Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - led ve elektrik

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

led ve elektrik

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
AlAcAli19
Üye
Üye

Nereden: ÇoRuM

MesajTarih: 24.04.2008 - 19:23    Mesaj konusu: led ve elektrik Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar bi sorum olucaktı. ben motora led bağlamak istiyorum. elimde 12 tane led var bunları paralel olarak bağlayıp; bir tane de 1k lık direnç koysam acaba kaldırır mı veya iyi yanar mı. bir de şunu sorucaktım. ben bu ledlerin elektriğini arka stop kablosundan çeksem acaba arka stopun ışığında azalma olurmu. veya başka nerden çekebilirim elektriği. yani far anahtarı ile açılan. bunu sormamdaki bi neden bugün yüzeysel olarak denedim ve ledlerden bazıları çok sönük yanıyordu. acaba hatayı nerde yapıyorum...

şimdiden çok teşekkürler
AlAcAli19 Çevrimdışı AlAcAli19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
RELOAD
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İSTANBUL / GÜNGÖREN

MesajTarih: 24.04.2008 - 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ledler pek fazla etkilemez stop lambasını ama hazır dizili olarak satılan ledler var onlar daha iyi olur drençleri içinde mevcuttur. illaki kendi elimdeki tek tek olanları yapıcam dersen elektronik hobi sitelerinde bilgi bulabilirsin.
Uğur - 0 Rh (+) Pozitif
Başa dön
RELOAD Çevrimdışı RELOAD Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
everlasting
Üye
Üye

Nereden: Giresun-İzmir-Diyarbakır

MesajTarih: 26.04.2008 - 02:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bak şimdi ben yaptım 25led ile önce delikli pertinaksı alacaksın kafana göre ledlerin bacaklarına dikkat ederek dizeceksin her lede 1K lık direnç seri bağlayacaksın girişide fren lambalarından alacaksın süper oluyor bende asya 150 t1 var arka stopların arasındakı boşluğa iç taraftan yerleştirdim.takıldığın yer olursa sor yıne yazarım ok.
Başa dön
everlasting Çevrimdışı everlasting Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 26.04.2008 - 02:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor neydi?? Akü kaldırmıyor olabilir onun için soruyorum...
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
AlAcAli19
Üye
Üye

MesajTarih: 26.04.2008 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motor ramzey 125 tek silindir. aküsü 12v 8 a olması lazım. ben devreyi falan yaptım kendi imkanlarımla. 12 tane ledi paralel bağladım motorun üç ayrı yerine yerleştirdim. elektriği direk aküden çektim ve anahtar koydum. birde 1k lık direnç bağladım. fakat bu sefer ledlerden bazıları yanıyor bazıları çook az yanıyor. evde dirençsiz olarak denediğimde hepsi normal yanıyordu. acaba direncimi yüksek bağladım... direncküçültmeden sormak istedim. yakmak istemem devreyi bayaa bi uğraştım.
AlAcAli19 Çevrimdışı AlAcAli19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aarpinar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 26.04.2008 - 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

direnci neden bağladığınızı anlayamadım
led ler 12V luk değil mi??
AlAcAli19
Üye
Üye

MesajTarih: 26.04.2008 - 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ledler yaklaşık 3.2 voltluk oluyor genellikle...
aarpinar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 26.04.2008 - 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tamamdır
bu ledlerin 1W lıkları mevcut diye biliyorum
oldukça parlak yanıyorlar
AlAcAli19
Üye
Üye

MesajTarih: 26.04.2008 - 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neyse arkadaşlar herkse teşekkürler biraz daha araştırarak hallettim çok şükür. ben deneyimlerimi yazayımda belki başka bir arkadaşın ihtiyacı olur. 12 tane ledi 4 erli grup halinde paralel olarak bağlamıştım.(hepsi paralel) bunları motorun belli kısımlarına koydum ve aküden gelen artı uca 33 veya 47 ohmluk bir direnç bağladım. direnç hesabını http://ledcalc.com/ sitesinden yaptım. ilk başta 1 k lık bağlamıştım fakat yarısı yanmıyordu. bütün sorun dirençteymiş. ve birde anahtar bağladım devreye anahtarla çalışıyor. neyse tekrar herkese teşekkür ederim...
sads
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 16.06.2008 - 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bişey sorucam nasıl bagladın bende yaptım ama baglayamadım
bende 4 tane baglantı kablosu var 2 si parklar için ayarladım kalan ıkısınıde fren sıkınca ama farlar veya parklar acıkken ıkıncı yanı frenlerın ledlerı devreye gırmıyo yardımcı olurmusun farlar yada parklar acık deılken frene basınca calısıyo ama dedıım gıbı park veya farlar acıkken devreye gırmıyo
Başa dön
sads Çevrimdışı sads Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
CSAYAR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 16.06.2008 - 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

her led için ayrı ayrı direnç bağlaman gerekli acak böyle engellersin sönük olan ledleri
cs...
Başa dön
CSAYAR Çevrimdışı CSAYAR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sads
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 16.06.2008 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bagladım zaten fren e gelen 3 kablo var bende 4 kablo kaldı ıkı tanesını parka bagladım ıkı taanesınıde frenlerı sıkınca yanmasına bagladım ama parklar calısıyo iken frene basınca dıer ledler yanmıyo hepsınde dırenc var sorun parklar calsırken veya far lar acıkken neden frene basınca ledlerın hepsı yanmıyo
Başa dön
sads Çevrimdışı sads Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal