Tarih: 07.04.2008 - 10:33 Mesaj konusu:
sahibinden com da motorsiklet yedek parçaları var orada bi araştır istersen.ayrıca geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sorun çözülür _________________ !...TuTkuLArıNA YoL VeR...! EmEğiMiz BiLeK ZoRu ALLAHım SeN BiZi KoRu::::::
Arkadaşlar motorumun dün akşam itibariyle sorunu çözüldü. Parçaların bir kısmını ebay'dan bir kısmını da İst.da F.Kılıçlı adında bir şahıstan temin ettik ve motoru yeniden topladık,ilk başta motordan hafif bir ses geliyordu ama sibopların kuruntularını temizleyip iyi bir ayar çekince eskisinden de güzel oldu çok şükür. Gidişinde falan hiçbir problem yok.İlk etapta biraz sıkıştırmadan sür dedi tamirini yapan usta,sonrasında parçalar birbirine alışınca iyice gazlarsın dedi.Yine de kendi bir denedi,eski süratlerine çok rahat çıkıyor motor.Ses de yok sorun da artık..
Ebay'dan alışveriş yapacak arkadaşlara tavsiyem; öncelikle parçayı almadan önce satıcısı ile mutlaka yazışarak durumunu net öğrenin. Pistonları ve bloku ebay'dan alırken yazıştığım ilk üç satıcı garanti vermedi fakat dördüncü satıcı garanti verdi,gelen pistonlar da çok düzgündü. Ödeme olarak da Paypal yöntemini deneyin,böylece kredi kartınızı riske atmazsınız.100 $'ın üstü için American Postal Service (Normal Posta,adi posta da deniyor sanırım) istedim ve gümrüksüz adrese teslim geldi.Gelmesi yaklaşık 20 gün sürdü.Gümrük olayları biraz karışık,pek bilmiyorum,şans işi diyorlar ama ben gümrüğe takılsaydı da göze almıştım.
İstanbul'da ki şahıs da düzgün ticaret yapıyor.Parasını peşin istiyor (insan önce bir şühe duymuyor değil) ve orjinal parçalara göre yarı fiyat çekiyor genelde (TR'deki orjinal parçalara göre ucuz,ebay'a göre pahalı diyebilirim), tok bir satıcı imajı ve konuşması var ama düzgün insanmış,parayı gönderdim,ertesi gün parçalar geldi,birini beğenmedik gönderdik,değiştirip yeniden gönderdi sağolsun.
Bu arada 20 Nisan'da (orjinal,sıfır) plakalık siparişi vermiştim buradaki tedarikçisinden,isim vermek istemiyorum,kaporasını da yatırmıştım,malesef gelmedi hala! İnsan acaba diyor; diğer parçaları da da sıfır almak isteseydim kaç ay beklerdim??? Plakalık dediğiniz plastik birşey (arka kuyruğa bağlanan,sinyallerin falan takıldığı siyah plastik aksam) bunu bile yaklaşık 40 günde getiremiyorlarsa ben daha buradan başka birşey demek istemiyorum.Malesef ülkemizde durum böyle,satarken iyi,garantili ,parça sıkıntısı yok vs.. gibi bir sürü şey söyleniyor,sonra da başınıza birşey gelince hemen kıvırıveriyorlar,yok kullanıcı hatası yok garanti kapsamında değil yok bilmem ne..Bir ayda gelir dediğiniz şeyde bir ayda gelsin artık beee,sizin yapacağınız işin de.. dedirtmeyin insana! Bilenler zaten biliyordur,başına bu tarz birşey gelen beni daha iyi anlar,neyse yorum sizin...
Sonuç olarak üzücü bir olay yaşadık ve bir süre uğraştık ama sonucu güzel oldu.Allah kimsenin başına vermesin bunu,gerçekten moral bozuyor,çok zaman ve para harcıyorsunuz.
Bana yardımcı olan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.
Hepinize kazasız-belasız-arızasız,keyifli ve güzel sürüşler diliyorum...
Tarih: 26.04.2008 - 04:21 Mesaj konusu:
Gözün aydın o zaman güle güle kullan..Ne kadara mâl oldu sana toplamda şimdi bu iş... _________________ Her Zaman Hukukun Üstünlüğü Yoktur.Bazende Üstünlerin Hukuku Vardır
0 RH(-)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız