşürürüzki karışım orantılı olur.
çok rakım değiştiren ve ağır şartlarda çalışan makinalarda tır,iş makinaları v.b. bu nedenle turbocharger kullanılır ki makinaya her ne rakımda olursa olsun hazır emilmiş hatta basınçlı hava sunsun diye,tahminim R1 inde değişik rakım sonucu bir emisyon kontrolü isteyecektir _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
goldminermechanic, çok güzel açıklamış, rakım arttıkça hava seyreleceği için ideal oran da bozulur, buna uygun bi ayar gerekir. Ben otomobille sıfırdan 1300 rakıma falan çıkıyorum, tırmanışı zayıflıyor, hatta motor çekmiyor diye duranları biliyorum yolda
goldminermechanic, _________________ "SULAR YÜKSELİNCE BALIKLAR KARINCALARI YER, SULAR ÇEKİLİNCE DE KARINCALAR BALIKLARI. KİMSE BUGÜNKÜ ÜSTÜNLÜĞÜNE VE GÜCÜNE GÜVENMESİN.KİMİN KİMİ YİYECEĞİNE SUYUN AKIŞI KARAR VERİR"
Turbosu olmayan her türlü araçta bahsi geçen şeyler maalesf yaşanır ama arabaların ağırlığı 1 tonu aştığından avans ve ateşleme değerleri de iyice sapıtınca
millet eyvah arıza yaptı gitmiyor derdine dişer ama çok da yapacak bişey yoktur.Bu yüzden yüke ve torka ihtiyaç duyan profesyonel makinalarda bu sorunu
hava basıncını sürekli aynı tutabilen turbo çözer ve can simidi gibi çalışır.
Bence R1 gibi hassas işletim sistemli makinalara müdahele etmek pekde mantııklı olmaz sonra deniz seviyesine inildikçe insanın moralini hepten bozabilir... _________________ binbasi nayman
tb6cff x-max
m.teoman ulutas
Kayıt: Dec 23, 2007 Mesajlar: 906 Nereden: izmir ve manisa
Tarih: 11.04.2008 - 22:42 Mesaj konusu:
tornado57, neuremencer, teşekkürler dostlarım
Kaan_R1, tabiki kardeş oynatmadan önce sistemin otokontrol sistemi varmı onu kontrol etmen daha mantıklı olacaktır _________________ dost zararıyla taşınır AB RH (+)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız