arkadaşlar elbette cin kötü diyerek bi taraf doğru söylüyorsunuz ancak çin mallları çıkmasaydı motor sahibi olacak kişide az olacaktı. ben şahsıma konuşuyorum çin malları çıkmasadı en az bi 3-4 sene motor alamazdım ilk motor kullanacak kişi muhtemelen ucuz bişi alıo daha sonra Kalite. birde şuan öyle bi durum varki Yamaha Ybr de bile made in china yazıyo. kesinlikle ybr yi kötülemiyorum ama durum böyle
Kayıt: Jul 16, 2005 Mesajlar: 326 Nereden: Sirkeci-B.Düzü/iST veya Ayvalyk/Balykesir
Tarih: 26.04.2008 - 17:46 Mesaj konusu:
@ Husbayer
-Dostum parçaları heryerde bolca ve uygun fiyatla mevcut motorum için.Yani arızadan dolayı gidip 1 gün bile beklemedim.En fazla 2 saat o da servisteki yoğunluktan.
-Satışa çıkardım.Daha doğrusu merak ettim satılır mı diye.Doğruya doğru almak isteyen olmadı.
-Servis ve yedek parça problemi yok.Ama servislerin bazıları 8-15-25 onuda takalım bunada değiştirelim mantığıyla çalışıyor.sadece bunlara dikkat etmek lazım _________________ Asya as 150 t '05
*34_VZ_7817*
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6038 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 26.04.2008 - 18:36 Mesaj konusu:
Alıntı:
bizim arkadaş var 3 yııl oldu alalı haladaha biniyo yani hepsi aynı değil bea
seri üretim makinalar ve hepsi aynı değil yani!! vay be zaten nekadar bomba oldukları burdan da belli!! verilen paraya yazık! cep telefonu fiyatına motor laıp uzerine çıkıp bide deli gibi gazlıyor millet hayat bukadar ucuzmu?? hiç bir modialın sasisine bağlantı yerlerine elektrik aksamına baktınızmu!! üzerine çıkıp 30la gitmek bir race ile 280le gitmekten daha tehlikeli!! lastik yerine resmen mika gibi bişey koymuşlar maliyet düşsün diye,sonra düşüncede deniyorki küçük tekerlek kayıyor!! ee ben BWSnin eksozunu yere sürtüyom ama kaymıyor neden?? çünkü lastik hamuru!! benim scoterlarım 2-3 yıl periyodik bakım dışında sigortası bile atmadan 30-40bin yapıyor neden?? çünkü malzeme kalitesi! 2000ytl verip cinli alcağıma 2000ytl verip 2004 model japon scooter alırım kafam rahat eder! 99model bws vardı 2003te 43-44binde sattım benden alan arkadas hala suanda turist gezdiriyor focada!! ANLAYANA!!! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Kayıt: Oct 10, 2007 Mesajlar: 15 Nereden: balıkesir-burhaniye
Tarih: 26.04.2008 - 19:01 Mesaj konusu:
çin malı yerine 2. el öneren arkadaşlar 2. el motorunu satan kaç kişi 12-24 ay taksitle motor veriyor sormak lazım sizlere.iyi güzel diyosunuzda adamlar kampanya ile 100 lira taksitle motor satıyor 24 aya kadar 2. el japona 2500-3000 peşin vericek adam zaten gidip vade ile çin malı alıp binmez bu birincisi.
ikincisi kanuni rokko marka çinli bir scooter almıştım 9 ay önce şuan 10450 kmde full orjinal desem ne dersiniz..her 1000 de castrol yağ koymak dışında bir şey yapılmadı.(3 gün önce arka lastiği değiştirdim 55 ytl ye)
bir arkadaşımda mondial 50tt var yemin ediyorum 2005 model 14000 de gösterge iptal 8-10 aydırda öyle devamlı geziyor 25000 civarı yol yaptı 50 cc motor ile hala gidiyor..
serviste karşılaştığım bir abimde hyosung gv 650 aquilla ya 2 adet lastik taktırdı birisi 220 diğeri indirim falan 190 euro yaklaşık 800 ytl lastikler.
tabii ki kaliteli mal dayanaklıdır,para yalan söylemez ama ülkemiz ekonomik şartlarını göz önüne almadan bol keseden sallayan arkadaşlar biraz etraflarına baksın biraz
motor kullanmayı bilmeyen adam alıp scooterı tarla bayır binerse cros yaparsa tabiiki motor 5000 kmde gider.
tamam çin malı kaliteli değil hem fikiriz ama iş birazda kullanıcıda bitiyor.4-5000 bin lira motor hobisine ayıramıyacak insanlar doğaldır ki gidip 1500-2000 ytlye 12-24 ay vade ile alıp biniyor.
Tarih: 18.05.2008 - 13:35 Mesaj konusu:
Alıntı:
gönül hep ister ama param çinliye yettiği için bunu aldım artık bitsin bu çin japon kavgası! herşey para ile arkadaşlar motor delisiyiz marka model delisi değil sanki japonuz da gidip adamların işçiliğini övüyoruz
madem bişeylere dikkat çekicez haydi yapalım bizde bir motor üretelim isterse 50 bin kat kötü olsun çinliden bizler yapalım bizler binelim. elin motoruyla yola çıkıp övünmeyelim Ben bir Motor Delisiyim Marka delisi değil
çin malı motorların arıza oranı 2 hanelerde japonların tek hanelerde ama sonuçta hepsi arıza yapabilir sorunsuz motor diye bir şey yok bu arız olayında oranı düşürmek bizim elimizde motorlara adam gibi bakar ve amacına uygun kullanırsak yıllarca kullanırız bende 2005 model ramzey var işte kullamıyorum şu anda problemi yok karşıda pideci abimize honda aldırdık adam sorunlar yaşıyor ama sorun motorda değil kullnıcısında adam 3000 km yi geçmiş yağ değiştirmemiş servisin yerini bilmiyor inen binen belli değil. 125 cc motor alan arkadaşların 2 lafından birisi 120 - 130 km yaptık 1. 2. viteste şu kadar basıyor oluyor. egsozu sökük gezen aldığı motorlarlar sürülmüş tarlalara giren pek çok kardeşimiz de var evet çinliler japonlar kadar sağlam değil ama amacında da kullanan sayısı %60 diğerleri scooterle tarlaya sulama borusu götürüken görülebilir.
tr de japon markların her modeli olsaydı çin malına daha az rağbet olurdu diye düşünüyorum... honda dio- lets2 gibi 50 cc modeller çin malı motorlarla rahat rahat rekabet edebilir... _________________ GYLERA 200VXR-M5-330İ
y arkadaşlar bende (babamda) bisan pasific 150 var motor tam oalrak 12199 km'de motorun herşeyini değiştirdik hemen hemen (mrkanik aksam hariç) elekrik aksamı kaıyş amortisör farlar falan derken liste uzuyo onların hepsni gidipo toptancaın babam çok daha ucuz fiyata alıyor ve TÜRK malı hepside hepsni gidip tmaircide kendim takıyom yapamdığım biyer olduğunda ustayı çağırıp soruyom oda sağolsun tarif ediyo ve hallediyom ve motor daha 2 kez yolda bıraktı oda dandik kayış takılması yüzünden kayış kopardı biraz paraya kyıyıp TÜRK yapımı kaıyş aldık ve daha tık bile demedi 4500 km'die ve yine değiştircem kayışı nolur nolmaz yine yolda bırakmasın çünkü kaydırmaya başladı kayış .
bende istedim çok ybr 125 alsın babam ama bütçemiz bunda yettei ve 1 yıl oldu alalı motoru taksiti yeni bitti 2. el salak bi ybr 125 adam peşin siticek peşin apra olsaydı zaten her türlü ybr 125 alırdık.
ben motoruma çok iyi baktığımı düşünüyom ve bu yaza değiştirmeyi düşünüyoz. _________________ depresif_motorcu@hotmail.com
fırat üner izmir MD
0rh(+)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız